Kereső toggle

"A keresztényeknek az életmentők mellé kell állni"

Németh Sándor: Új hősök születnek ezekben a napokban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Miközben idehaza és külföldön orvosok, ápolók és sokan mások az életüket kockára téve igyekeznek megmenteni a járvány miatt bajba került embertársaikat, mások a zavarosban halászva igyekeznek kihasználni a rendkívüli helyzetet. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, a Hetek főszerkesztője a vírusként terjedő hazugságokról és a remény üzenetéről.

A legutóbbi szilveszteri üzenetedben arról beszéltél, hogy a 2020-as évek egyszerre a félelem és a reménység évei lehetnek. Lehetett már előre érezni, hogy nagy kihívások előtt állunk?

– Kihívások mindig is voltak, részben folyamatosan, részben pedig bizonyos időközökben periodikusan is ismétlődtek. A korszakváltás közeledtével pedig egyre nehezebb és fájdalmasabb válságokkal kell az emberiségnek és vezetőinek megbirkózniuk. Az ezekre adott reakciók pszichikai hátterére gondoltam, amikor az előttünk álló félelem és reménység éveire utaltam. Már az ezredforduló idején, különösen a 2001-ben felerősödött terrorhullámban, és az arra adott nagyhatalmi katonai és jogi válaszokból felismerhetővé vált, hogy a világban történő változások irányvonala sokakban félelmet kelt, míg a vallásos világ bizonyos részében a parúziát (Krisztus második eljövete iránti várakozást – a szerk.) erősítette.

A félelem és a remény növekedésében azonban nemcsak a terrorcselekmények és az ezzel szembeni megtorló katonai műveletek játszottak szerepet, hanem ezeknek az eseményeknek – főleg alternatív hírportálokon – világméretekben elterjedt népszerű, hamis és félrevezető értelmezései is.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: