Kereső toggle

A nagy Netflix-hazugság

Evangéliumi vezetők cáfolják a keresztény-fóbiás sorozat állításait

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nagy leleplezésként harangozta be a Netflix a „The Family” (A Család) című új dokumentumsorozatát, ami bemutatja az amerikai politikát állítólag évtizedek óta irányító titokzatos fundamentalista keresztény szervezetet, amely most Trump elnökben találta meg az ideális jelöltjét. A Hetek megkereste az amerikai elnök evangéliumi tanácsadó testületének több tagját, akik „rossz viccnek” és „félrevezető hamisításnak” nevezték a Netflix „dokusorozatát”.

 

Közel 70 éve működik az Egyesült Államokban egy nyilvánosságot kerülő, vallásosnak álcázott csoport, amely a háttérből irányítja az amerikai kül- és belpolitikát. Tagjai és támogatói között nemcsak kongresszusi képviselők és szenátorok vannak, hanem Eisenhower óta az összes amerikai elnök is az ő kottájukból játszik.

A gyűléseik nem nyilvánosak, a vezetőjük soha nem ad interjút, mégis a legbefolyásosabb ember Washingtonban, aki szabadon jár-kel a Fehér Házban és a Kongresszusban. Sőt nemcsak ott, hanem külföldön is bármely ajtó megnyílik előtte, nemcsak a nyugati országokban, hanem a legsötétebb harmadik világbeli diktatúrákban is. Tagszervezeteik mind az öt kontinensen, közel száz országban jelen vannak. Hatalmas és titokzatos befolyásukat pedig az elmúlt években csak tovább növelték, miután Donald Trump elnökben megtalálták a tökéletesen befolyásolható ideális jelöltjüket, a „farkas-királyt”, aki mögé rejtőzve tovább építhetik az „Új Világrendet”, és rombolhatják az amerikai demokráciát. Úgy működnek, mint a maffia, a hallgatási törvényekkel, hűségesküvel, szoros hálózatépítéssel, és a hatalom befolyásolásával a saját céljaik érdekében.

Régi klisék sorozatban

 

Tévedés ne essék, a fenti leírás nem valamely népszerű konteóoldalról származik, hanem a Netflix legújabb, ötrészes dokumentumsorozatának az összefoglalója. A The Family (A Család) című produkció meglepő gyorsasággal eljutott Magyarországra is, ráadásul nemcsak feliratos változatban, hanem teljes magyar szinkronnal is megtekinthető.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: