Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Aokba kerül
Korlátozzák a közösségi oldalak elérését

A The Telegraph szerint valószínű, hogy a fiatal, a számítógép és az internet elterjedése óta felnőtt nemzedék munkába állásával komoly problémák vetődnek fel a munkahelyi internetezéssel kapcsolatban. A Morse nevű informatikai cég által megrendelt közvélemény-kutatás szerint minden második brit alkalmazott munkaidőben olvas közösségi oldalakat (Twitter, Facebook), és ír blogot. A felmérést készítők negyven percre becsülik az átlagos munkakiesést, ami évi 1,38 milliárd fontnyi (400 milliárd forint) veszteséget okoz. Sokan gyakorlatilag egész nap be vannak jelentkezve a közösségi oldalakra, így figyelmük állandóan megoszlik munkájuk és az internetes oldalak között.

Amerikai bankok
Csődbe jutott a századik is

A 18 alkalmazottal, egy fiókkal működő Partners Bank of Naples volt a századik a csődbe ment amerikai bankok sorában. A bank egyike a legkisebb tönkrement pénzintézeteknek. A bankválság eddigi legnagyobb áldozata a 2008 szeptemberében megszűnt Washington Mutual volt, amelynek 307 milliárd dolláros vagyonállomány szerepelt a könyveiben. Sok intézményt érint érzékenyen az úgynevezett kereskedelmi célú ingatlanpiac hitelválsága; egyre több bevásárlóközpontból távoznak a bérlők, és a társasházi építkezések alacsony szinten stagnálnak.

Nem vádolják a kórházat
Mesterséges megtermékenyítés

Megszületett Carolyn Savage gyermeke, aki (mint arról korábban beszámoltunk) más magzatát hordta ki. A baba születésének körülményeiről annyit lehet tudni, hogy császármetszéssel jött a világra. A Savage család gratulált a kisbaba valódi detroiti szüleinek: szívből jövő jókívánságaikat átadták a Morell családnak, a kisfiú megszületése alkalmából, és egyben megköszönték a támogatást és a világszerte értük mondott imákat. Hálájukat fejezték ki a terhesség és a szülés alatt segítő orvosoknak és ápolóknak. Az ohiói klinika februárban tévedésből egy másik embriót ültetett Carolyn méhébe, aki később tudta meg orvosától, hogy más gyermekével terhes. A Savage család az AP-nek adott interjújában kijelentette, hogy nem akarják megszakítani a terhességet, és egy letartóztatást sem kívánnak kiharcolni.