Kereső toggle

A hét eseményei

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Jeremiah Wright tiszteletes
Azt állítja, a zsidók visszatartják őt Obama elnöktől
Egy exkluzív interjú során Wright tiszteletes azt mondta a Daily Pressnek, hogy nem beszélt Obamával, mióta elnök lett, valamint utalt arra, hogy a Fehér Ház nem engedi neki, hogy beszéljen formális gyülekezeti tagjával. „Gázában folyik a cionisták etnikai tisztogatása, ami bűncselekmény az emberiség ellen. ők nem akarják, hogy Barack ilyen Izrael-ellenes módon beszéljen" - mondta a tiszteletes. Richard Gordon, az Egyesült Zsidó Közösség Központi Bizottságának elnöke azt mondta: „Az a benyomásom, hogy Barack Obama az alapján cselekszik, amit a legjobb szándékkal gondolni tud erről az országról, tanácsadói pedig megmondják neki a végrehajtás legjobb módját."

Jézus Krisztus a Briteknek
Mindig is szupersztár marad
Háromezer ember bevonásával felmérést végeztek arról, hogy a britek melyik személyiséggel találkoznának legszívesebben. Minden harmadik megkérdezett azt válaszolta, hogy Jézussal találkozna leginkább, a második helyen pedig az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő végzett. „Az eredmény azt mutatja, hogy a brit emberek számára Jézus Krisztus mindig is szupersztár marad" - kommentálta a felmérés eredményét a sorozat szóvivője, aki azonban Diana hercegnőt várta az első helyre. A kutatásból kiderült az is, hogy a britek negyede William Shakespeare-rel találkozna a legszívesebben, így a drámaíró a harmadik helyet szerezte meg. őt a relativitáselméletéről híres Albert Einstein követi, akivel a megkérdezettek 23 százaléka fogna kezet.

Egymillió mobiltelefont
Lehallgatnak Romániában
Rohamosan terjednek a mobiltelefonok lehallgatására alkalmas kémszoftverek Romániában is, ahol nemzetközi szakértői becslések szerint 5 százalékos vagy e fölötti lehet az ilyen módon megfigyelt telefonok aránya a Newsweek információi alapján. A jelenleg aktív mobiltelefonok száma Romániában húszmillió fölötti, így ez több mint egymillió lehallgatott készüléket jelent.