hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vita a halálbüntetésről Izraelben
Mit érdemel az a bűnös?

2019. 01. 03.
Az utóbbi évek vitái után úgy tűnt, hogy az izraeli kormánytöbbség, illetve a Kneszet többsége a halálbüntetés lehetővé tétele mellett dönt. Bár Netanjahu sokáig elzárkózott a változtatás elől, a kormánykoalíció válságát megelőzendő a javaslat mellé állt. A kérdés azonban még nyitott.

Júdea-Szamária területén, Itamar közelében palesztin terroristák nyitottak tüzet egy négygyermekes család autójára, akik hazafelé tartottak Ramallahtól nem messze levő otthonukba. A család szukkót ünnepe alkalmából járt Jeruzsálemben, meglátogatta barátait, családtagjait. Az elkövetők, egy nabluszi Hamasz terrorsejt tagjai Itamar közelében várták áldozataikat. Amikor a lövöldözés miatt az autó megállt, a terroristák közvetlen közelről lőtték agyon Eitamot és Naamát négy pici gyermekük (9, 7, 4 éves és egy nyolc hónapos kisfiú) szeme láttára.

Egy nappal később Jeruzsálem Óvárosában a Benita-Bennet családra támadt rá egy terrorista. A család a Siratófalnál imádkozott, innen tartott haza, amikor lecsapott rájuk a véres terror. Amikor a támadó késsel rohant neki áldozatainak, a környéken tartózkodó arab árusok tapsoltak, és az áldozatokat átkozva nézték végig a történteket. A támadásban a családapa és a család segítségére siető középkorú zsidó férfi életét vesztette.

A Nyugati Part közelében található Halamisban legifjabb unokája születését ünnepelte a Solomon család. A sabbati vacsorával egybekötött ünnepre nyitottak ajtót az első érkezőnek, aki azonban nem vendég, hanem egy 19 éves palesztin fiatal volt. A hetvenéves családfő, Joszef, a fia Elad, és a lánya, Chaja belehalt a késelő szúrásaiba. A támadás a szomszédos házban lakó, akkor éppen szolgálaton kívüli katonának köszönhetően nem fajult nagyobb vérengzésbe.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!