Kereső toggle

Robotkutyák őrzik a rendet Szingapúrban

Nyírő Márk 2020.05.17. 17:43
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Boston Dynamics által kifejlesztett kutyákat vetettek be a szingapúri parkok ellenőrzésére "járőrként", annak érdekében, hogy a parklátogatók között a megfelelő távolságtartás be legyen tartva.

A szingapúri Bishan-An Mo Kio parkban is egy ilyen robot kutya teljesít szolgálatot. A négylábú Spot nevet viselő robot folyamatosan járja a parkot és egy hangszórón keresztül rögzített üzeneteket szajkóz angolul:

„Tartsuk egészségesen Szingapúrt.” vagy, hogy: „A saját és környezete biztonságának érdekében kérjük, tartsanak egy méteres távolságot egymástól. Köszönöm.”

A robot kamerákkal van felszerelve, így ezen keresztül számon tudják tartani a látogatók számát. A tisztviselők kiemelték, hogy a kamerákkal nem a személyes adatgyűjtés, sem a parklátogatók nyomonkövetése nem céljuk.

A Spot-hoz hasonló robot kutyák először kéthetes próbaidőszakon vesznek részt, mielőtt a szingapúri rendőrség eldönti, hogy igényt tart-e rájuk. Ha sikeres a próbaidőszak, akkor további kutyákat is bevetnek majd a többi park területén. A fent említett park bejáratainál jelenleg 30 drón figyeli amúgy a látogatok számát.

(A nyitókép forrása: Youtube/CNA)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

--- 

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.