Háttér

AKTUÁLIS
Kerítés ide vagy oda, nem enyhül a déli határ­szakaszon kialakult migrációs krízis, sőt...
LEGUTÓBBI LAPSZÁMOK

2015. 08. 19. (XIX/34)

 Paksa Rudolf
Jó történész, tehetséges intézményvezető, sikeres politikus – mindez elmondható Hóman Bálintról, mint ahogy az is, hogy tíz évig tartó minisztersége idején jelentősen hozzájárult az antiszemita intézkedések megszületéséhez és a zsidóe
„Az iszlamista szervezetek csak az agendájukban különböznek egymástól, a céljuk közös: az Iszlám Állam létrehozása” – nyilatkozta a Heteknek az egyiptomi állambiztonsági szolgálat nyugalmazott vezérőrnagya.
Közhelyszámba megy, hogy amíg Szíriában nem lesz rend, addig nem várható, hogy enyhüljön az Európára nehezedő közel-keleti migrációs nyomás.

2015. 08. 14. (XIX/33)

Madison Holleran tragédiája figyelmeztetés az elit egyetemek hallgatói számára.
Több éve lassan, de egyenletesen növekszik az öngyilkosságot elkövető diákok száma az Egyesült Államok elit egyetemein.
A marihuánáról írt könyvet Dr. Kevin A. Sabet, közel húszévi kutatómunka eredményeit foglalva össze.
Hirosima és Nagaszaki hetven évvel ezelőtti bombázásával egy új, nukleáris kor vette kezdetét.

2015. 08. 07. (XIX/32)

Az elmúlt hetekben Washington két nagy horderejű megállapodás részese volt a Közel-Keleten.
Hetven évvel ezelőtt, augusztus 6-án és 9-én dobta le az amerikai légierő a Little Boy és a Fat Man elnevezésű atombombákat Hirosimára és Nagaszakira.
Tavaly decemberben nyújtotta át a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést Csíkszentmihályi Mihály pszichológiaprofesszornak Los Angelesben Balog Zoltán.

2015. 07. 31. (XIX/31)

Ahol a halál tombolt, sokszor csodával határos módon új életek is kezdődtek. A válogatás nélküli deportálások során ugyanis számtalan várandós nőt is elhurcoltak.
Szíria 2011-ben kezdett polgárháborúba süllyedni, amikor ellenzéki csoportok megpróbálták megdönteni az apja után az országot 11 éve vezető Bassár el-Aszad uralmát – ezidáig sikertelenül.
Négymillió pedofil oldal működik az internet „mélyrétegeiben”, elrejtve az avatatlan tekintetektől és persze a hatóságoktól – írja a cracked.com online magazin.
Az elmúlt napokban két csillagászati hír is bekerült a globális mainstream hírfolyamba: a New Horizons űrszonda révén először pillanthattuk meg a Plútó jéghegyekkel tarkított felszínét, illetve a Kepler űrtávcső segítségével egy Földh
A legutóbbi Gázai övezet elleni izraeli hadjárat során az izraeli kormány azt nyilatkozta, hogy azért nem mozdítják el a Hamasz-vezetést, mert a keletkező politikai vákuumban valami sokkal rosszabb venné át a helyét.

2015. 07. 24. (XIX/30)

Változóban van a multikulturalizmus ideológiájának megítélése Európában. A ha­gyományosan bevándorláspárti országokban is egyre többen emelik fel a hangjukat a „parallel társadalmak” létjogosultságával szemben.
Kádas István igazgató szerint  a gyerekek között nincsenek vallási ellentétek.
A hazánkba növekvő számban érkező menekültek jelentős része gyermek. Családjuk nemzetisége, vallása, politikai álláspontja miatt saját hazájukban többnyire súlyosan veszélyeztetett az életük.
Beszüntette évenkénti létminimum-számításait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), mondván: túl sok ember – a népesség 40 százaléka – tartozik a létminimum alatt élők körébe, ami szerintük irreálisan sok szegényt jelez.
Három éve még kalasnyikovval lövöldözött, ma már azt mondja, nem az erőszak, hanem az evangélium hozhat felemelkedést a magyarság számára. Endrésik Zsolt volt jobbikos országgyűlési képviselő két éve  megtért Jézushoz.

2015. 07. 17. (XIX/29)

Egy éve robbant ki Izrael és a Hamasz legutóbbi összecsapása, az Erős Szikla Hadművelet (Operation Protective Edge), mely három izraeli fiatal elrablása és meggyilkolása után indult.
Szeptemberben Milánóban rendezik meg 27. alkalommal a Fiatal Tudósok Európai Uniós Versenyét. Itt méreti meg magát a 17 éves Király Szilvia, aki nemrégiben elnyerte a hazai Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny egyik első díját.
Hetvenegy évvel ezelőtt, 1944. július 20-án követék el az Adolf Hitler elleni legismertebb merényletkísérletet. A robbantás a Führer híres főhadiszállásán, a mai Lengyelország területén felépült Farkasodúban (Wolfschanze)történt.
Nem tart még ott, mint Elon Musk a Teslával, de legalább annyira elszánt. Középiskolában hármas tanuló volt, de az elektronikával és az autókkal szenvedélyesen foglalkozott.

2015. 07. 10. (XIX/28)

Életkép  a 2014-es fel- vonu­lásról.
„Amikor a melegaktivisták arról beszélnek, hogy »20 esztendőnk hatalom« (ez az idei Budapest Pride jelmondata – a szerk.), akkor nyilvánvalóvá teszik, hogy egy ideológiai harcot folytatnak, amelynek a célja szerintem nemcsak önmaguk i
Az Európai Unió előbb súlyosan félrekezelte a hellén adósságválságot, majd a közgazdászvilág egyre erőteljesebb kritikái ellenére a politikai érdekek oltárán feláldozta a görögöket – állítja Pogátsa Zoltán, aki Athénból válaszolt a He
Húsz évvel ezelőtt, 1995. július 11-től 18-ig gyilkolták le a szerb csapatok a boszniai muzulmánok által lakott Srebrenica teljes férfi­lakosságát a kamaszfiúktól az aggastyánokig.
Számos jel utal arra, hogy Szaúd-Arábia markánsan átalakítja külpolitikai kapcsolatait, és ez az egész Közel-Kelet számára nagy jelentőséggel bírhat.
Havas Henrik szerint katasztrofális a magyar büntetőpolitika: sok börtönben embertelen körülmények uralkodnak, és a büntetés-végre­hajtás filozófiája is hibás.
A jól működő hagyományos család a legerősebb egészségvédő tényező a világon.

2015. 07. 03. (XIX/27)

Az úgynevezett arab tavasz óta Tunézia kemény harcot folytat az iszlamista terror ellen, és nem áll nyerésre: könnyen lehet, hogy a térség visszafordíthatatlanul a dzsihádisták bázisává válik, ahol háborítatlanul tudják kiképezni az i