hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miről szól Kásler Miklós vesszőfutása?
Hit és egészség

2018. 06. 07.
Máig tartó felháborodás kíséri az Emmi leendő miniszterétől, Kásler Miklóstól származó idézeteket, melyek egy nyilvános beszélgetésből kiragadott mondatok voltak. A hit és egészség kapcsolatára vonatkozó kijelentések miatti kiakadás azért is érthetetlen, mivel az összefüggést különböző kutatások is alátámasztják.

 

Március végén hit és tudomány kapcsolatáról tartottak egy pódiumbeszélgetést Kásler Miklós onkológus és Csókay András idegsebész részvételével a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, a 777 Offline nevű keresztény ifjúsági szervezet szervezésében, telt házas érdeklődés mellett. A másfél órás beszélgetésből a Mérce szemezgette ki Káslernek a tudományos fejlődés eredményeire, illetve a hit és egészség kapcsolatára vonatkozó állításait.

Kásler, aki szerint az ősrobbanás-elmélet spekuláció, többek között azt mondta: a technológia fejlődik, megkönnyíti az életet, de nem biztos, hogy az emberhez méltó életet segíti elő. „Én a technikai fejlődést nagyon sok vonatkozásban az emberi élet minőségére hátrányosnak tartom” – jelentette ki az Országos Onkológiai Intézet frissen nyugdíjazott igazgatója, akinek talán a fő bűne az az állítása lett, miszerint „a halálos betegségek 70-80 százaléka a Tízparancsolat betartásával elkerülhető”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!