Kereső toggle

Víruslázadók és víruspartik: Felelőtlen fiatalok fenyegetik a közegészséget

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Számtalan kormányzati, orvosi és egyéb fórumon hívják fel az emberek figyelmét a higiéniai, otthonmaradási és távoltartási szabályok fontosságára. Ám úgy tűnik, különösen a fiatalabb generációk körében, nem mindenkinek ment át az üzenet és sokan sportot űznek az elővigyázatossági regulák áthágásából.

Florida tengerparti városait a tavaszi szünetben bulizni vágyó egyetemisták sokasága árasztja el, akik semmi mást nem akarnak, csak hogy a vizsgaidőszak után alaposan kitombolják magukat. Ezzel szemben még a gyorsan terjedő koronavírus sem jelentett elrettentő erőt: idén is fiatalok ezrei jelentek meg Miami, Tampa és Fort Lauderdale strandjain, tudatosan fittyet hányva minden higiéniai és távoltartási szabályra. Legalábbis amíg karhatalommal le nem állították a „carpe diemezőket”.

„Úgysem halunk meg”

Az internetet bejárták a járványidőszak alatt is zsúfolásig megtelt floridai strandokról készült fotók. De olyan videók is nyilvánosságra kerültek, amelyekben a vakációzók tudatosan megszegik a távoltartási szabályt. „Ha elkapom a vírust, hát ez van. Nem fogom hagyni, hogy ez tönkretegye a bulit” – hangzott el egy másik videóban. Mások megjegyezték, hogy a szegénység vagy az éhezés sokkal nagyobb problémát jelent a vírusnál, és különben is több hónapja a szünetre vártak, és jól érzik magukat: jöjjön, aminek jönnie kell.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: