hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tikva tábor mindenkinek

2014. 07. 19.
A Superbook Alapítvány égisze alatt immáron 17. éve kerülnek megrendezésre a Tikva táborok sajátos nevelési igénnyel élő gyermekek és fiatalok számára.

A táborok kiemelt célja, hogy a keresztény értékrend, a Biblia tanításai a sajátos nevelési igénnyel élő gyerekek és ifjak számára is elsajátítható módon kerüljenek átadásra. Mindeközben a változatos szabadidős és sportprogramok indirekt módon is pótolják a nyári időszakokban gyakran szünetelő képesség­fejlesztő, mozgásfejlesztő és önellátást elősegítő foglalkozásokat, az intézményi ellátást, valamint erősítik a sorstársi közösséget mind a gyermekek, mind pedig a szülők körében. A tábor résztvevői között mozgássérült, hallássérült, értelmi sérült, autista és halmozottan fogyatékos gyermek és fiatal egyaránt található. Idén a Hit Gyülekezete, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Gyermek és Ifjúsági Alap, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet, valamint egyéni adományozók nélkülözhetetlen támogatásának köszönhetően kedvezményes áron három egyhetes tábor megvalósítására adódik lehetőség. Az első, napközis tábor az elmúlt héten zajlott Budapesten, és további két tábor lesz a Balatonnál, illetve a Mátrában.

A gyerekek táboroztatásában a szakirányú végzettséggel, illetve többéves tapasztalattal rendelkező önkéntesek mellett a Bornemisza Péter Gimnázium diákjai is részt vesznek, az iskolai közösségi szolgálat keretében. Néhány gimnazista megosztotta lapunkkal az élményeit.

„Nagyon kedves gyerekek. Rendkívüli igényük van arra, hogy foglalkozzanak velük, és nagyon hálásak minden velük töltött időért. Ráchellel nagyon jó kapcsolatba kerültem. Nagyon közvetlen, és nagyon kitartó. Több napon keresztül órákat gyakoroltuk együtt a betűket. Nagyon jó volt látni, hogy ennyire lelkes: minden kicsi eredménynek is nagyon örült. Végül egyedül sikerült leírnia több betűt is. Nagyon hálás vagyok, hogy eljöhettem. Igaz, fárasztó volt, de ugyanakkor egy hihetetlen élmény is. Megértettem, hogy ezek a gyerekek többnyire ugyanúgy gondolkodnak, éreznek, mint mi, csak máshogy fejezik ki magukat.” (Horváth Dóra)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!