Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Él adásban bukott le
Rádióadás buktatta le a félrelépő férfit

Élő rádióadásban bukott le felesége előtt egy félrelépő férj Horvátországban. Az asszony betelefonált kedvenc rádiócsatornájának műsorába, és születésnapi üdvözletet küldött férjének, aki – mint mondta és hitte – Zágrábban van üzleti úton, és nagyon magányos lehet. A rádió rögvest felhívta a férfit a szállodai szobájában, élőben közvetítve a dolgot, ám a telefont egy nő vette fel, és közölte, hogy Davor Ivanovic – így hívják a csapodár férfit – zuhanyozik. Miután a férj végre a telefonhoz ért, a műsorvezető megkérdezte tőle, hogy kivel van szállodai szobájában, mire a férfi azt mondta, hogy a feleségével. Erre már igen hirtelen bekapcsolódott a társalgásba a feleség is, hatalmas üvöltéssel. A férfi a rádió stábjától a következő mondattal köszönt el: „Miért csinálták ezt velem? Gyerekeink vannak.”

Feledékeny autótulajdonos
Több mint hétszáz autó egy férfi nevén

Az átíratást sohasem fizette ki, majdnem minden autó a bontóban végezte. Összesen 765 autó volt a keszthelyi okmányiroda nyilvántartásában annak a férfinak a nevén, aki társával együtt vásárolt és adott tovább főként bontásra szánt kocsikat. Az átíratás költségeit mindannyiszor „elfelejtették” befizetni – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. Az ügyben közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást. A rendőrség vádemelési javaslatot tett.

Az emberibb parkolásért
Ne hosszabbítsák meg a Centrum szerződését

Arra kérte levélben az Emberibb Parkolásért Mozgalom azokat az önkormányzatokat, ahol a Centrum Parkoló Rendszer Kft. szedi a parkolási díjakat, hogy a mostani szerződés lejárta után már ne újítsák meg azt a Centrummal. A kft.-re sok panasz érkezett, ráadásul szerintük az önkormányzatnak is több pénz jutna, ha kizárnák a magáncéget, és egy önkormányzati vagy fővárosi cég venné át a feladatot. Azt is írják: ha kiderülne, hogy a Centrum is érintett a VI. kerületi kerékbilincseléssel kapcsolatos vesztegetési ügyben, akkor azonnal bontsanak szerződést a céggel. A Centrum hét budapesti kerületben összesen csaknem 800 automatát üzemeltet, 32 ezer parkolási helyen.