Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Nem látom bizonyítottnak, hogy a tüntetők nyugati országokkal lettek volna szövetségben” – hangzott el Ali Hamenei ajatollahnak, Irán legfőbb vallási-politikai vezetőjének váratlan beismerése, a rezsim eddig ugyanis azt állította, hogy a júniusi elnökválasztást követő tüntetéseket külföldről irányították és pénzelték.

„A nyugtalanság veszélyes gócpontja” – állítja Magyarországról a Die Welt konzervatív német napilap Trianoni utórezgések címmel keddi számában közölt kommentárjában, az 1919-es párizsi békekonferencián született megállapodás hatásairól.

„1939. szeptember 17-én Lengyelországot hátba szúrta a bolsevik Oroszország” – közölte Lech Kaczynski lengyel államfő ünnepi beszédében a Gdansk melletti Westerplatte-félszigeten tartott emléknapon, éles szavakkal emlékeztetve arra, hogy miközben a lengyel katonák Nyugaton a német támadókkal szemben próbáltak hősiesen védekezni, addig a Vörös Hadsereg bevonult az ország keleti részébe.

„A felfegyverzett barbárokat meg kell állítani” – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, utalva az Iránnal kapcsolatos jelenlegi szituációra. A miniszterelnök szerint ugyanis ugyanolyan összefüggés van a terrorizmus és a zsarnokság között, mint a szabadság és a béke között.