Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Törvényellenes kijelentések
Feljelentették Tőkés Lászlót

Bűnvádi feljelentést tett a román legfelsőbb bíróság mellett működő ügyészségen a román ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) kolozsvári szervezetének elnöke, aki szerint az Európai Parlament (EP) alelnöke alkotmányellenes kijelentéseket tett. Tőkés Tusnádfürdőn pénteken azt mondta, hogy miért ne sikerülne Székelyföldnek kivívni a területi autonómiát, ha egy olyan, nagyságrendileg Székelyföldhöz hasonló régió, mint Koszovó, kivívta függetlenségét. Mircea Jorj, a PSD kolozsvári szervezetének elnöke szerint kijelentéseivel Tőkés vétett a Románia területi oszthatatlanságára vonatkozó, az alkotmányban és a büntető törvénykönyvben is szereplő cikkely ellen, és etnikai konfliktusra bujtogatott.

Mexikói-öböl
Újabb olajbaleset

Hat méter magasra lövellt fel az olaj abból a Louisiana állam partjainál található tengeri olajkútból, aminek egy vontatóhajó véletlenül nekiütközött. A helyi televíziók arról számoltak be, hogy jelentős menynyiségű olaj jut a tengerbe a sérült olajkútból. A katasztrófaelhárítók már a helyszínen vannak, de még nem világos, miként tudják megszüntetni a szivárgást.

Belső vizsgálatot indítottak
Halálos rutinműtét

Belső vizsgálatot rendelt el a Pécsi Tudományegyetem egészségügyi centrumának vezetője, mert a napokban egy vakbélműtétet követően meghalt egy fiatalember az intézmény 400 ágyas klinikáján. A centrum vezetője azt állítja, hogy az ügyeleten az említett napon is dolgozott tapasztalt szakorvos, és ő látta el a beteget. A 63 éves apa – aki egyébként ismert vállalkozó Pécsett – jogi elégtételt fontolgat. A férfi elmondta, hogy ő és felesége 18 évig vártak a gyermekáldásra, s a fiú volt a család egyetlen gyermeke.