hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szabadság és a biztonság nem kérdőjelezhető meg
„Szörnyűséges és barbár tettek ártatlanok ellen”

2015. 11. 28.
Saïd Oujibou pásztor, a Franciaországi Észak-afrikai Keresztények Szövetségének elnöke nem volt közvetlen életveszélyben a november 13-ai támadások során, de a közelben tartózkodott, és tanúként részese lett az eseményeknek. Ezt követő nyilatkozata az Actu-Chretienne.net keresztény hírportálon jelent meg.

Tegnap a feleségemmel és a gyerekeimmel a Théâtre de la Main d’Or színházban voltam, a XI. kerületben, közvetlenül a Rue de Charonne mellett. Pont ebben az utcában parkoltam le, nem sokkal az előtt, hogy a lövöldözés itt elkezdődött. Amikor hallottuk a robbanás-szerű hangokat, azt hittük, petárdáznak. De egy barátom jelezte, hogy támadásokról van szó. A feleségemet és a gyerekeket sikerült azonnal hazajuttatni, én viszont ott maradtam, nem tudtam elhozni a kocsit. Az iszonyatos dráma leírhatatlan pánikot váltott ki az emberekből. Mindenki félt mindenkitől. A főváros utcáit végtelen bizonytalanság árasztotta el.
A Franciaországi Észak-afrikai Keresztények Szövetsége (L’Union des Nord Africains Chrétiens de France, UNACF) osztja minden állampolgár döbbenetét, félelmét és szomorúságát ezen a rémálomba illő szombaton. Mélyen együtt érzünk a gyászoló családokkal, és imáinkkal támogatjuk őket. Párizstól Bejrútig és a világ minden pontján egyre több a gyászoló család… Álljunk mellettük!
Párizs szívében ártatlanok ellen követtek el szörnyűséges és barbár tetteket. Ezek az ártatlan civileket terror alá helyező, a szabadságukat sárba tipró támadások országunk társadalmi egységét, a polgárjogokat és Franciaország értékeit célozták.
A szabadság és a biztonság nem kérdőjelezhető meg.
A iszlám fanatizmust – bármi legyen is a gyökere – imával, szeretettel és keresztény bizonyságtételünkkel győzhetjük le. Lépjünk ki, igen, merjünk kilépni „evangéliumi gettóinkból”, ahelyett, hogy bezárkóznánk az előítéleteink és félelmeink fala mögé. Harcoljunk minden fundamentalizmus és fanatizmus ellen! Ezek torz képet rajzolnak azokról a társadalmakról, melyeket állítólagosan képviselnek. Fel kell ébrednünk, és az emberek elé kell állnunk azzal a reménységgel, amely Krisztusban a miénk!
Ne hagyjuk magunkat megbénítani a félelemtől vagy befolyásolni a gyűlölettől egy olyan időben, amikor bármiféle spekuláció vagy feltételezgetés kontraproduktív és veszélyes.
Az UNACF tüntetést szervez Párizsban a félelem és a rettegés ellen (#STOPDAESCH). Ha túl korainak tűnik, akkor is újra bizonyítanunk kell, hogy a keresztényeket egyesítő kötelékek erősebbek a pusztító barbárságnál, melynek nincs más célja, mint megosztani, terrorizálni és akadályozni bizonyságtevésünket.
A terroristák térdre akarják kényszeríteni Franciaországot… Csak annyit fognak elérni, hogy a keresztények térdre esnek – Franciaországért mondott imáikban, azért az országért, amelyet annyira szeretünk. Imádkozzunk Franciaországért, és imádkozzunk az ellenségeinkért is! Erre szólít bennünket Krisztus, aki a rosszat jóra fordítja, megnyitva azok szemét és szívét, akik még nem ismerik Őt.
Saïd Oujibou pásztor, Franciaországi Észak-afrikai Keresztények Szövetsége (UNACF) elnöke. (Fordította: Apáti Ildikó)
(A marokkói származású Oujibou pásztor a júliusi grenoble-i dzsihádista merénylet után nyilatkozott lapunknak a franciaországi keresztény-muszlim egymás mellett élés problémáiról: Mindenki félelemben él. Hetek, 2015. július 3.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!