hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ajándék Biblia minél több ember kezébe!
60 éves az ausztriai Gedeon Társaság

2017. 04. 05.
Pénteken, március 3-án ünnepelte az ausztriai Gedeon Társaság fennállásának 60. évfordulóját, amelyre az egyház­vezetők közt meghívást kaptak a bécsi Hit Gyülekezete képviselői is.

A konferencia egy bécsi szálloda halljában került megrendezésre, ahol a résztvevők többsége elkötelezett képviselője a Gedeon Társaság látásának: ajándék Biblia minél több ember kezébe! Ausztriában az elmúlt 60 évben egymillió Bibliát osztottak szét szállodákban, iskolákban, kórházakban, börtönökben, rendőrségen és idősek otthonában egyaránt.

„Célunk, hogy eleget tegyünk a missziós parancsnak: Isten Igéjével érjük el az embereket az egyházon kívül is, hogy a Jézus Krisztusba vetett hit által megtalálhassák az utat az Atyához az örökkévalóságba” – hirdeti a GideonMissionsBerichte szórólapja.

1898 őszén Boscobelbe, Wisconsinba érkezett John H. Nicholson amerikai üzletember, hogy az ottani Central Hotelben töltse az éjszakát. Mivel a szálloda éppen tele volt, javasolták neki, hogy ossza meg a szobáját egy másik szállóvendéggel, Samuel E. Hillel. Nicholson szokása szerint a Bibliáját olvasta elalvás előtt. Így derült ki, hogy szobatársa is hívő keresztény. A közös igetanulmányozás után, imában született meg bennük a gondolat, ami a Gedeon Társaság létrejöttéhez vezetett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!