hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Donald Trump portréja
Egy sokoldalú ember

2016. 11. 10.
November 8-án általános meglepetésre választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé Donald J. Trumpot. A január 20-án hivatalba lépő elnök személyisége ellentmondásos; mivel politikai pályafutása lényegében ezzel az elnöki ciklussal kezdődik, egyelőre nem tudható, milyen elnök lesz. Élettörténete gazdagon szolgáltat érveket bírálói és támogatói számára is.

Az 58 emeletes Trump Tower, a Trump Organisation székhelye a New York-i ötödik sugárúton.

Donald J. Trump 1946. június 14-én született Jamaica Estatesben, a New York-i Queensben, harmadik generációs bevándorlóként. Édesapja német volt, anyja Skóciában született. Az apa, Frederick Trump építési vállalkozóként szerzett vagyont, cége elsősorban Queensben, Staten Islanden és Brooklynban épített olcsó bérlakásokat a középosztály számára. A kissé hiperaktív Donaldot 13 évesen a New York-i Katonai Akadémiára küldték, ahol kiemelkedő teljesítményt nyújtott – vezetői képességei már itt is megmutatkoztak, ugyanis amellett, hogy sztársportoló volt, tanulói közösségi vezető is vált belőle. Ezt követően a Wharton School of Finance-en szerzett közgazdasági diplomát 1968-ban.

Apja cégének vezetésébe már az egyetem alatt bekapcsolódott, és 1971-ben vette át az irányítását. Korábban nyaranta az építkezéseken végzett fizikai munkát. Apja bátorítására specializálódott az ingatlanüzletre, viszont az már korán kiderült, hogy ennél sokkal nagyobb ambíciói vannak, és nem is feltétlenül az üzleti életben – 23 évesen 70 ezer dollárt fektetett egy Broadway-produkcióba társproducerként.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!