Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nem bíznak a politikusokban
Javítani kell a kommunikáción?

Nem tartják ôszintének a politikusok emberek problémái iránti aggodalmát a hongkongi fiatalok. A 15–29 évesek többsége úgy véli, a politikusok nem mondanak igazat. A Hongkongi Egyetem felmérése szerint a fiatalok elégedetlenek a kormányzati kommunikáció hagyományos formáival, ugyanakkor nem érdekeltek abban sem, hogy a kormány és köztük direkt kommunikáció valósuljon meg. A kutatók szerint a jelenleg alkalmazott fentrôl lefelé irányú kommunikáció helyett fordított irányú online kommunikációs csatornák kialakítására lenne szükség, amely megteremtené annak lehetôségét, hogy a fiatalokat bevonják a politikába.

Hetente négy járat
Budapestre jön a Qatar Airways

Hétfôn érkezett Ferihegyre a Qatar Airways menetrendszerinti járatának elsô repülôgépe. A repülôteret üzemeltetô Budapest Airport még 2010 októberében jelentette be, hogy az „ötcsillagos” légitársaságként ismert Qatar Airways januárban indítja menetrendszerinti járatát Doha és Budapest között. Az öbölmenti ország légitársasága heti négy alkalommal Airbus A320-asokkal közlekedik ezen az útvonalon. A legnagyobb arab légitársaságok közül elsôként a Qatar Airways indít járatot a kelet-közép-európai régióba. A korábbi tájékoztatás szerint az új légi járattal az utasok Budapestrôl Dohába egy rövid bukaresti megállóval juthatnak el.

Csak gyôzzük kitörölni
Kéretlen e-mailek

Tavaly elôször az internet elsôdleges hírforrássá lépett elô a fiatalok körében. 107 billió e-mailt küldtek tavaly az internethasználók, aminek 89 százaléka kéretlen reklám, úgynevezett „spam” üzenet volt. Elemzôk szerint naponta 294 milliárd e-mailt küldenek. A föld közel 7 milliárd lakosából csaknem 2 milliárdan használják az internetet – számolt be a CBN hírcsatorna. Az újságok szenvedték el a legnagyobb csökkenést az elmúlt évek alatt. Összességében nézve a televíziót az emberek 66 százaléka használja információszerzésre, míg az internetet 41 százalékuk, az újságot 31 százalékuk, és a rádió 16 százalékkal az utolsó.