Kereső toggle

Külföld

AKTUÁLIS
Heinz-Christian Strache,  az FPÖ vezetõje.
Második helyen végzett az osztrák Szabadságpárt az elmúlt hétvégi felső-ausztriai tartományi választáson.
Alig két óra választotta el egymástól Barack Obama és Vlagyimir Putyin felszólalását az ENSZ közgyűlése előtt. Nemcsak a beszédek időbeli közelsége és központi témája (Szíria) jelezte azt, hogy az amerikai-orosz viszony elmozdult az elmúlt két évet jellemző holtpontról, hanem a két vezető több mint másfél órás személyes találkozója is.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2015. 09. 25. (XIX/39)

Az ENSZ történetének legtöbb állam- és kormányfője, több mint 150 első számú vezető lesz jelen szeptember utolsó hetében New Yorkban a világszervezet őszi közgyűlésén. A kiemelkedő részvétel formailag az ENSZ megalakulása 70.
Kevés politikusnak sikerül az a bravúr, ami Alekszisz Ciprasznak összejött az elmúlt vasárnap: két választás, két egymástól gyökeresen eltérő program, és szinte teljesen azonos eredmény – mindez alig fél év leforgása alatt.
Erőteljes balra fordulást hajtott végre a brit Munkáspárt azt követően, hogy a párttagok több mint hatvan százaléka a  nagypolitikában korábban ismeretlen Jeremy Corbynt választotta meg pártelnöknek.
Hiába érintette a nemzeti szuverenitást, az uniós belügyminiszterek nem egyöntetűen, hanem többségi szavazással fogadták el azt a vitatott tervet, amely 120 ezer migráns elhelyezéséről szól.
Miközben Európa vezetői sokáig nem tudtak túllépni a tehetetlenségről árulkodó huzavonán a kvótarendszer létrehozásáról, a migránsoknak általában határozott elképzelésük van arról, hogy hol szeretnének letelepedni.
Az elmúlt harminc év legnagyobb terrorfenyegetettségét éli az Egyesült Királyság, és ez a jövőben csak rosszabb lesz – derül ki Andrew Parkernek, a brit titkosszolgálat főigazgatójának interjújából.
Csupán némi arabtudás és 1800 font, azaz körülbelül 780 ezer forint szükségeltetik, és máris az Európai Unió tágra zárt kapuit döngetheti szírai menedék­kérőként gyakorlatilag bárki.
Hivatalos látogatást tett Oroszországban Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn, miután az utóbbi hetekben egyre több információ látott napvilágot az orosz hadsereg szíriai jelenlétéről.

2015. 09. 18. (XIX/38)

2015 végére ütemezte be saját nemzetközösségének létrehozását évekkel ezelőtt a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége.
Egyértelműen elszámította magát Alekszisz Ciprasz. A volt görög miniszterelnök azért mondott le, hogy elhallgattassa ellenfeleit, azt gondolva, hogy nincs érdemi jelölt, aki elveheti tőle a pálmát.
 Terrorista és áldozata könnyen kerülhet abba a helyzetbe, hogy néhány fal választja csak el őket egy izraeli kórházban.
Nemzeti adatbázisban regisztrálná a brit kormány a vallási vezetőket.
A menekülteknek venne szigetet egy egyiptomi milliárdos – adta hírül az elmúlt napokban a nemzetközi média. Az egyiptomi sajtó napok óta a különös ötlettől hangos, még a Magyarországon élő egyiptomiakat is megosztotta a milliárdos elképzelése.
Migránsszelfi. Merkel politikája milliószámra vonzhatja Európába a bevándorlókat.
Érthetetlennek tűnik, hogy Angela Merkel, aki több mint egy évtizede sikerrel építi magáról a konszenzusteremtő, higgadt és erős politikus képét, miért váltott át érzelmi politizálásra...
Az uniós strukturális alapok csökkentésével fenyegeti Németország azokat a tagállamokat, amelyek ellenzik a kötelező kvótarendszert.

2015. 09. 11. (XIX/37)

Szeptember 3-án, amikor Kína a pekingi Tienanmen téren példátlan katonai parádéval emlékezett meg a második világháború ázsiai lezárásáról, Hszi Csin-ping elnök jobbján Vlagyimir Putyin orosz elnök feszített.
Madzsid Takht Ravandzsi  iráni külügy­miniszter-helyettes. Segítséget ajánlott a menekültkérdés megoldá­sához is.
Heinz Fischer osztrák államelnök nyerte meg az európai államfők versenyét, miután – lapzártánk után – elsőként látogat a héten Teheránba. „Minden lehetőséget meg akarunk ragadni arra ...
23 226 nap, 16 óra és 23 perc, vagyis 63 év, 7 hónap és 3 nap a trónon – ez volt Nagy-Britannia korábbi leghosszabb hatalmon lévő uralkodójának, Viktóriának a hivatalos mérlege. II.
A  szelfi-függõség buktatott le több orosz  szakaszt, melyek tagjai folyamatosan posztolták szíriai képeiket.
Oroszország sohasem tagadta, hogy katonai segítséget nyújt Szíriának – közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.
Még mindig nincs sem megegyezés, sem megoldás az egyre növekvő létszámú bevándorlók kérdésében.

2015. 09. 04. (XIX/36)

A Svéd Demokraták népszerűségüket annak köszönhetik, hogy több mint egy évtizede figyelmeztetnek arra, hogy a svéd bevándorlási modell súlyosan veszélyezteti az ország jövőjét.
A Keletinél kedden vált kezelhetetlenné a helyzet.
Magyarország viszonylag ritkán kerül a nemzetközi sajtó figyelmének középpontjába, a hét elején azonban ez megtörtént. A CNN, a Sky News és a világ többi vezető hírcsatornája óránként jelentkeztek be Budapestről.

2015. 08. 28. (XIX/35)

Ahogy a harmadik segélycsomag sorsa is eldőlt, múlt hét csütörtökön benyújtotta lemondását Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök. Így tehát a görögöknek szeptember 20-án ismét a szavazóurnákhoz kell majd járulniuk.
Tonnaszám semmisítik meg a jó minõségû  EU-s élelmi­szert Orosz­­országban, amit a nélkülözõk késõbb  kiguberálnak.
A Krím félsziget annektálása miatt bevezetett szankciók szinte földhöz vágták a már korábban is zuhanórepülésbe került orosz gazdaságot, a hétfői tőzsdepánik óta pedig még rosszabbak a kilátások.
Az elmúlt hetekben több tízezermilliárd dollárnyi befektetés „égett el” Kínában.
Háromszor állt készen az izraeli kormány az elmúlt 3 évben arra, hogy megelőző támadást indítson iráni atomlétesítmények ellen...
Szédítő hullámvasútba ültette be Kína a világ tőzsdéit augusztus végén. Az elmúlt években a globális gazdaság motorjának tartott országról kiderült, hogy tündérmese volt a 7 százalékos növekedés.

2015. 08. 19. (XIX/34)

Istentisztelet nemi erőszak által, rabszolgaság, raktáráruházak, ahol nőket lehet vásárolni, akiket akár katalógusokból, előre is kiválaszthat a vevő – ez nem a sötét középkor, hanem az Iszlám Állam mai gyakorlata azokkal szemben, aki

Oldalak