Kereső toggle

100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

 LISZT FERENC ZENEAKADÉMIA NAGYTEREM
2016. október 6. csütörtök, 19 óra

Jó szívvel ajánlom a 100 Tagú Cigányzenekar legközelebbi budapesti gálakoncertjét a Zeneakadémián a kedves Olvasók figyelmébe. 1985-ben a legjobb hazai muzsikusokból verbuválódott, a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar mára az egyik legismertebb magyar kulturális exportcikké vált.

 Az együttes lehengerlő hangzása és előadásmódja, utánozhatatlan virtuozitása valóságos csoda, Isten ajándéka!

A cigányzene elsősorban talán nem is zenei műfaj, hanem előadói stílus, amit a Magyar Örökség Díjas és hungarikummá nyilvánított 100 Tagú Cigányzenekar egyedi hangszerelésben és előadásmódban, rendkívüli virtuozitással ad elő.

Zenekarunk két kiváló szólistája, Lendvai Csócsi József főprímás és Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész zseniális előadása garancia az örömzenére, hogy tetézzem ezt az örömmuzsikát, meghívtam Szentpéteri Csilla népszerű virtuóz zongoraművésznőt, valamint a kiváló fiatal művészekből álló Kállai vonósnégyest, akik megalakulásuk után mindössze fél évvel második díjat nyertek a milánói Societa Umanitaria Nemzetközi Zenei versenyen, majd első díjat a Weiner Leó Kamaraversenyen.

A kritikusok szerint „van valami varázslatos” abban, ahogy a 100 Tagú mint a „világ leghíresebb cigányzenekara” a színpadon megjelenik. Ennek oka, hogy minden fellépésünkön ugyanaz a lelkesedés árad belőlünk. A siker számunkra üzenet, mely minden muzsikusnak újabb inspirációt ad.

A házigazda szerepére felkértem a népszerű és nagyrabecsült Tóth Géza tévés műsorvezetőt.

Jó szórakozást kívánok, és hiszem, hogy akik eljönnek a koncertünkre, azoknak a szívét megérinti az a Zene, amit a szabadság elegyével adunk elő.

Beke Farkas Nándor, elnök-producer

100 Tagú Cigányzenekar Országos Kulturális és Közművelődési Egyesület

JEGYEK: www.broadway.jegy.hu

 

Fővédnök: Vattamány Zsolt Erzsébetváros polgármestere Támogató: Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata

 Szponzor: OTP Bank

Olvasson tovább: