Kereső toggle

Rács mögé juttatnák Jacksont

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Elfogatási parancsot adtak ki szerdán a kaliforniai hatóságok Michael Jackson popsztár ellen, miután egy nappal korábban házkutatást tartottak Santa Barbara-i birtokán. Michael Jackson amerikai popsztár parancsot kapott, hogy adja meg magát és szolgáltassa be az útlevelét – jelentette be szerdán a kaliforniai Santa Barbara-i rendőrség –, azonban hárommillió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, bár egyes hírek szerint kész önként feladnia magát a hatóságoknak. A popsztárt kiskorú ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt keresik a hatóságok.

Egy tizenkét éves kisfiú tett feljelentést szexuális visszaélés vádjával Jackson ellen. A rendőrség mind ez ideig "folyamatban lévő bűnügyi nyomozásra" hivatkozva nem hozott nyilvánosságra semmi konkrétumot, csak annyit lehet tudni, hogy előző nap a helyi rendőrség házkutatást tartott Jackson Neverland Ranch nev? farmján. A negyvenöt éves popsztár ekkor nem tartózkodott otthon, mivel már három hete Las Vegasban forgatja legújabb dala, a One more chance (Még egy esély) videoklipjét. A hatóságok részéről tudatos volt az időpont kiválasztása, mivel meglepetésszerűen akarták átvizsgálni a sztár otthonát, bizonyítékok után kutatva.

Stuart Backerman, Jackson szóvivője szerint tervezett akcióról van szó, mivel nem lehet véletlen egybeesés, hogy ugyanazon a napon adták ki az elfogató parancsot, mint amikor megjelent a popsztár legújabb albuma. Nem ez az első eset, hogy Jacksont pedofíliával vádolják meg. 1994-ben a mostanihoz szinte teljesen hasonló eset történt, akkor egy tizenhárom éves kisfiú tett feljelentést. Az ügyből akkor nem lett bírósági per, a felek több millió dolláros közös megegyezéssel zárták le az ügyet.

Olvasson tovább: