Kereső toggle

"Most van idő a jó dolgokra"

Beszélgetés Bogányi Gergely zongoraművésszel

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Muszáj lesz végre újragondolni a világunkat, ehhez most kaptunk egy kis ajándékidőt – mondja Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

Nem pont így terveztük az interjút: a járvány közbeszólt. Ma este is épp fellépése lenne – ez lett volna az első állomása az idei évre tervezett, Kárpát-medencei turnéjának.

– Igen, egyik pillanatról a másikra tényleg minden megváltozott. De érezhető volt, hogy 2020 egy különleges év lesz. Nem véletlen, hogy én is évek óta készültem rá egy 20 koncertes, különleges sorozattal.

Miféle előérzetre gondol?

– Lehetett arra számítani, hogy fordulat jön, mert egyre tarthatatlanabbá vált a helyzet, hiszen az alapvető értékek a fejük tetejére álltak mindenhol, a kultúrában is. Érzékelhető volt, hogy ha az emberek önszántukból nem hajlandók változtatni, akkor majd jönnek olyan események – és ez egyfajta kegyelmi állapotként is felfogható –, amitől muszáj lesz kicsit újragondolni a világunkat.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: