Kereső toggle

Ez történt

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Regionális választások
Sarkozy és a népszerűtlenségi mutatók

Nikolas Sarkozy, akinek népszerűsége mélyponton áll a legújabb közvélemény-kutatások szerint, a palesztin állam létrehozásáról tárgyalt kedden Mahmúd Abbász palesztin vezetővel. A felmérések szerint a politikai ballépések, a növekvő munkanélküliség, a francia nyugdíjrendszer megreformálása és a Sarkozy fia körül kirobbant botrány növelte a francia elnök negatív megítélését. A megkérdezetteknek több mint hatvan százaléka nem bízik abban, hogy az államfő megoldja az országot foglalkoztató aktuális problémákat.

Emelhetik a díjakat
Az internet a bűnözőket is segíti

A közösségi oldalak könnyelmű felhasználói számos olyan információt adnak meg, amelyekkel bűnözők - egyebek között betörők - visszaélhetnek. Sokan banális mindennapi életüket is a világhálón örökítik meg, ígyaz internetes oldalakból gyakran az is kiderül, hogy mikor tartózkodik otthon a felhasználó. Ez pedig a betörők számára lehetővé teszi, hogy biztosra menjenek. Az egyik brit online alkuszportál szerint a Facebook, a Twitter és a hasonló internetes oldalak használóinak a fentiek miatt magasabb lakásbiztosítási díjakat kell majd fizetniük.

Belvízhelyzet
Fokozott készültség a folyóknál

Az idei tél kedvezett a gazdáknak: a vastag hótakarónak hála, a vetés védve volt a fagytól. De az enyhe idő miatt egyre nagyobb gondot jelent a belvíz térhódítása. Életbe lépett az első fokú belvízvédelmi készültség a Balaton déli partján. Somogyban legutóbb öt éve okozott komoly gondot a belvíz. A Kis-Balatonnál is beindították az összes szivattyútelepet, hogy csökkentsék az elárasztott területek nagyságát. Elsősorban erdők, szántók vannak víz alatt, illetve védeni kell a területen átmenő utak és a Nagykanizsa-Budapest vasútvonal töltését is. Naponta csaknem 100 ezer köbméter vizet emelnek át az elöntött területekről a kis-balatoni csatornákba, közvetve pedig a Zala folyóba.