Kereső toggle

Háttér

AKTUÁLIS
A ruandai népirtásról, illetve az Ír Köztársasági Hadseregről rendezett korábban nagy sikerű filmet Terry George, akinek Az ígéret című, spanyol–amerikai koprodukcióban bemutatott filmje szeptember közepén debütált a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 09. 23. (XX/38)

Beszakadtak a magasnak eddig sem mondható szőlőfelvásárlási árak a Kunsági Borvidéken. A gazdák mellett a kisebb borászatok is megnyomták a vészgombot, kartellezést és gazdasági erőfölénnyel való visszaélést kiáltva.
A jelenlegi 8 milliárdról évi 20 milliárd euróra nőhetne a magyar agrárexport értéke a Földművelésügyi Minisztérium 2050-ig szóló stratégiai programja szerint.  A tárca úgy látja, a magyar élelmiszer-gazdaságban 60 százalékos növekedési potenciál
Az alábbiakban egy olyan cikk fordítását közöljük, amelyet véletlenül sem lehet antiszemitizmussal vádolni. Caroline Glick, a The Jerusalem Post főszerkesztő-helyettesének véleménycikke az izraeli lap augusztus 22-ei számában jelent meg Soros és a...

2016. 09. 16. (XX/37)

Szõnyi Andrea. A múlthoz való viszonyunk meghatározza jelenünket és jövõnket is.
„Ha betereljük a fiatalokat egy holokausztfilmre, amit megnéznek, azután hazamennek, abból nem sok hasznuk lesz.
A zuglói nyilasok pere 1966-ban kezdődött Budapesten. Pontosan tíz évvel az 1956-os forradalom után.
A BBC idén megjelent hatrészes minisorozata a Háború és béke immár nyolcadik film-adaptációja. Lev Tolsztoj monumentális regényének új feldolgozása óriási sikert aratott (IMDb: 8.2, Rotten Tomatoes: 81%).
Orosz hackerek feltörték a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) adatbázisait és kiszivárogtatták négy amerikai sztársportoló orvosi aktáit, amelyek bizonyítják, hogy rendszeresen használtak tiltott szereket.

2016. 09. 09. (XX/36)

Ha a kulináris élvezetek kerülnek szóba, nehéz felülmúlni az olasz konyhaművészetet – a pizzák, tészták, fagylaltok vagy akár a világhírű olasz sajtok és borok ízvilágát.
A négy kost ábrázoló szobor a bronzkori Kína fontos emléke.
Évszázados vitát élesztett újjá egy kínai professzor nemrégiben publikált tanulmánya: e szerint a kínai civilizációt egy egyiptomi hükszosz kolónia honosította meg a térségben – írja terjedelmes beszámolójában a Foreign Policy.
Pénzmosással és hűtlen kezeléssel vádolják az egykori legendás FC Bayern München focistát, Franz Beckenbauert, aki állítólag a 2006-os világbajnokság rendezésére alapított bizottság elnökeként a 2015-ben felderített vesztegetési botrá
HVIM-aktivisták tiltakoznak a régi székelyföldi sírkövek eltulajdonítása ellen.
Az erdélyi magyar politika egyik sajátossága a szélsőjobboldali pártformáció hiánya.
Nincsen kipufogójuk (nem szennyezik a levegőt), nincs bennük kuplung, sebváltó, önindító, porlasztó – s az elüszkösödött gyertyákat sem kell soha cserélni bennük.
Világszerte csökkenő tendenciát mutat a fiatalok foglalkoztatottsága, pedig a 2008-2012 közti válságidőszak után megindult egy lassú növekedés.

2016. 09. 02. (XX/35)

Egy, a napokban esedékes ,,titkos zsinaton” hozott döntés új korszakot nyithat az anglikán egyház történetében.
A világ jelenleg Szíriára figyel. Európát lefoglalja a migránskrízis, Ukrajna kikerült a hírekből. Pedig változatlanul háború van Ukrajnában, minden este megy az adok-kapok a keleti területeken.
Az Élet Menete Alapítvány egyedülálló továbbképzést hirdet olyan pedagógusok számára, akiket foglalkoztat, hogy miként lehet a sokszor tabunak számító nemzeti sorskérdéseinket megérteni és érdekfeszítő formában megértetni.
A történelem nem könnyen adja meg magát. Felmérések és tanári tapasztalatok szerint a mai középiskolás diáknak Mátyás király kora és a rendszerváltozás többnyire ugyanolyan távoli, nyomtatott adathalmaz.
A kitörése óta negyed- és félmillió közé tehető halálos áldozatot követelő szíriai polgárháborúba számos belső és külső szereplő kapcsolódott be többé-kevésbé aktívan.
Augusztus eleje óta zajlik az Újzsinagóga felújítása Szegeden, az épület külső rekonstrukcióját a magyar állam közel 1 milliárd forinttal támogatja.

2016. 08. 26. (XX/34)

Elszaporodtak a gombatolvajok, a gasztrobűnözés eme, igen komoly képviselői.
Az urológia az a hely, ahová akkor szoktak elmenni, amikor ki kell menni, de nem jön semmi. Semmi, de az is fáj.
Mintha egy jól bevált termék hamisított utánzatát sózták volna ránk.
„Nem olyan helyekre szólt a repülőjegyünk, ahová kértük”; „Nem olyan szobát kaptunk, amilyet lefoglaltunk” – számos hasonló panasz, előre nem látható kellemetlenség érhet bennünket az utazásaink során.

2016. 08. 19. (XX/33)

Tisztelt Szerkesztőség!
Arthur Balfour levelének három mondata megváltoztatta a történelmet
A Palesztin Hatóság elnöke felkérte az Arab Ligát, hogy nyújtson támogatást abban a nemzetközi perben, amelyet Mahmúd Abbász Nagy-Britannia ellen kíván indítani az 1917-ben ki-adott Balfour-nyilatkozat miatt.
Erdogan-párti tüntetõk Kölnben. Integrációs kihívás.
Politikailag aktívak és megosztottak, többségében azonban Erdogan irányába elkötelezettek a németországi törökök.
Magyar kézműves, akinek egyedülálló üvegékszereit világszerte, még Muranóban, az üveg őshazájában is nagyon kedvelik.
Míg Magyarországon hivatalosan is megkezdődött a népszavazási kampány a migránskvótáról, a menekültkérdésnek továbbra sincs megnyugtató nemzetközi megoldása. Addig pedig bármikor beüthet egy újabb hullám.

2016. 08. 12. (XX/32)

Horváth János 52 éves bicskei nehézgép-kezelő öt éve Londonba költözött családjával, majd három éve blogolni kezdett. Naplójára felfigyelt Bagossy László, a Mácsai Pál vezette Örkény Színház rendezője.

Oldalak