Kereső toggle

Ősi érték új köntösben

Nagydíjat kapott a Patmos-Biblia

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az idei Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseinek egyikét a Patmos Records Kiadó és a Mesterprint Nyomda Kft. által kiadott Biblia nyerte. Úgy tűnik, a több ezer éves gyökerekkel rendelkező, s a világon a legnagyobb példányszámban forgalmazott Könyvek könyve a magyar piacon is egyre kelendőbb.

 Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Magyar Termék Nagydíj kitüntetések átadását a Parlament épületében, amelyeket egy szakmai zsüri döntése nyomán 53 pályázó 58 pályázata érdemelt ki az idén. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj fővédnöke a díjátadón kiemelte, hogy a magyar gazdaság a nemzetközi piacon csak akkor lehet sikeres, ha magas hozzáadott értékű termékeket tud előállítani. Bencsik János képviselő (Fidesz), az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának tagja, az energetikai albizottság elnöke pedig azt hangsúlyozta, mennyire fontossá váltak azok a fejlesztések, amelyek a pályázat révén váltak nyilvánvaló ország-világ előtt. A díjakat neves gazdasági szakemberek és Bencsik János adták át.

A Patmos Records, mint a Hit Gyülekezetének a kiadója, már két és fél évvel ezelőtti megalakulásakor célul tűzte ki a Biblia kiadását új formában. „Nem kell messzire menni, elég csak Németországban körülnézni, hogy észrevegyük, milyen komoly kultúrája van a Biblia-kiadásnak. Kollégámmal Kauzál Márton ügyvezetővel sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehet szétfeszíteni azokat a sémákat, amelyekbe a hazai Biblia-kiadás beleszorult. Azzal is tisztában voltunk, hogy a Biblia a legősibb könyv, amelyhez csak nagyon óvatosan, a legnagyobb tisztelettel szabad hozzányúlni – akár a külsejére, akár a belső tartalmára gondolunk; és minden egyes vonásnak, betűváltoztatásnak jelentősége van” – mondta lapunk Szűcs Ferenc, a Patmos Records Kiadó és Kereskedelmi Szervezet ügyvezetője.

Olvasson tovább: