Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Politikai médiaéletünk egyre inkább egy folytatásos tévésorozat epizódjaira emlékeztet” – nyilatkozta Christian Salmon elemző a párizsi Le Monde-nak. Mint ismeretes, vasárnap Nicolas Sarkozy Versailles közelében, La Lanterne nevű rezidenciáján sportolt, amikor hirtelen elájult. Salmon szerint ez a kisebb egészségügyi incidens a metafora erejével bír. A politikai ritmus balesetéről van szó. Olyan vérnyomásesésről, amely az események túlzott nyomásának következménye.

„Hosszú és tartós kapcsolataink vannak Izraellel. Erősen hisszük, hogy Izrael biztonságát meg kell védeni” – jelentette ki határozottan Hillary Clinton amerikai külügyminiszter vasárnap egy televíziós műsorban. Washington így újra elkötelezte magát az Izrael melletti kiállásra.

„Nincs átmenet Oroszország és a Nyugat között.” Magyarország vagy a Nyugat része lesz, vagy Oroszországhoz, annak gazdaságához kapcsolódik. A kettő között nem létezik köztes állapot – nyilatkozta Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, nagykövet.

„Vissza kell terelni Szlovákiát a helyes útra.” Balázs Péter magyar külügyminiszter szerint Magyarországnak az lenne a jó, ha az unióban és a NATO-ban is szövetséges szomszédja visszatérne a józan, normális megoldásokhoz. Felhívta a figyelmet: a szlovák nyelvtörvény a tervek szerint szeptember 1-jén lép hatályba, azután derül ki, hogy miként működik, teljes szigorával lép-e életbe, előírásait durván, rosszhiszeműen alkalmazzák-e.