Hit és értékek

AKTUÁLIS
A 71 áldozattal járó halálfurgon tragédiája után Angela Merkel megelégelte a nyugat-európai politikusok nyári tétlenségét, és kezébe vette a menekültválság kezelését. Eddig is sejteni lehetett, hogy a kontinensen nagyjából az történik, amit Németország akar, de a migránsügy ezt most egyértelművé tette. Berlin pedig azt teszi, amit  saját érdekének lát.
LEGUTÓBBI LAPSZÁMOK

2015. 08. 28. (XIX/35)

„Hét éve nem látott tőzsdei vérengzés Európában”, „Megismétlődik a hét évvel ezelőtti szeptemberi összeomlás?” – számos ilyen címet lehetett olvasni augusztus végén a hírportálokon.

2015. 08. 19. (XIX/34)

Asszír keresztény katonák.
Miközben Obama elnök szinte az egész augusztust a Martha’s Vineyard szigeti elnöki nyaralóhelyen tölti, és az európai vezetők is szétszéledtek kedvenc vakációs célpontjaikra, Észak-Irakban a világtól elfeledve vívják élet-halál harcuk

2015. 08. 14. (XIX/33)

A történelem legliberálisabb elnöke, aki cserben hagyta a közel-keleti keresztényeket, és a bebörtönzött amerikai túszokat az iráni atommegállapodás kedvéért. A digitális pornográfia csapdájába került alsó tagozatos kisdiákok.

2015. 08. 07. (XIX/32)

A bevándorlók nagy része muszlim, akiknek ki kell harcolniuk a jogaikat – ezt a követelést fogalmazta meg egy július végi előadásában Ahmed Miklós Kovács, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke.

2015. 07. 31. (XIX/31)

Igen tisztelt John Shattuck professzor, nagy érdeklődéssel olvastam azt a körlevelet, amelyet a minap a Közép-Európai Egyetem (CEU) közösségeinek küldött.
Másfél hónapja írtunk arról, hogy a Közép-Európai Egyetem (CEU) egyik vendégelőadója, Joseph Massad amerikai professzor nyilvános előadása mellett zártkörű találkozót tartott az egyetemen, amelyhez bevezetőként és gondolat-ébresztőkén
Mohamed Asszaf, az Arab Idol verseny gyõztese útlevelet kapott Abbásztól.
Netanjahu miniszterelnök tavaszi újraválasztásával lekerült a napirendről az önálló palesztin állam létrehozásának lehetősége.

2015. 07. 24. (XIX/30)

Titokban az egyik sonder­kommandós készítette ezt a felvételt az auschwitzi máglyákról.
Dr. Nyiszli Miklós (1901-1956) erdélyi orvos egyike volt annak a maroknyi túlélőnek, aki – dr. Josef Mengele boncolóorvosaként és az auschwitz-birkenaui megsemmisítő tábor I.
Gyakorlatilag a teljes magyar mainstream média (a vs.hu és az atv.hu kivételével) elhallgatta a hó­nap amerikai vezető sztoriját, annak ellenére, hogy a hírről – némi kezdeti tétovázás után – az idehaza mérvadónak tekintett összes ang

2015. 07. 17. (XIX/29)

Következetesen harcolt azért, hogy a korszak katolicizmusának visszataszító romlottságát a Szentírás figyelmen kívül hagyott igazságainak érvényesítésével orvosolják.

2015. 07. 10. (XIX/28)

A zsidó-keresztény gyökereivel szakító Európában, fõként Nagy-Britanniában  a fiatalok egyre jobban vonzódnak az erõt és magabiztosságot sugárzó iszlámhoz.
Mekka Németország – A csendes iszlamizáció címmel jelent meg Udo Ulfkotte legújabb könyve.
Nagy visszhangot váltott ki múlt heti számunkban Mészáros István Lászlónak, az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága volt alelnökének a cikke. (A melegházasság puccsszerű bevezetése. Hetek, 2015.

