Kereső toggle

Cunami a kempingben

Sátánista rituálék az árvízi tragédia előtt?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Húsz áldozatot követelt egy kempingtragédia Arkansas államban, de a hatóságok legalább huszonkét további emberrel nem tudtak kapcsolatot teremteni, akik a táborban tartózkodtak az áradás idején. A háromszáz fős kemping irodája is nyomtalanul eltűnt, ezért nem tudják pontosan meghatározni, hányan tartózkodtak a helyszínen, amikor a több méteres vízfal rázúdult a táborozókra. A tragédia kapcsán több amerikai lap felidézte, hogy a tábor névadója a modern kori történelem egyik legellentmondásosabb személyisége volt.

„Olyan volt, mint egy cunami" - mondta az egyik túlélő a CNN riporterének. „A szerencsésebb felnőttek még ki tudtak úszni az ablakon, de a kisebbeknek esélyük sem volt. A szülők szeme előtt sodorta el az áradat a segítségért sikoltozó gyerekeket. A víz feltépte az utak aszfaltburkolatát, játékszerként sodort el magával házakat és autókat. Esély sem volt a mentésre." A legfiatalabb áldozat egy kétéves kisgyermek. Rajta kívül legalább öt gyermek veszett oda az áradásban.

Az Albert Pike kempingtábor az arkansasi hegyek között, Little Rocktól százhúsz kilométerre, festői, száraz környezetben található. A pihenőhely egy olyan völgyben van, ahol csak részlegesen működik a telefon és a televíziós szolgáltatás. Amikor péntek hajnalban hirtelen hatalmas felhőszakadás történt a közeli hegyekben, nem volt idő értesíteni a tábor lakóit, akiket álmukban ért a vízáradat.
Az egész völgy megtelt vízzel, miután húsz perc alatt a közeli patak vízszintje kétszázhatvan centimétert emelkedett.

A véreskezű tábornok mint névadó

A tragédiával kapcsolatban az amerikai lapokban és internetes fórumokon több - helyenként bizarr - feltételezés is napvilágot látott. A legmegdöbbentőbb feltételezés szerint a kempingtábor rendszeresen sátánista rituálék helyszíne volt. A névadó Albert Pike tábornokot ugyanis az Egyesült Államok legismertebb luciferiánus szabadkőműves nagymesterének tartják.

A Washington Times összeállítása szerint az elnevezés különös, mivel Pike - aki korábban harcolt az amerikai-mexikói háborúban is - a polgárháború idején a leghírhedtebb konföderációs hadvezér volt. Részben indiánokból toborzott hadserege válogatott kegyetlenséggel, a korabeli beszámolók szerint terrormódszerekkel harcolt az északiak ellen. Egyik alapítója volt a Ku-Klux-Klan titkos szervezetének is. A háború után letartóztatták, és hazaárulás vádjával elítélték. Andrew Johnson elnök azonban - aki a történészek szerint szintén magas rangú szabadkőműves-páholytag volt - kegyelemben részesítette a tábornokot.

Lucifer szövetségese

Albert Pike a háború után, 1870-ben megírta az Erkölcsök és dogma (Morals and Dogma) című könyvet, amelyet a skót rítusú szabadkőművesség „bibliájának" tartanak. Pike, aki az amerikai illuminátus szervezet vezetője is volt, azt állította magáról, hogy személyes napi kapcsolatban állt Luciferrel, akit a legmagasabb istenségnek tartott. A rituális kommunikációt egy karkötő segítette, amelyet Pike állandóan a kezén hordott.

1871-ben európai szövetségesének, Giuseppe Mazzini olasz forradalmárnak írt levelében részletesen leírta azt a látomást, amelyet állítólag Lucifertől kapott. E szerint az emberiség három világháború előtt áll, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a 21. század elején megnyíljon az út az „emberiség megvilágosodása előtt". Az első világháború célja - írta Pike 1871-ben - a Romanov-dinasztia hatalmának megdöntése Oroszországban, hogy ebben az országban kipróbálják a hatalom monopolizálásának egy új rendszerét, az ateista kommunizmust.

A tábornok szerint egy ilyen háborúhoz szükség volt a konfliktus kirobbantására a brit és a német birodalom között. A háború után megszilárdult kommunista rendszer aztán felhasználható további kormányok megdöntésére és az illuminátus hegemónia kibővítésére.

A második világháború kirobbantásához a fasizmus és a zsidóság, elsősorban a politikai cionizmus ellentéteit kell kihasználni - írta Pike, aki szerint a konfliktus után a nemzetközi kommunizmust meg kell erősíteni, hogy alkalmas legyen a világ sakkban tartására.

Albert Pike elképzelése szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy megoldja a politikai cionizmus (Izrael állama) és az iszlám világ közötti konfliktust. Arra számított, hogy a két oldal kölcsönösen kimeríti egymást a háborúban, és ez lehetővé tenné egy új, egységes világrend, az illuminátus eszme globális uralmát. Úgy vélte, hogy az új korszak hajnalán Róma és Jeruzsálem egyaránt elbukik, így a kereszténység és a zsidóság egyaránt igazodási pont nélkül marad, ezért nem lesz más választásuk, mint beilleszkedni az új, „megvilágosodott" világba.

Emlékmű Washington központjában

Pike azt ígérte Mazzininak, hogy a harmadik világháborút követően sor kerül a világtörténelem legnagyobb horderejű ideológiai és politikai változására. Arra számított, hogy lezárul a történelmet addig alakító vallások korszaka, és eljön az egyetemes megvilágosodás.

„A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, amely szörnyűségében meg fogja mutatni a nemzeteknek az abszolút ateizmus, a barbárság és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát. A polgárok ekkor mindenütt rákényszerülnek, hogy védelmezzék önmagukat a forradalmárok kisebbsége ellen, és meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit. A többség, amelynek istenhívő szelleme ettől kezdve iránytű nélkül marad, kiábrándul a kereszténységből. Ezek a kiábrándult keresztények - vágyódva egy ideálért, de nem tudva hová forduljanak imádatukkal - el fogják fogadni az igazi fényt a tiszta luciferi doktrína egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre széles körben ismertté válik. Ez a megvilágosodás annak az általános mozgalomnak lesz az eredménye, amely a kereszténység és az ateizmus lerombolását vagy elpusztítását fogja követni, amelyek egyidejűleg lesznek legyőzve és megsemmisítve" - írta Albert Pike.

A tábornok, miután kegyelmet kapott Johnson elnöktől, Washingtonban telepedett le. 1891-ben bekövetkezett halála után a Capitolium közelében a legnagyobb amerikai Skót Rítusú Szabadkőműves-páholy hatalmas emlékművet állított a „történelem legnagyobb tanítómesterének" tiszteletére.

Olvasson tovább: