hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Közügy lett a Clinton lány világraszóló esküvője
Amerikai lagzi

2010. 07. 23.
Július végén férjhez megy Chelsea Clinton. A volt amerikai elnök és a jelenlegi külügyminiszter egyetlen lánya esküvője iránti érdeklődés nemcsak annak köszönhető, hogy a hírességek magánéletével előszeretettel foglalkozik a média. A frigy „különlegessége”, hogy a vőlegény konzervatív, igaz, nem politikai, hanem világnézeti értelemben. Marc Mezvinsky konzervatív zsidó vallású, és emiatt folynak a találgatások, hogy metodista és dél-baptista szülők gyermekeként a Clinton lány milyen egyházi szertartáson mondja ki a boldogító igent.

Amikor a Clinton házaspár beköltözött a Fehér Házba, lányuk magán-életét igyekeztek a média érdeklődésétől távol tartani. A 30 éves lány esküvőjének híre azonban futótűzként terjed, és annak ellenére, hogy az örömteli esemény részleteit teljes titoktartás veszi körül, a „kiszivárgott" információkból elég sok részletet össze lehet állítani.

A házasságkötésre július 31-én kerül sor, de nem az eredetileg tervezett helyszínen. Martha's Vineyard elegáns szigete helyett a Clinton család egyik kedvenc nyaralóhelyén, a New York állambeli Rhinebeckben tartják majd a szertartást. A New York városától mintegy 150 kilométerre északra fekvő Astor-villára azért eshetett a választás, mert a jelöletlen út végén fekvő, gondosan elkerített birtok a lesifotósok számára szinte megközelíthetetlen.

A történelmi Astor-birtok egyébként eredetileg John Jacob Astor IV milliomos üzletember otthona volt. A neves Astor család tagja a Titanic luxushajó 1912-es katasztrófájában vesztette életét. A birtokon fedett teniszpálya és fehérmárvány medence található, és jelenleg Kathleen Hammer tulajdonában áll, aki Hillary Clinton elnökségi és szenátori kampányának a támogatója volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!