hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Izrael célkeresztben

2010. 05. 01.
A nemzetközi szankciók nem vezettek eredményre Irán ellen. Kína és Oroszország is csak enyhe, mérsékelt szankciókat támogatna. Obama filozófiája, hogy a nemzetközi szankciók mögé széles körű elfogadottságot építene, nem hatékony, mert minél szélesebb körű a támogatottságuk, annál mérsékeltebbek. Ez olyan látszatot kelt, mintha Washington elfogadta volna az iráni atomterveket, aminek drága ára lehet, elsősorban Izraelre nézve.

Az iráni atomhatalom valósággá válhat, Izraelnek pedig új elrettentő politikára lesz szüksége. Iránnak meg kell értenie, meddig terjed a zsidó állam képessége, és tudatni kell velük, hogy ha szükséges, habozás nélkül alkalmazza is. Izrael politikája, hogy nem cáfolja az izraeli atomfegyvert, de nem is erősíti meg, idejétmúlt. A zsidó államnak be kellene jelentenie, hogy atomhatalom. Be kell mutatnia az atommeghajtású tengeralattjárókat, a ballisztikus rakétákat és a hipermodern harci repülőgépeket, amelyek a nukleáris robbanófejjel ellátott rakétákat pontosan a célba juttatják.

Izrael sosem volt ennyire fenyegetett. Szíriából minden pontja elérhető rakétákkal. Damaszkusz Scud rakétákat is szállított a Hezbollahnak. A Gázai övezetbe ömlik a fegy­ver: a katyusák, a Grád nevű iráni rakéták, a föld-levegő rakéták, az iráni, orosz és amerikai kézifegyverek. Szíria, a Hezbollah és a Hamasz mögött is ugyanaz az Iráni Iszlám Köztársaság áll, amely atomcsapással fenyegeti a zsidó államot.

Izrael állam jövője az iráni atomprogram meghiúsításától függ. A szankciók nem ártanak Iránnak. Az olajárak hordónként 100 dollár felett vannak, és minden kisebb olajár-emelkedés dollárszázmilliókat juttat az iráni kincstárnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!