Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Nem egyeztethető össze a Szentírással” – utasított el egy meghívást Jenis av Rana, a dán Centrum Párt ultrakonzervatív elnöke, mivel vendéglátója, Johanna Sigurdardottir izlandi miniszterelnök asszony a Feröer-szigeteki látogatására magával vitte azonos nemű házastársát.

„Ez egy egyre véresebb háború a szervezett bűnözői csoportok között” – nyilatkozott Felipe Calderón mexikói elnök az országot sújtó bűnözési és leszámolási hullámról, mely már több száz ember életét követelte. A legutóbbi incidens során a hadsereget is be kellett vetni, mikor tűzharc tört ki a katonák és a kartell tagjai között.

„Az Oscar-díjra nevező magyar bizottság keddi döntése értelmében 2011-ben Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című játékfilmje képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában” – közölte a Magyar Filmunió. Hajdu Szabolcs filmje az idei Magyar Filmszemlén elnyerte a fődíjat.

„Én a magam részérôl nem úgy látom, hogy a közszolgálati médiát bármifajta veszély is fenyegetné” – mondta Martonyi János kedden az MTI-nek. A miniszter arra reagált, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet sajtószabadság-képviselôje közleményében ismét a magyar médiacsomag módosítását szorgalmazta.