hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Végrehajtók harca

2013. 03. 28.
Újabb fordulatot vett az úgynevezett „Lippai-ügy”. A tavaly év végén kirobbant árverési eljárással kapcsolatos botrány már eddig is számos meglepetéssel szolgált. Például az eljárásról készült hanganyagból világossá vált, hogy Lippai László maga kérte autója árverezését, míg a végrehajtó le akarta erről beszélni őt. A történet legújabb fejleménye, hogy a bíróság felfüggesztette a színész autóját elárverező végrehajtót. Az ügy mögött többen a végrehajtók közötti belső harcokat sejtik.

Lippai László több millió forintos terepjáróját egy 30 ezer forintos bírság következtében árverezték el tavaly novemberben. Parkolási bírsága a kamatokkal és az egyéb illetékekkel együtt 61 ezer forintra rúgott, mire árverési szakaszba került az ügy. A színész nem vette komolyan az addig érkező felszólításokat, ezért nem fizette be az önkormányzatnak a pénzt. „Nem hittem el, hogy a felszólításoknak bármilyen következménye lehetne” – indokolta lapunknak Lippai László, hogy miért nem tett eleget a fizetési felszólításoknak.  „Sokkoló ez a történet, 20-25 perc alatt zajlott le ez az egész. Megjelentek nálam, majd a ház előtti kukán lefolytatták az árverést. Csak egyetlen résztvevő licitált, pedig sokan ide jöttek. 900 ezer forintról indult a licit, végül 570 ezer forintért vitték el az autómat, ami több millió forintot ért” – emlékezett vissza az ominózus árverésre a színész, aki elkeseredésében a sajtóhoz fordult, és előre megrendezett árverésről, illetve fizetett statisztákról beszélt. Az ügy országos felháborodást váltott ki.

Az ominózus árverésről kialakult képet pár hét múlva némileg árnyalta, amikor az atv.hu-n nyilvánosságra került az a hangfelvétel, amely az árverési eljáráson készült. Ezen tisztán hallható, ahogy Zoltán Ákos végrehajtó próbálja meggyőzni Lippai Lászlót, hogy ne kelljen elárverezni a terepjárót, hanem fizesse inkább ki a 60 ezres tartozást, amire még ott a helyszínen is lett volna lehetősége a színésznek. „Nézze már meg legyen kedves a kabátjában, táskájában, valahol, hátha be tudja fizetni, nem sok összegről van szó, hogy ne kelljen lefolytatni az árverést. Kérdezze meg szomszédoktól, feleségtől, családtól, valakitől, 61 ezer forint” – a hangfelvétel tanúsága szerint ezekkel a szavakkal győzködte a végrehajtó a színészt, akinek még a részletfizetést is felajánlotta. Lippai azonban a havi törlesztőrészleteire utalva inkább az autó eladását szorgalmazta. A hangfelvételen az is hallható, ahogy valaki az árverésen jelen levők közül felajánlotta a színésznek, ad neki 61 ezer forintot, hogy ki tudja fizetni az adósságát, ő azonban ezzel a lehetőséggel sem kívánt élni, így az autó elkelt. Lippai László elismerte, hogy a hangfelvétel az árverésen készülhetett, de szerinte az nem a teljes képet tükrözi a történtekről. „Valóban megjelent egy hanganyag, de ez csak egy kiragadott rész a végrehajtásból. Az ott elhangzottakért vállalom a felelősséget, minden szavamért. De én az egészet szeretném meghallgatni, mind a 30 percet, amíg az árverés zajlott” – reagált a felvételre a színész.

Lippai László arra számított, hogy az autóval együtt a hitelét is viszi az új tulajdonos – tévedett. Ilyen megállapodásról ugyanis nem született írásos szerződés az új és a régi tulajdonos között, így Lippai a mai napig fizeti a 3,5 milliós hitel törlesztőrészleteit, miközben az autót már más használja. A bank jóvoltából tízéves futamidőt kapott az adósság törlesztésére. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!