Kereső toggle

Külföld

AKTUÁLIS
Uralkodási idejével és életkorával egyaránt tiszteletet parancsoló, máig aktív közszereplő őfelsége, Erzsébet királynő, aki ráadásul jó egészségnek és kimagasló népszerűségnek örvend.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 04. 22. (XX/16)

Április 5-én Wisconsin államban aratott győzelme után Ted Cruz bejelentette: „A mai este fordulópont volt, kürtszó arra, hogy egy táborba gyűljünk.” Bernie Sanders szintén azt ígérte híveinek, hogy nyolcból hét államban elért győzelmi
Kedden érkezett a mezőnyt vezető Hillary Clinton és Donald Trump államába, New Yorkba a  2016-os elnökválasztás.
Értékpapír-eladással fenyegeti Szaúd-Arábia az Egyesült Államokat.
Átfogó felmérést végzett a brit Channel 4 tévécsatorna annak kiderítésére, mennyiben különbözik az országban élő muszlimok és nem muszlimok gondolkodásmódja különböző társadalmi kérdésekben.
Kiemelten értékes területnek tekinti a balkáni országokat az Iszlám Állam, derül ki a terrorszervezet mostanában terjesztett propagandaanyagaiból.

2016. 04. 15. (XX/15)

Politikai pályafutásának legnehezebb szakaszán megy át David Cameron brit miniszterelnök azt követően, hogy a Süddeutsche Zeitung által kiszivárogtatott Panamai iratokban apja, Ian Cameron neve is szerepel.
Az Európai Unió elhagyásáról szóló, június 23-ára kitűzött népszavazás már hetek óta lázban tartja az Egyesült Királyság lakóit.
A Boko Haram, a vérengzésekben az Iszlám Államot is felülmúlni képes nyugat-afrikai terrorcsoport sokkoló módszerei közül az egyik legnyugtalanítóbb, ahogyan az elrabolt nőket, fiatal lányokat, sőt gyerekeket gyilkológépekké teszi.
Az amerikai elnökválasztási folyamat résztvevői eddig is gondoskodtak arról, hogy az utóbbi évtizedek legfordulatosabb kampányának lehessünk szemtanúi.
A futball-Európa-bajnokság lett volna a brüsszeli merénylők eredeti célpontja – állítja a Libération nevű francia újság.

2016. 04. 08. (XX/14)

A keddi wisconsini előválasztásokat jó előre fordulópontként harangozták be a médiában: itt dőlhet el, hogy Donald Trump a republikánusok egyértelmű jelöltje lehet-e a júliusi konvención, vagy többkörös szavazással kell majd dönteniük
Robbanószerkezetet dobtak, valamint automata fegyverből rálőttek vasárnap hajnalban a koszovói Zubin Potokban arra a csarnokra, ahová Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök tervezte kampányrendezvényét.
Számos politikus és vállalatvezető távozott posztjáról a Brazíliát sújtó, rég nem látott mértékű gazdasági válság, valamint az ország történetének legnagyobb korrupciós botránya nyomán.
94 éves korában meghalt Biszku Béla, s így vélhetően az egyik utolsó olyan személy távozott, akit felelősségre lehetett volna vonni a kommunista diktatúra vezetői közül. De miért nem történt felelősségre vonás 1990 óta?
Hivatalosan is nyílt háborúvá vált a török-kurd konfliktus Recep Tayyip Erdogan április eleji bejelentése nyomán, és ez közvetlenül érinti Európa biztonságát is. II.
Soha nem látott mennyiségű adatot szivárogtatott ki egy titkos forrás a bajor Süddeutsche Zeitung újságíróinak egy jó nevű ügyvédi iroda anyagaiból.

2016. 04. 01. (XX/13)

Lassan ülnek el a szlovákiai választások és az ezt követő kormányalakítás körül felvert hullámok. Az ellenzék, a média és a közösségi oldalak kommentelői nehezen viselik, hogy újra, immár harmadszor Robert Fico alakít kormányt.
Több székelyföldi település vezetője ellen indított bűnvádi eljárássorozattal gerjeszt bizonytalanságot a romániai magyarság körében Bukarest a korrupció elleni harc jegyében.
Fehér köpenyes anyukák Geiger–Müller-számlálóval – ők a Tarachine Központ önkéntesei, akik amatőrként vágtak bele hétköznapi élelmiszereik vizsgálatába a fukusimai atomkatasztrófa után.
John Kerry amerikai külügyminiszter szerint az „amerikai választási kampány sokkolja a világ vezetőit”. Önmagában különös, hogy egy hivatalban lévő külügyminiszter abszolút belpolitikai ügyet kommentál, ráadásul olyan személyként, aki korábban maga...
A húsvéti ünnepekre időzítették volna az Iszlám Állam terroristái összehangolt merényletsorozatukat, amelynek során Európa-szerte keresztény istentiszteletek, misék is a célpontok között szerepeltek – állítja egy biztonsági szakértő.

2016. 03. 25. (XX/12)

Vasárnap lépett életbe az a megállapodás, amely szerint az illegálisan Görögországba érkező migránsokat azonnal vissza kell(ene) küldeni Törökországba, ha nem tudják bizonyítani, hogy ott üldözés alatt állnak.
Új köntösben jelent meg Romániában az eddig is ismert, de kezelhetőnek gondolt magyarellenesség.
Az Európai Unió adófizetők pénzéből költ több tízmillió eurót arra, hogy illegális településeket hozzon létre arabok számára Ciszjordániában, izraeli fennhatóság alatt álló területeken.
Kuba és az Egyesült Államok viszonya 1959-ben vált fagyossá, amikor Fidel Castro megdöntötte az Egyesült Államok által támogatott Fulgencio Batista diktátor hatalmát, és bejelentette a Szovjetunió iránti ideológiai elkötelezettséget.
Négy hónap után újra lecsapott Európára az Iszlám Állam. Ezúttal a számos uniós intézménynek és a NATO központjának otthont adó Brüsszel volt a dzsihádisták célpontja.

2016. 03. 18. (XX/11)

Újra nagy erejű merénylet rázta meg Ankarát az elmúlt vasárnap, idén már a negyedik.
A második szuperkeddel a számokat tekintve mind a demokrata, mint a republikánus verseny eldőlt: Bernie Sandersnek nincs esélye utolérni Hillary Clintont, és Ted Cruz sem előzheti meg reálisan Donald Trumpot.
Egyértelmű jelzést kapott a német kormány a választóktól a hétvégén, amikor három tartományban is parlamenti választások zajlottak.

Oldalak