Kereső toggle

A járvány nem válogat

Breaking: Merkel is karanténba került

A napokban tesztelik, hogy elkapta-e a koronavírust

Kulifai Máté 2020.03.22. 19:56
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Angela Merkel német kancellár önkéntes házi karanténba vonul, miután kiderült, az egyik orvos, akivel kapcsolatba került, pozitív koronavírus tesztet produkált. 

 
Merkel vasárnapi sajtótájékoztatója után érkezett a hír, hogy azt az orvost, aki őt tüdőgyulladással kezelte, péntek délután koronavírussal tesztelték. Erről a német kormányzati szóvivő, Steffen Seibert tájékoztatott. 
 
E szerint Merkel azonnal otthoni karanténba vonult, a következő napokban őt magát is tesztelni fogják, miközben a kancellári kötelességeit otthonról folytatja. 
 
Németországban drámaian magas a fertőzöttek aránya, miközben a legérintettebb 10 ország között itt haltak bele legkevesebben a koronavírus szövődményeibe. 
 
A kancellár amúgy éppen szigorító intézkedéseket jelentett be az országban, mely szerint tilos minden két főnél nagyobb találkozó a következő két hétben. Nyilván ez a közös háztartásban élőkre, vagy a munkahelyi gyűlésekre nem vonatkozik. 
 
Sajtóhírek szerint Németországban is több politikust utolért a koronavírus, köztük például a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki posztjának egyik legfőbb várományosa, akit a leendő kancellárként is többen emlegetnek, Friedrich Merz. 
 
(A nyitókép forrása: Német állami televízió élő közvetítés)
Forrás: CNBC