Kereső toggle

Háttér

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 08. 19. (XX/33)

Míg Magyarországon hivatalosan is megkezdődött a népszavazási kampány a migránskvótáról, a menekültkérdésnek továbbra sincs megnyugtató nemzetközi megoldása. Addig pedig bármikor beüthet egy újabb hullám.

2016. 08. 12. (XX/32)

Horváth János 52 éves bicskei nehézgép-kezelő öt éve Londonba költözött családjával, majd három éve blogolni kezdett. Naplójára felfigyelt Bagossy László, a Mácsai Pál vezette Örkény Színház rendezője.
Zoltán Gábor
A legrosszabb álmainkban se lássuk Zoltán Gábor: Orgia (Kalligram, 2016) című művének történéseit. A Városmajor utca 37.
2014 nyara óta folynak Szeged határában az ELI Lézerközpont kivitelezési munkálatai az egykori orosz laktanya területén.
168 aranyéremmel érkezett a magyar csapat Rióba, ahol lapzártánkig ez a szám öttel nőtt Hosszú Katinkának, Szász Emesének és Szilágyi Áronnak köszönhetően.
A legtöbb ember fejében magától értetődő kép él a reneszánsz előtti időkről: az akkori emberek tudatlan, koszos, babonás népek voltak, akik híján voltak mindenféle tudományos gondolkodásnak.

2016. 08. 05. (XX/31)

Trude Drevland, a norvégiai Bergen volt polgármestere megnyitja a Blastfest okkult zenei fesztivált.
Amikor Anton Szandor LaVey előadóművész és okkultista 1966-ban megalapította a Sátán Egyházát (Church of Satan) San Franciscóban, még senki sem gondolta volna, hogy ennek a periférikus és underground szervezetnek az „antikeresztény” s
Nagykálló régi mezőváros a sárga poros Nyírség szívében. Krúdy Gyula egyik kedvenc helye.
A ronchamp-i templom (Franciaország).
Le Corbusier munkáit a világörökség részévé fogadta az UNESCO ezzel foglalkozó bizottsága.
2001: Űrodüsszeia, Terminátor, Én, a robot; néhány azok közül a disztrópikus történetek közül, melyekben a kor legmodernebb számítógépei átveszik a hatalmat az emberiség felett.

2016. 07. 29. (XX/30)

A Balaton Sound körüli botrány kapcsán felvetődik a kérdés, vajon az állam mennyi közpénzt fordít ilyen rendezvényekre.
Letérve a nagyváradi főútról, Tinca felé tartunk. A keskeny aszfaltút kanyarogva kíséri a Körös partjának vonalát.
Megosztotta a sportvilágot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése, miszerint nem zárják ki Oroszországot a riói olimpiáról annak ellenére sem, hogy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek a 2014-es szocsi téli játékokról lefolytatott vizsgálata...

2016. 07. 22. (XX/29)

Nem töri le az európaiak, köztük a magyarok évek óta növekvő utazási kedvét a terrorizmus és a migrációs válság, legfeljebb az úti célok változnak.
Fotó: MTI
A jelenlegi legjobb magyar teniszező, Babos Tímea Sopronból indulva hétévesen kötelezte el magát a tenisz csodálatos világával, és tizennyolc évesen kezdte meg profi karrierjét.
Pénteken katonai puccskísérlet történt Törökországban, melyet rövid távon elfojtott az elnök, Recep Tayyip Erdogan és kormánya. Jelenleg a megtorlás zajlik, tömeges letartóztatások történnek szerte az országban.
Valóságos popsztárnak számít akadémiai körökben Judith Butler, a gender- és queer-elméletek, valamint a modernkori feminizmus meghatározó alakja, aki Németországban néhány éven belül a második jelentősebb kitüntetését kapta.

2016. 07. 15. (XX/28)

Demény Pál demográfusnak a – nem éppen a mainstreamhez illeszkedő – elképzelése szerint az életszínvonal javulásával nem feltétlenül gyarapodik az emberiség, mivel az emberek gyermekvállalás helyett egyre inkább az anyagi jólétük növe
Virginia Raggi, az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) jelöltje lett Róma első női főpolgármestere a múlt hónapban tartott olaszországi helyhatósági választások második fordulójában.
A válságossá váló hazai szakemberhiány megoldására 250 ezer „kulturálisan beilleszthető, szakképzett munkaerő” EU-n kívüli országokból való bevonását javasolta a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége.

2016. 07. 08. (XX/27)

Márton Áron püspök Erdély történelmének egyik legendája. A huszadik század összes rendszerével szemben állt, de semelyik nem tudta megtörni humanizmusát, emberségét.
Fotó: Reuters
Szíriában a kurd önvédelmi erők (JPG) és szövetségeseik a kalifátus fővárosának, Rakkának a külvárosát ostromolják, míg Irakban a bagdadi kormány a kurd autonómia pesmergáinak segítségével végrehajtott moszuli offenzívát tervezi.
Év közben volt, aki örömmel, volt, aki elborzadva olvasta, hogy valami nemzetek feletti szuperligát készülnek létrehozni a legnagyobb klubok képviselői.
Fotó: MTI
Július 5-én nulla órától új határőrizeti rendszert vezettek be a magyar hatóságok a horvát–magyar és a szerb–magyar határon, amelynek célja, hogy ne tartózkodjanak jogellenesen migránsok az ország területén – jelentette be Szegeden Ba
Fotó: Somorjai László
„Az élet ellentéte nem a halál, hanem a közöny” – vallotta a napokban elhunyt Elie Wiesel.

2016. 07. 01. (XX/26)

Bill Gates amerikai üzletember legújabb húzásaként génmódosított moszkitókat vetne be a Zika-vírus és a malária megfékezésére – írta a Bloomberg.
A napokban jelent meg a LinkedIn Legvonzóbb vállalatok toplistája. A rangsor a világ top 25 munkáltatóját tartalmazza – ám a szakmai közösségi oldal felhasználóinak észrevételei és visszajelzései alapján készült.
Fotó: Semmelweis Egyetem
Csuka Dorottya 2004-ben, az ELTE biológia szakán kezdte tudományos pályafutását, negyedévesen egy ritka vesebetegséggel foglalkozó kutatócsoporthoz csatlakozott, ahol olyan mérő­módszereket fejlesztettek ki, amelyek a betegellátásban
A jelentés szerint Jackson rengeteg pornográf tartalmat, köztük mezítelen gyerekekről készített fényképeket és videókat is tartott otthonában. A rendőrség 2003-ban jutott hozzá ezekhez az anyagokhoz, amikor egy szexuális zaklatási ügy kapcsán...

2016. 06. 24. (XX/25)

Egyre többen választják a természethez közeli életmódot világszerte, ami hosszú távon az egyetlen ésszerű életvitellé válhat a téma kutatói szerint.

Oldalak