Kereső toggle

Külföld

AKTUÁLIS
Nézettségi rekordot döntött az első Clinton-Trump televíziós vita, ami nem okozott csalódást a több mint 84 millió amerikai nézőnek.
Kilencvenhárom éves korában kedden elhunyt Simon Peresz volt izraeli elnök, miniszterelnök, hadügyminiszter, az alapító atyák nemzedékének utolsó nagy politikusa.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 09. 23. (XX/38)

A közös európai hadsereg terve valamilyen formában már az 1950-es évektől napirenden volt.
Kétszáz nukleáris töltettel felszerelt rakétával rendelkezik Izrael, amelyek Teheránra vannak célozva, és ezzel az irániak is tisztában vannak – derült ki Colin Powell volt amerikai külügyminiszternek a múlt héten kiszivárogtatott lev
Helyzetértékelő, de semmiképpen sem mindent bánó beszédet tartott Angela Merkel kancellár a vasárnapi berlini választások után, ahol a CDU a legutóbbinál is rosszabbul szerepelt.

2016. 09. 16. (XX/37)

Az Iszlamista terrortámadások miatt különösen tragikus nyár után, illetve a lelkiismereti szabadság körüli, s a burkinikérdésben csúcsosodó viták közepette négy radikalizált nő készült újabb vérfürdőt rendezni Párizsban.
A muszlim bevándorlók tömeges Németországba áramlásával folyamatosan szaporodnak a zsidó közösségek elleni támadások.
Meglebegtette távozásának lehetŐségét a Szociáldemokrata Pártból (PSD) Victor Ponta korábbi pártelnök, volt miniszterelnök.
Életveszélyes állapotban szállították kórházba Simon Peresz volt izraeli elnököt kedd este, súlyos agyvérzést követően. A 93 éves államférfit eleinte mesterséges kómában tartották.
Hillary Clinton a nyáron megszerzett előnyre építve erőteljes finissel készült volna bebiztosítani a novemberi győzelmet. A visszatérés azonban távolról sem úgy sikerült, ahogyan azt a demokrata elnökjelölt kampánya eltervezte.
Újabb atombombát robbantott múlt pénteken Észak-Korea, sorrendben az ötödiket és a legerősebbet.

2016. 09. 09. (XX/36)

Szíriai kormányerők Aleppóban sikereket értek el, a keleti városrészbe szorítva vissza a lázadókat, akik az izraeli határ közelében az Iszlám Állam zászlaja alatt harcoló milíciáktól is vereségeket szenvedtek el.
Hagyományosan a Labor Day az elnökválasztási kampány célegyenesének kezdete. Az amerikai május 1-jét szeptember első hétfőjén ünneplik, és országosan munkaszüneti nap.
Történelmi mélypontként és óriási vereségként beszélnek a hétvégi mecklenburg-előpomerániai tartományi választás eredményeiről, amelyek újabb figyelmeztető jelként szolgálhatnak Angela Merkel számára, hogy a migrációval kapcsolatos je
Pillanatok alatt porrá égett több mint kétszáz millió dollárnyi űrtechnika, amikor egy rutinrepülést megelőző teszt közben - eddig ismeretlen okból - felrobbant a SpaceX rakétája.
Ahogy a diktátorokkal kapcsolatban általában, úgy az Iszlam Karimov üzbég elnök halálával összefüggő hírekkel is nagy volt a bizonytalanság a szeptember másodikán elhangzott bejelentésig.

2016. 09. 02. (XX/35)

Sikerült némi hátrányt lefaragnia Donald Trumpnak Hillary Clintonnal szemben, amiben közrejátszhatott a régóta esedékes új kampányhirdetések sugárzása és a Clinton Alapítvánnyal kapcsolatos botrányos információk kiszivárgása is.
Izgalmas fordulatokkal kezdődött a politikai évad Franciaországban, ahol az elnökségre aspiráló politikusok felsorakoztak a rajtvonalhoz, hogy megkezdjék hosszú menetelésüket a jövő áprilisi voksolásig.
Megsemmisítette a francia Legfelsőbb Bíróság a muszlim nők által viselt, teljes testet elfedő tengerparti ruhadarab, a burkini viselésére vonatkozó tilalmat, melyet csaknem harminc francia településen vezettek be július eleje óta – az
Ügyészségi nyomozás indult a múlt hét szerdai, legalább 292 halálos áldozatot követelő közép-olaszországi földrengés nyomán, amelyben maffiáról és korrupt építési vállalkozókról beszélnek.

2016. 08. 26. (XX/34)

Az Iszlám Államnak a jelek szerint sikerült Törökországot még mélyebben belerángatni a szíriai háború örvényébe.
Egy hivatalos jelentés rávilágít, hogy több ízben a tömeges személyes adatgyűjtésnek köszönhetően sikerült a titkosszolgálatoknak terrorcselekményeket megelőzniük Nagy-Britanniában.
Vizsgálati fogságban tartják a pakisztáni hatóságok Samia Shahid volt férjét és apját, akik a vád szerint úgynevezett becsületgyilkosság keretén belül megölték a 28 éves kozmetikust.
Az IRES közvélemény-kutató intézet ez év májusi felmérésében a megkérdezettek csaknem kétharmada vélekedett úgy, hogy Románia sorsa kedvezőbben alakult volna, ha az 1989-es rendszerváltáskor a monarchiát választja a demokratikus beren
Erős földrengés rázta meg Közép-Olaszországot szerda hajnalban. Lapzártánkkor úgy tudni: a katasztrófában több mint kétszázan életüket vesztették, és több mint száz embert eltűntként tartanak nyilván.
A hónap második fele Hillary Clinton számára alakult kifejezetten rosszul. A média által számára biztosított védőernyő ellenére, az újabb 15 ezer, eddig titkolt e-mail előkerülése és a Clinton Alapítvány körüli botrányok ha tompítottan is, de...

2016. 08. 19. (XX/33)

Fidel Castro múlt szombaton töltötte be 90. életévét. A jeles esemény alkalmából szokásához híven nem mulasztott el elmarasztaló üzenetet intézni az Egyesült Államokhoz, illetve Barack Obamához.
Soha nem látott mélységbe süllyedt az orosz–ukrán diplomáciai kapcsolatok szintje egy krími affér után, amely elképzelhető, hogy egy meg sem történt összetűzés miatt alakult ki.
Továbbra is szükségállapot van Venezuelában, ahol az alacsony olajárak és az ország eladósodottsága nyomán hiperinfláció, valamint élelmiszer- és gyógyszerhiány sújtja a lakosságot.
Nőtt a veszélye annak, hogy az Iszlám Állam terroristái a menekültek közé vegyülve próbálnak Líbiából Európába jutni – állítja az olasz parlament nemzetvédelmi bizottságának elnöke.

Oldalak