Kereső toggle

Hit és értékek

AKTUÁLIS
Elpuhult nyugati férfiak, elnőiesedett kereszténység: többek között ez is hozzájárul az iszlám terjedéséhez a nyugati világban – állítja Bill Warner iszlámkutató a Hetek kérdéseire.
Manapság újra divatos az iszlám istenéről, Allahról azt állítani, hogy azonos a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás Istenével, s hogy a „három ábrahámi, monoteista világvallás” ugyanazt az Istent imádja.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2015. 11. 20. (XIX/47)

Európa jelenének megértéséhez fontos tudni, hogy az iszlám terjeszkedésnek évszázadokon át alapvető eszköze volt az alávetni kívánt országok fegyveres akciókkal történő megfélemlítése.

2015. 11. 13. (XIX/46)

A belénk sulykolt történeti felfogás szerint az iszlám világ „aranykorát” élte a 7–11. században, miközben a barbár Európa teljes sötétségbe borult.

2015. 11. 06. (XIX/45)

A diktátorok nem kedvelik a független és rendszerkritikus médiát. Erdogan a törökországi választások előtt két nappal lekapcsoltatta az ellenzéki híroldalakat.

2015. 10. 30. (XIX/44)

Soha nem állt zsidó szentély a Templom-hegyen – állítja a regnáló jeruzsálemi főmufti.
Világszerte óriási vihart kavart Benjamin Netanjahu kijelentése, melyben azt állította: Adolf Hitler eredetileg nem kiirtani akarta a zsidókat, hanem elűzni.

2015. 10. 22. (XIX/43)

A modern terrorszervezetek a közösségi média minden platformját használják: Oszama bin Laden örökségét keresztezik Mark Zuckerberg szellemiségével
Nemcsak a tudomány, a technika és a technológia várható fejlődését prognosztizálni akaró, alkotó emberi fantázia szerint, hanem a valós életben is komoly tényező a biztonság.
„Itt az idő, hogy Izrael teljesen kitiltsa a zsidókat a Templom-hegyről” – javasolja a U. S. News & World Report al-Monitor című rovatának vezércikkírója. Már az is érdekes kérdés, hogy lesz egy országos amerikai napilapnak arab című Közel-Kelet...

2015. 10. 16. (XIX/42)

Évtizedek óta zajlik a vita, hogy létezhet-e valamiféle mesterterv a világ gazdasági, politikai, kulturális egységesítésére és a társadalmak radikális átalakítására.

2015. 10. 02. (XIX/40)

A NASA ûrszondája által készített felvétel a Mars egyik völgyérõl
A NASA bejelentése, miszerint valószínűleg folyékony halmazállapotú sós vizet találtak a Marson, újraindította az élet keletkezéséről szóló vitákat.

2015. 09. 25. (XIX/39)

Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jóm kippúri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán...

2015. 09. 18. (XIX/38)

„Lehet választani: integráció vagy behódolás. Választhatunk két, egyaránt európai hagyomány között. (...) Európa találta ki a fasizmust, a nácizmust, a bolsevizmust.
„Jámím nóráím”: „rettenetes napok”, „szörnyű napok” – így nevezik a zsidó hagyományban az újév (rós hásáná) és az engesztelés napja (jóm kippúr) közötti másfél hetet, az önvizsgálat, bűnbánat, bűnvallás és a megtérés idejét.

2015. 09. 11. (XIX/37)

Kim Davis inkább a fogdát választotta, mint hogy lelkiismerete ellen cselekedjen. Fotó: AP
Az amerikai bíróság börtönbüntetésre ítélte azt a jegyzőt, aki többször is megtagadta meleg párok házassági anyakönyvének kiállítását.
Az elmúlt napokban Magyarország olyan figyelmet kapott a nemzetközi sajtóban, mint 2006 óta egyszer sem.

2015. 09. 04. (XIX/36)

A 71 áldozattal járó halálfurgon tragédiája után Angela Merkel megelégelte a nyugat-európai politikusok nyári tétlenségét, és kezébe vette a menekültválság kezelését.

2015. 08. 28. (XIX/35)

„Hét éve nem látott tőzsdei vérengzés Európában”, „Megismétlődik a hét évvel ezelőtti szeptemberi összeomlás?” – számos ilyen címet lehetett olvasni augusztus végén a hírportálokon.

2015. 08. 19. (XIX/34)

Asszír keresztény katonák.
Miközben Obama elnök szinte az egész augusztust a Martha’s Vineyard szigeti elnöki nyaralóhelyen tölti, és az európai vezetők is szétszéledtek kedvenc vakációs célpontjaikra, Észak-Irakban a világtól elfeledve vívják élet-halál harcuk

2015. 08. 14. (XIX/33)

A történelem legliberálisabb elnöke, aki cserben hagyta a közel-keleti keresztényeket, és a bebörtönzött amerikai túszokat az iráni atommegállapodás kedvéért. A digitális pornográfia csapdájába került alsó tagozatos kisdiákok.

2015. 08. 07. (XIX/32)

A bevándorlók nagy része muszlim, akiknek ki kell harcolniuk a jogaikat – ezt a követelést fogalmazta meg egy július végi előadásában Ahmed Miklós Kovács, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke.

2015. 07. 31. (XIX/31)

Igen tisztelt John Shattuck professzor, nagy érdeklődéssel olvastam azt a körlevelet, amelyet a minap a Közép-Európai Egyetem (CEU) közösségeinek küldött.
Másfél hónapja írtunk arról, hogy a Közép-Európai Egyetem (CEU) egyik vendégelőadója, Joseph Massad amerikai professzor nyilvános előadása mellett zártkörű találkozót tartott az egyetemen, amelyhez bevezetőként és gondolat-ébresztőkén
Mohamed Asszaf, az Arab Idol verseny gyõztese útlevelet kapott Abbásztól.
Netanjahu miniszterelnök tavaszi újraválasztásával lekerült a napirendről az önálló palesztin állam létrehozásának lehetősége.

2015. 07. 24. (XIX/30)

Titokban az egyik sonder­kommandós készítette ezt a felvételt az auschwitzi máglyákról.
Dr. Nyiszli Miklós (1901-1956) erdélyi orvos egyike volt annak a maroknyi túlélőnek, aki – dr. Josef Mengele boncolóorvosaként és az auschwitz-birkenaui megsemmisítő tábor I.
Gyakorlatilag a teljes magyar mainstream média (a vs.hu és az atv.hu kivételével) elhallgatta a hó­nap amerikai vezető sztoriját, annak ellenére, hogy a hírről – némi kezdeti tétovázás után – az idehaza mérvadónak tekintett összes ang

2015. 07. 17. (XIX/29)

Következetesen harcolt azért, hogy a korszak katolicizmusának visszataszító romlottságát a Szentírás figyelmen kívül hagyott igazságainak érvényesítésével orvosolják.

2015. 07. 10. (XIX/28)

A zsidó-keresztény gyökereivel szakító Európában, fõként Nagy-Britanniában  a fiatalok egyre jobban vonzódnak az erõt és magabiztosságot sugárzó iszlámhoz.
Mekka Németország – A csendes iszlamizáció címmel jelent meg Udo Ulfkotte legújabb könyve.
Nagy visszhangot váltott ki múlt heti számunkban Mészáros István Lászlónak, az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottsága volt alelnökének a cikke. (A melegházasság puccsszerű bevezetése. Hetek, 2015.

2015. 07. 03. (XIX/27)

Két héttel ezelőtt írtunk a 39 éves francia fiatalember, Vincent Lambert esetéről, aki egy baleset miatt hét éve éber kómában fekszik.

Oldalak