Kereső toggle

Azt mondták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„A diktatúra és a demokrácia között az a különbség, hogy a diktatúrában az egyik ember legyőzi, megalázza és kizsákmányolja a másikat. A demokráciában a másik ember teszi ugyanezt az egyikkel” – vélekedett hajdanán Karinthy Frigyes író-költő, akinek születésnapja alkalmából rendezték meg A humor napja című rendezvényt június 24–25-én, mivel a pesti humor nagybecsű művelője e napokon született. Illetve ezek valamelyikén. Ezt pontosan senki sem tudja. ő sem.

„Harmincöt évet adtam az életemből – vagy még annál is többet – a Forma–1-ért. Ráment a házasságom, ezért holtbiztos, hogy nem hagyom szétesni. Főleg, hogy semmiségekről van szó, amelyek könnyedén megoldhatók” – nyilatkozta Bernie Ecclestone, a Forma–1 tulajdonosa. A száguldó cirkusz 79 éves, körülbelül 2 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező porondmestere a mezőnyben elharapózott költségvetési vitákra reagált. Az egykori autóversenyző bízik abban, hogy a nagynevű szakadár istállókkal sikerül megegyezni, és nem marad sztárpilóták nélkül az autóversenyzés.

„Ma él Budapesten egy olyan ember, aki ezreket lövetett a Dunába” – jelentette ki Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, a pesti alsó rakparton található holokauszt-emlékmű cipőinél. A fővárosi megemlékezésen, melyet az 1944-ben a Dunába ölt emberek emlékére tartottak a Parlament melletti partszakaszon, több ezren vettek részt, tiltakozva az emlékmű disznólábakkal történt meggyalázása ellen. Feldmájer szerint szükség van új törvényekre, de be kell tartani a régieket is. Mivel láthatóan Magyarország több más állammal ellentétben nem képes kiadni a bűnösöket.