2015. 07. 03. (XIX/27)

Két héttel ezelőtt írtunk a 39 éves francia fiatalember, Vincent Lambert esetéről, aki egy baleset miatt hét éve éber kómában fekszik.

2015. 06. 26. (XIX/26)

A szomszéd fűje mindig zöldebb, avagy a barátomnak, barátnőmnek jobb autója, kütyüje van, mint nekem. Előrébb jutott a ranglétrán, jobban ír, „fáinabbul” rajzol, szebben énekel, többet keres.

2015. 06. 19. (XIX/25)

Hadzs Amin al-Husszeini fõmufti és Adolf Hitler találkozója Berlinben, 1941. novem­berében.
1939-ben Hitler találkozott Abd al-Aziz Ibn Szaúd szaúdi király követével, Khalid al-Qarqanival és azt mondta neki: „A legmelegebb rokonszenvvel tekintünk az arabokra, három okból is.
A Saul fia ott kezdődik, ahol más alkotások befejeződtek: a vonatok már befutottak, a szelekció megtörtént, nem lehet várni véletlen, akár csak pillanatnyi menekülést jelentő hibafaktort a gépezetben. Itt nincs egyetlen Wallenberg, Schindler vagy...

2015. 06. 12. (XIX/24)

Mint beszámoltunk róla (Változó korban Amerika. Hetek, 2015.
Nem hozott sikert Erdogannak a „zsidó kártya” a választásokon. A török államfő hiába ígérte meg, hogy Szaladin nyomdokaiban járva „felszabadítja Jeruzsálemet” (lásd Erdogan nem osztozik című cikkünket a Külföld rovatban).
Joseph Massad  a nyilvános elõadásán egyetlen kritikus kérdésre sem válaszolt.
Közleményben reagált a Közép-Európai Egyetem (CEU) a lapunkban megjelent írásra (Aka­dé­miai intifáda a CEU-n. Hetek, 2015. június 5.). Ebben bővebben is kifejtik korábbi álláspontjukat, amit a Hetek már ismer­tetett.

2015. 06. 05. (XIX/23)

Az egyik legszélsőségesebb Izrael-ellenes amerikai professzort hívta meg budapesti előadásra a Közép-Európai Egyetem (CEU) Gender-tudományi Tanszéke.
Korábban már sokan figyelmeztettek arra, hogy a tradicionális család jogi újrafogalmazása és a melegházasság törvényesítése olyan folyamatot indíthat el, ahol nincs megállás.

2015. 05. 29. (XIX/22)

Az elmúlt hetek szenvedélyes vitái is rámutattak arra, milyen látványosan eltér egymástól az emberek igazságérzete a hivatalos jogi állásponttól.

2015. 05. 22. (XIX/21)

Az Egyesült Államokban a magukat kereszténynek vallók aránya 2007 és 2014 között csaknem 8 százalékot zuhant, ami javarész a tradicionális protestáns és a katolikus felekezetektől való tömeges elfordulás eredménye.

2015. 05. 15. (XIX/20)

A nemzetközi média és a nyugati politikusok többnyire készpénznek veszik, hogy Jeruzsálem „judaizálása” az 1967-es egyesítést követően kezdődött (vagyis a narratíva szerint a „megszállók” erőszakosan „telepes építkezésekkel”, zsidó la
Jeruzsálem az elmúlt 2000 évben soha nem volt olyan népes, fejlett és egységes város, mint ma.

2015. 05. 08. (XIX/19)

1. Sevillai világkiállítás magyar pavilonja (1992)
Május elsején nyílt meg Milánóban a világkiállítás, amelynek magyar pavilonja számos bírálatot kapott az elmúlt időszakban.

2015. 04. 30. (XIX/18)

A Himalájában fekvő ország az utóbbi években a béranya–szolgáltatás nemzetközi központja lett, amelynek megrendelői elsősorban melegpárok. Amióta 2014-ben az izraeli törvények lehetővé tették, hogy melegpárok örökbe fogadhassák a béranyától...
Udo Ulfkotte német újságíró tavaly ősszel megdöbbentő könyvet jelentetett meg arról, hogyan működik a német és a nemzetközi média.