Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Újabb életrajz
Spielberg Lincoln életéről forgat filmet

Steven Spielberg életrajzi filmje a Pulitzer-díjas történész, Doris Kearns Goodwin könyvén alapul. A Lincoln az amerikai polgárháború végnapjaiban, a rabszolgaság eltörlésének hajnalán játszódik, gerincét az elnök és kormányának tagjai közötti politikai viszályok alkotják. Az életrajzi filmben Daniel Day-Lewis alakítja Abraham Lincolnt, az Egyesült Államok 16. elnökét. Spielberg évek óta készül erre a filmjére. Az Oscar-díjas rendezô eredetileg a München után közvetlenül szándékozta leforgatni az életrajzi drámát, de számos ok miatt folyamatosan halasztania kellett a projektet – áll a DreamWorks közleményében.

New York nincs a TOP 10-ben
Afrikában van a világ legdrágább városa
A Mercer nemzetközi piackutató ügynökség összeállította a világ legdrágább városainak listáját. A Top 10-ben meglepetésre nincs amerikai város, afrikai azonban három is. A világ legdrágább városa a világ egyik legszegényebb országában, Angolában található. Az ország fôvárosa, az olajban fürdô Luanda végzett a Mercer-lista élén. A Top 10 harmadik helyén N´Djamena, Csád fôvárosa áll, míg a hetediken Libreville, Gabon fôvárosa végzett. Mindhárom város környékén gazdag nyersanyaglelôhelyek találhatók, melyek vonzzák az olaj- és bányacégeket. Ezeknek a vállalatoknak azonban ki kell építeniük a szükséges infrastruktúrát, s ez bizony nem olcsó mulatság. Az európai városok közül elôkelô helyen végzett Moszkva, Genf, Zürich és Koppenhága. New York tavaly még a nyolcadik helyen állt, ám az amerikai dollár gyengülése miatt idén csak a 27. lett.

20 euróért adják vérüket
Magyarok Bécsben

Aki többször megy, vagy másokat beszervez, többet kereshet. A 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilapban a napokban megjelent egy buszos útra hívó hirdetés, amely szerint alkalmanként 20 eurót, késôbb kétszer ennyit is megkereshet az, aki felszáll az egyik, heti két alkalommal induló járatra, hogy aztán Bécsben vérplazmát vegyenek tôle. Sôt, most karácsonyi akció is van, ezért az egész összeget megfejelik még 50 euróval.