Kereső toggle

Ez történt a héten a futball világában

Ronaldót megbüntették, Del Piero sérült

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az áprilisi térdműtétje után lábadozó Ronaldót ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtották egy spanyolországi igazoltatás során. 

Az olasz Internazionale 24 éves brazil csillaga a hétvégén barátaival San Sebastianban szórakozott, s valószínűleg a vacsorához elfogyasztott bor okozta a vesztét. 

Klubja, az Internazionale azonban cáfolta, hogy a lábadozó csatárt ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtották volna. Az olasz élvonalbeli klub szerint nem a brazil sztár, hanem barátja vezette azt a gépkocsit, amelyet feltartóztattak a rendőrök. A közlemény rámutat, a hírből csak annyi igaz, hogy valóban Ronaldo fizette ki barátja helyett a büntetést.Ciro Ferrara és Alessandro Del Piero hétvégi gólöröme Fotó: Reuters

Ronaldóhoz hasonlóan Alessandro Del Pierót sem láthatjuk egy ideig játék közben. A Juventus válogatott labdarúgója másfél hónapig nem léphet pályára. A csatár vasárnap, a Parma elleni, 1–0-ás győzelemmel végződő találkozón szenvedett combizomhúzódást. Kiválásával valószínűleg újra lehetőséget kap a bizonyításra az utóbbi időben mellőzött Filippo Inzaghi, aki kilátásba helyezte, hogy a nyáron távozik, ha nem kerül vissza stabilan a kezdőcsapatba. A csatár különösen azért neheztel Carlo Ancelottira, mert a Parma elleni találkozón Del Piero sérülése után nem neki, hanem Zambrottának szavazott bizalmat.

Távozását fontolgatja Nakata Hidetosi is, az AS Roma japán csatára, aki Angliába, de leginkább a Manchester United csapatához szeretne igazolni. 

"Igaz, hogy Róma gyönyör? város, de megfojt, hogy nincs lehetőségem a magánéletre. Ezért váltanom kell – mondta a 23 éves játékos. – A Roma nem szívesen adna el másik olasz csapatnak, így inkább külföl-dön nézek körül."

Végül pedig egy hihetetlen hír: az ETA szélsőséges baszk szeparatista szervezet megfenyegette Bixente Lizarazut, a Bayern München francia válogatott labdarúgóját. 

A hírhedt terroristák anyagi támogatást követelnek a baszk származású világ- és Európa-bajnoktól. A fenyegető leve-

let Lizarazu szüleinek lakására küldték el. 

"Biztosan jól keresel azzal, hogy az elnyomók mezét viseled, akik ellopják a pénzt a baszk néptől. Az ellenség pénze nagy segítséget nyújtana nekünk, hogy folytassuk a harcot" – tartalmazza többek között a levél. 

Az ETA nyomatékosította: ha Lizarazu nem fizet, akkor "szembe kell néznie a következményekkel".

Olvasson tovább: