Kereső toggle

Hír-mozaik

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Druidák és jógik a napünnepen

Több ezren ünnepelték a nyári napfordulót a legismertebb angliai kultuszhelyen, Stonehenge-ben. Az ősi szentélynél minden évben június 20-án napimádó gyűlést tartanak a neopogány vallások papjai és hívei. Ezoterikus szertartást tartottak New Yorkban is a Times Square-en. Itt tízezernyi önkéntes jógázott órákon át a világbékéért.

Kelta druidák és boszorkánypapok vezették a stonehenge-i szertartást, amit a több mint ötezer éves kőoszlopok között tartottak. A neopogány vallás Nagy-Britanniában teljes egyenjogúságot élvez a bevett felekezetekkel. A felmérések szerint a különböző boszorkányszervezetek taglétszáma évente több mint 100 ezer fővel növekszik, és rendezvényeik számos városban ma már több hívőt vonzanak, mint a hagyományos anglikán templomi szertartások.
New Yorkban is vallási ünnepet tartottak a nyári napforduló tiszteletére. Hindu és New Age szervezetek egy napra birtokba vették a nagyváros legforgalmasabb terét. Több tízezren jógáztak és meditáltak napfelkeltétől késő estig a Times Square-en, ahol a rendőrség teljesen lezárta a forgalmat. A résztvevők a spirituális testgyakorlatokkal a világbékét akarták erősíteni. „Hihetetlen energia van itt a Times Square-en, nagyobb, mint az újévi karneválon. Ez a legjobb hely a spirituális gyakorlatokra” – mondja Anthony David Bostonból érkezett jógaoktató.

Kibékültek

Benny Hinn televíziós evangélista és volt felesége, Suzanne a CBN 700-as Klub című műsorában jelentette be, hogy miután néhány hónapja kibékültek, most arra készülnek, hogy újra összeházasodnak. A négygyermekes házaspár harminc év után 2010-ben vált el. Mint elmondták, az elmúlt két év nagyon nehéz időszak volt az életükben. Időközben kölcsönösen bocsánatot kértek egymástól és a keresztény közvéleménytől is. Benny Hinn elismerte, hogy nem fordított elegendő figyelmet a családjára, Suzanne pedig elmondta, hogy gyógyszerfüggőségbe került, amit sikerült leküzdenie. (CBN)

Filmet forgat a Zöld Herceg

Kelet-Jeruzsálemben készül filmet forgatni a Hamasz alapítójának a fia. Moszab Hasszan Juszef radikális iszlamistából előbb az izraeli titkosszolgálat informátora lett, majd az iszlámmal is szakított, és 2007-ben meggyőződéses evangéliumi kereszténnyé vált. A tervezett terrorakciókkal kapcsolatos információival több száz ember életét mentette meg, miközben többször is életveszélybe került. A Moszad tisztje, akinek a „Zöld Herceg” nevet adták az izraeliek, később A Hamasz fia címmel könyvet írt az életéről. Ez lesz az alapja a tervezett filmnek is. Most Ajub Kara izraeli drúz képviselő meghívására utazott Jeruzsálembe. (AP)

Olvasson tovább: