Kereső toggle

Háttér

AKTUÁLIS
Örülök, hogy börtönbe kerültem – mondja teljes őszinteséggel Romics Zsolt, aki a kétezres években négy esztendőt töltött rács mögött adócsalásért és közokirat-hamisításért. A szekszárdi férfi élete a rácsok mögött fordult meg, miután egy zárkatársa elhívta a Hit Gyülekezete börtön-istentiszteletére.
A jelenlegi családpolitika sem a középosztály családalapítási kedvét nem ösztönzi különösebben, sem a szegényebbek gyerekvállalását nem fogja vissza – derül ki Ferge Zsuzsa szociológus szavaiból, akit arról is faggattunk, hogy mi lesz velünk számok és demokrácia nélkül. Önt emlegetik a pedagóguslázadás kirobbantójaként, hallotta?
Szaúd-Arábia két proxiháborúban, Jemenben és Szíriában is harcol Irán ellen. Egyikben sem rózsás a helyzet, a királyság gondjait pedig csak növeli a stagnáló olajár, mely eddig sosem látott költségvetési deficitet hozott.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 02. 05. (XX/05)

73 állami háttérintézményt olvasztanak be minisz­tériumokba vagy szüntetnek meg a Miniszterelnökség által levezényelt bürokráciacsökkentő program részeként.
Régóta foglalkoztatja a csillagásztársadalmat az elképzelés, hogy létezhet a Naprendszer perifériáján egy eddig megfigyeletlen, ám masszív bolygó.
Az alacsony bérek veszélyeztetik az egyetemi oktatók utánpótlását. A beígért 27 százalékos béremeléssel együtt sem fog egy adjunktus annyit keresni, mint hasonló kaliberű kollégája a közoktatásban.
Barack Obama hét éve tartó elnöksége alatt kulturális forradalom zajlott le az Egyesült Államokban.

2016. 01. 29. (XX/04)

Fotó: fnc.hu
Bár a mai fiatalok top „divatszakmái” között nem találjuk meg, világméretekben mégis nagy az érdeklődés az artista hivatás iránt.
Az Iszlám Állam – elnevezése és vezetőinek törekvései ellenére – nem nevezhető hagyományos értelemben vett államnak, ám működése alapján szinte teljes egészében leírható modern nagyvállalatként.
VR-sisakok, személyszállító drónok és 3D nyomtatóval épült házak – csak néhány újdonság, amelyeket 2016-ra kitermelt a technológiai forradalom, és hamarosan mindennapjaink részévé válhatnak.

2016. 01. 22. (XX/03)

Gazdasági csodafegyvert vetett be a kormány idén januártól: a sertéshús áfáját 5 százalékra csökkentette.
Az izlandiak kevesebb mint fele állítja magáról, hogy vallásos, a 25 évnél fiatalabbak közül pedig szó szerint senki nem hisz abban, hogy a világot Isten teremtette – legalábbis ez derül ki egy friss felmérésből.
Egyre több fiatal költözik városból tanyára, hogy a túlságosan felgyorsult és egészségtelennek gondolt városi létformával szemben egy alternatív életmódot alakítson ki.
A szíriai polgárháborúból érkező hírekkel együtt az európai olvasó is hallhatott a Captagon fantázianévre hallgató serkentőről és a köré épülő kábítószerbizniszről a térségben.

2016. 01. 15. (XX/02)

A hálapénz megaláz, a hálapénz megoszt, konzerválja a korrupt rendszert. Hálapénz nélkül már összeomlott volna az egészségügy, voltaképpen a hálapénz működteti az ágazatot. Magyarországon mindkét álláspont igaz egyidejűleg.
Fotó: Mediaklikk
Pozitív példát nyújtani, a valóban fontos dolgokra koncentrálni, a legjobbnak lenni abban, amit csinálunk – ezt vallja a 42 éves Kiss István.
A hajnal éppen csak pirosra festi az ég alját, a területet jórészt még a sötét uralja. Mi azonban már teljes felszerelésben baktatunk a dobozi határban, egy sűrű bozótos mélyén, kidőlt fákat kerülgetve.
A férfiak és nők bérezési különbsége lassan már unalomig ismert téma az Egyesült Államokban is. Egy friss tanulmány viszont alapjaiban kérdőjelezi meg a probléma valóságát.
Nemrég országos botrányt kavart Kovács Ákos ECHO TV-n adott interjúja.
Január 10-én, 69 éves születésnapja és legújabb lemezének a kiadása után néhány nappal halt meg a világhírű és hírhedt popikon, David Robert Jones, alias David Bowie.

2016. 01. 08. (XX/01)

Kitartó, megbízható, tökéletességre törekszik, lelkiismeretes, fejlett erkölcsiséggel rendelkezik, nagy tudású és eredeti megoldásokkal áll elő.
Napjaink számos égető kérdésével, többek között az abortusszal, az eutanáziával, a homoszexualitással, a háborúkkal, a halálbüntetéssel, a reprodukciós technológiákkal vagy a 2008-as pénzügyi válság nyomán a gazdasági morállal is fogl
Alighanem tíz-, sőt százmilliók gondolkodnak ezekben a napokban azon, hogyan is alakul majd karrierjük 2016-ban: Vajon a felemelkedés éve lesz-e a 2016-os, netán álmok foszlanak szerteszéjjel?

2015. 12. 23. (XIX/52)

Fotó: AP
Oroszországot maffiaállamnak, Vlagyimir Putyint pedig szovjet diktátornak tartja Garri Kaszparov, minden idők egyik legjobb sakkozója.
Huszonhat éve, nem sokkal karácsony előtt kezdődött az a folyamat Romániában, amelynek eredménye lett a Ceausescu-rezsim megbuktatása és a diktátor kivégzése.
Míg ötven évvel ezelőtt a mesterséges intelligencia csak a sci-fi regényekben létezett, mára a hétköznapi életünk részévé vált, anélkül persze, hogy ennek igazából tudatában lennénk.
A történelem során minden nagy birodalom úgy indult kulturális felemelkedésnek, és lett belőle nagy civilizáció, hogy abszolút monogámiát követelt meg a férfiaktól és a nőktől. J. D.
A napokban került a mozikba a Csillagok háborúja legújabb része, az Ébredő erő. Ezzel a filmmel vette kezdetét George Lucas űr­epo­szának harmadik trilógiája – immár a Disney égisze alatt.

2015. 12. 18. (XIX/51)

Nincs olyan magyar ember, akinek Szigetvárról rögtön ne ugrana be Zrínyi Miklós neve.
A nemzetbiztonsági szolgálat figyelmét is felkeltette az arab befektetők komlói ingatlanvásárlási dömpingje, de könnyen lehet, hogy semmi titok nincs a jelenség mögött, csupán egy élelmes vállalkozó látta meg a piaci rést a szebb napo

Oldalak