Kereső toggle

Magyar gazdasági körkép a koronavírus árnyékában

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Bár többen is jelentős bevételkiesést könyveltek el a járványidőszakban, nem tűnnek reményvesztettnek a Hetek által megszólaltatott cégvezetők. Az alkalmazottak megtartása mellett többen fejlesztésekre is kihasználják a felszabadult időt.

„A napraforgót vagy éppen a kukoricát most tavasszal ugyanúgy el kellett vetni, mint tavaly, így az éven belüli termékek – például a vetőmagok, a növényvédőszerek, a műtrágyák és az alkatrészek – forgalmában nem éreztünk csökkenést, sőt inkább némi növekedés tapasztalható. Ugyanakkor a nagyobb beruházásokkal, gépvásárlásokkal kivárnak a gazdák” – mondta a Heteknek Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági cége, a KITE Zrt. alkatrész-kereskedelmi igazgatója. Rimaszombati Imre hozzátette: tavaly év végén már az idei évre tervezett gépértékesítésük közel 25 százalékát szerződésbe foglalták, így a mostani megtorpanás a koronavírus miatti bizonytalanságnak, valamint a forintgyengülésnek köszönhető.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: