Kereső toggle

Háttér

AKTUÁLIS
Mintha kicsit megnyílt volna a zsilip: sorban derülnek ki a kiskorúakat molesztáló nevelők külön­böző ügyei. Legutóbb egy középkorú erkölcstanár borzolta fel a kedélyeket, aki kikezdett egy 13 éves diákkal. A Hintalovon Alapítvány szakértői szerint nem annyira az esetek száma nő, hanem több ügy kerül napvilágra, mert óriási a látencia.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2017. 04.07. (XXI/14)

George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége címmel jelent meg a napokban a magyar származású német újságíró, Andreas von Rétyi könyve. A könyv a Soros-szervezetek tevékenységével és azoknak a politikai életre...

2017. 03.24. (XXI/12)

Nem sokan gondolnánk, hogy például egy tenger gyümölcseit tartalmazó pizzával esetleg olyan élelmiszeripari terméket fogyasztunk el, amelyet rabszolgaként dolgoztatott, kizsákmányolt, sokszor szexuálisan is bántalmazott emberek állíta
A 2010 óta működő BAGázs felemelő példa arra, hogy emberek a szabadidejükben önkéntesként, jó ügyekért összeállva rendkívül hatékonyan képesek együttműködni és másokon segíteni.

2017. 03.17. (XXI/11)

A fejlett Nyugat a „Biztonságos abortusz” kezdeményezésével siet Afrika és a fejlődő világ segítségére – mindezt a nők emberi jogának elismerése ürügyén.
A „kuponozásnak” Amerikában már komoly mozgalma van, ám itthon is terjed. De vajon megéri-e ez? Egyáltalán a pszichológiai tényezők mennyire játszanak szerepet egy ilyen vásárlás során? Kinek jó, kinek éri meg?
Tollal talán Móricz Zsigmond festette meg legjobban az alföldi tanyavilágot, amely azóta jócskán visszaszorult, de a szegénység nyomasztó valósága jelenleg is ott lappang a tanyák körül.
A párizsi Nagymecset udvara. A katolikus egyház hatvan templomot kénytelen volt bezárni.
Multikulti nemzeti ünnepkört javasol Franciaországban egy baloldali agytröszt a muszlim közösség integrációja érdekében.
Gúnyolódó mémek kísérték dr.
A boldogság megtalálását ígéri, miközben a pénzért sok mindenre hajlandó fiatal lányok (vagy akár fiúk), illetve a „szolgáltatásaikért” őket „támogatni” képes férfiak (vagy hölgyek) közvetítését végzi az első magyar „sugardating” társközvetítő oldal...

2017. 03.10. (XXI/10)

A különböző technikai vívmányok használata könnyen okozhat függőséget, azonban ez nem minden esetben a véletlen műve, vagy a felhasználó hibája: egyes techcégek tudatosan alkalmaznak szakembereket és tudományos eszközöket a minél nagy
1996-ban az ország három legnagyobb adózója közé tartozott, ha valaki, akkor ő tudja, hogyan kell üzletet csinálni.

2017. 03.03. (XXI/09)

A Csíki „sörháború” után újabb szeszvitában érintett a magyar kormány.
Száznégy műholdat lőtt ki az űrbe India egyetlen napon, amellyel maga mögé utasította a korábbi rekordert, Oroszországot, aki korábban „mindössze” 37 műholddal tartotta ezt a csúcsot.
Mióta a csillagászat feltárta az Univerzum hatalmas méreteit, és a benne előforduló csillagok elképesztő számát, azóta foglalkoztat bennünket a kérdés: egy ekkora világűrben egyedül a Föld bolygón lenne értelmes élet?
Informatikus csodagyerekből az ország egyik leggazdagabb üzletembere lett, hogy utána politikusnak álljon, majd a korrupcióellenes hatóság elől menekülve saját tévécsatornáján teregesse ki a titkosszolgálatok és az igazságszolgáltatás

2017. 02.24. (XXI/08)

Az utóbbi hónapokban újra számos érdekes kötet került a magyar könyvesboltokba, olyan könyvek, amelyek szerzői kritikusan elemzik a hazai közállapotokat, a „nemzeti együtt-működés” orbáni rendszerét.
Több mint 16,6 millió juhot tartanak Romániában – 2001-ben ez a szám még csupán 7,8 millió volt.
A napokban zajlott le a müncheni biztonsági konferencia, mely nem várt bejelentéseket hozott. Hirtelen egy oldalon találta magát Avigdor Lieberman izraeli védelmi miniszter és Adel al-Dzsubeir szaúdi külügyminiszter.
„Minden eddiginél több fiatal szerez munkatapasztalatot, jelentős mértékben nő az idegen nyelvek ismerete, a fiatalok bíznak a családban, erősödött a demokráciába vetett hit, és egyre többen gondolják úgy, hogy »Magyarország a legjobb

2017. 02.17. (XXI/07)

2014 januárja óta zajlanak a csatlakozási tárgyalások az Európai Unió és Szerbia között, amely az öt tagjelölt ország közül – Macedóniát, Montenegrót, Albániát és Törökországot megelőzve – elsőként nyerheti el az uniós tagságot.
Huszonhét éve, 1990. március 19-20-án, Marosvásárhelyen véres összecsapások zajlottak le románok és magyarok között, amelyeknek több halottja és több száz sérültje volt.
„Emlékeztetni akartam a világot Jeruzsálemre és arra, hogy a zsidó népnek a bibliai idők óta szoros kapcsolata van a várossal” – mondta a Heteknek Marvin Hier rabbi, aki egyike volt azoknak a vallási vezetőknek, akik január 20-án imát
A 21. században elképzelhetetlennek tartott körülmények között építik kenyai, nepáli és más nemzetiségű munkások a 2022-es katari futball-világbajnokság létesítményeit.

2017. 02.10. (XXI/06)

Hozzávetőleg 18 millió ember töltött el hosszabb-rövidebb időt az úgynevezett Gulag-táborrendszerben 1929 és 1953 között. A „málenkij robotra” elhurcolt magyarok száma 700 ezerre tehető, akik közül 300 ezren már nem tértek haza.
Mark Zuckerberg egy kínai buddhista szentélyben. Szakított az ateizmussal, de hogyan tovább?
Egyre nagyobb sebességgel terjed a buddhizmus az amerikai gazdasági vezetők között. Igaz, az ateizmusukról híres techguruk a Szilícium-völgyben a buddhizmusból is saját belátásuk szerint válogatnak, így egy teljesen új vallási irányzat van...

2017. 02.03. (XXI/05)

„Ha még nem hallottál róla, az csak azért van, mert ő így akarta“ - írta a The Huffington Post Arthur J.
Alkoholista munkanélküliből lett az EU vezető politikusa, most Angela Merkelt győzné le a német baloldal új vezetője, Martin Schulz.
Betiltotta a marosvásárhelyi táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását, és újra a Heinekennek kedvező döntést hozott, immár másodfokon, így az ítélet jogerős.

Oldalak