Kereső toggle

Jövedelmező és életveszélyes az apokalipszis-ipar

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Világszerte kiemelkedő nézettséget és Reklámbevételeket hoznak a koronavírus-teóriákat népszerűsítő videók és hírek, amelyeknek már számos halálos áldozata is van.

A soha nem látott méretű nemzetközi politikai felfordulásból világkormány jön létre, az amerikai pénzügyi rendszer teljes mértékben összeomlik, általánosan kötelezővé teszik a „Fenevad bélyegének” tekintett bőrbe ültetett biochip használatát, és felépül Jeruzsálemben az új szentély, amelybe maga az Antikrisztus fog bevonulni. Ne tévesszen meg senkit a hasonlóság a koronavírus-járvány nyomán terjedő apokaliptikus riogatásokkal – ezeket az állításokat nem most, hanem 1997-ben írta meg könyv formájában a kilencvenes évek népszerű amerikai próféciaszakértője, Jack van Impe. A 2001: az örökkévalóság határpontján című könyve az új évezred hajnalára, 2000 januárjára jövendölte azt, hogy elkezdődnek a Jelenések könyvében leírt apokaliptikus események.

Nem volt egyedül: emlékezhetünk az „Y2K-vírus” kitörésére figyelmeztető vészforgatókönyvekre, miszerint a világ számítógépei 1999 szilveszterének éjjelén felmondják a szolgálatot, mert nem tudják kezelni az új dátumformulát. A milleniumi vírus végül semmi komoly gondot nem okozott, miközben sok informatikai cég jól járt, mert a kormányok is számolatlanul költötték a pénzt a szoftverek frissítésére.

Van Impe a jelenlegi világjárványt már nem érte meg, mert 2020 januárjában, 88 évesen elhunyt, de nyomdokaiban nagyon sokan a koronavírust tekintik a „beugrónak” az apokaliptikus korhoz. Néhány forgalomban lévő elméletre Michael Brown is utalt az előző oldalakon található interjúban, a sort azonban hosszan lehet folytatni. „Biológiai fegyverként fejlesztették ki a kínaiak” – állította februárban Tom Cotton amerikai republikánus szenátor. „Koronavírus: Amerikai biofegyver Oroszország és Kína ellen” – írta néhány nappal később az orosz Zvezda hírcsatorna, többek között a veterán összeesküvés-gyártó politikusra, Vlagyimir Zsirinovszkijra hivatkozva. „Cionista elemek fejlesztették ki a koronavírus halálos változatát Irán ellen” – ezt a megfejtést már az iráni félhivatalos Press TV közölte, hozzátéve, hogy a zsidók másik célja a globális tőzsdeösszeomlás kirobbantása volt, hogy a válságra számítva hatalmas extraprofitra tegyenek szert (Ugyanezt az érvelést hallhattuk a 2001. szeptember 11-ei merényletek kapcsán is.)

Biológiai fegyver, de nem kormányok fejlesztették ki, hanem Bill Gates és a hozzá hasonló hírhedt alakok, akik – mint köztudott – régóta azt tervezik, hogy a világ népességét a jelenleginél jóval alacsonyabbra szorítsák vissza. Ez sem új teória: hívei a járvány előtt azt állították, hogy a védőoltásokba kevert mérgező anyagokkal akarják megtizedelni az emberiséget, most a fő gyanúsított a Covid-19-vírus lett. Az elmélet népszerűsítői gyakran hivatkoznak egy rejtélyes amerikai emlékmű felirataira, amelyet „Az Antikrisztus tízparancsolata” néven emlegetnek. A georgiai Elbertonban található „iránykövek” történetéről lapunkban is írtunk (A New Age oszlopai. Hetek, 2014. július 18.). A nagyméretű gránittömbökön – amelyeket 1980-ban állíttatott egy rejtélyes megrendelő – többek között az olvasható, hogy az emberiség létszámát 500 millió fő alatt kellene tartani.

A világ több pontján már mobilhálózatok elosztótornyai elleni gyújtogatásokhoz is vezetett az a teória, amelyről a BBC számolt be, még szintén februárban. Eszerint a közösségi platformokon elterjedt, hogy a vuhani és a Diamond Princess óceánjárón kitört járvány előidézői közvetlenül az 5G mobilhálózatok voltak. Hírhedt konspirációselmélet-gyártók – köztük a Magyarországon is megfordult David Icke (Jön a gyíkemberek apostola. Hetek, 2018. október 12.) – azt állították, hogy a vírusok olyan mutálódott sejtek, „amelyeket az elektromágneses mezők megmérgeztek”.

A bizonyíték? Egyértelmű az összefüggés, hiszen az afrikai kontinensen sokkal alacsonyabb a megbetegedések száma, és ott köztudomásúan nincsenek 5G antennák.

A koronavírus-elméleteknek vannak helyi változatai is: Indiában elterjedt, hogy csak a húsevők fertőződhetnek meg, a vegetáriánusok nem. Ennek a vegánpropagandának semmi alapja, de még ártalmatlannak számít az iráni metanolkúra végzetes következményeihez képest. Miután elterjedt, hogy a metil-alkohol véd a koronavírussal szemben, az alkoholt egyébként nem fogyasztó irániak tömegesen kezdték inni az illegálisan pancsolt italokat. Sokan közülük valóban nem betegedtek meg a vírustól, ám ennek tragikus módon egyetlen oka az volt, hogy metilalkohol-mérgezésben elhunytak. Az AP hírügynökség értesülése szerint legalább 480 halálos áldozata lett a gyilkos álhírnek, amely Türkmenisztánra is átterjedt, ott 30 ember halálát okozva. Brazíliában az ecetre esküsznek sokan a népszerű YouTube-videó nyomán, míg Észtországban maga a belügyminiszter állította február 27-én egy sajtótájékoztatón azt, hogy koronavírus márpedig nem létezik, csak a közönséges náthát nevezték át új fogalommal. Mart Helme szerint ezért a legjobb, ha meleg zoknit hordunk és citromos teát iszunk. Ha pedig még gyorsabban meg akarunk gyógyulni, akkor „libazsírt kell a mellkasunkra kenni, ahogy nagyszüleink tették gyermekkorunkban.”

 

Olvasson tovább: