Kereső toggle

Háttér

AKTUÁLIS
Kevés veszélyesebb küldetés létezik egy nyugati újságíró számára mint, hogy látogatást tegyen az Iszlám Állam területén. Az egykori német kereszténydemokrata képviselő, Jürgen Todenhöfer ennek ellenére 10 napot töltött el Szíriában és Irakban a halálszekta vendégeként, hogy valós képet kapjon...
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 05. 13. (XX/19)

Rohamosan fejlŐdik a technológia, mára életünk szinte minden területére behatoltak az újításai.
Jónás Tímea nagyon messziről, egy Záhony melletti falu cigánytelepéről indulva jutott el odáig, hogy április 1-jén kinevezték főápolónak a fővárosi Nyírő Gyula Kórház OPAI egyes számú pszichiátriáján.
Egyre gyakrabban hallunk új technológiai eszközök megjelenéséről, kezdve az egyre okosabb telefonoktól az okosodó órákon át az okosgyűrűkig. Sokan teszik fel a kérdést: mire jók ezek?
A tervek szerint az Alcsút-Felcsút-Puskás Akadémia szakaszon elkészült kisvasút tovább épülne Bicskéig, majd onnan Etyekig.
Gideon Greif izraeli történész több évtizede foglalkozik az auschwitzi borzalmak ismerőivel, a sonderkommandósokkal. Hosszú évek alatt felkereste mindazokat a túlélőket, akiket csak tudott, és leírta történetüket.
A mellékhelyiségek váltak napjaink emberi jogi küzdelmei­nek fő színhelyévé.
Amikor ezeket a sorokat írom, mélyen bent vagyok iraki területen, holott nincs iraki vízumom.

2016. 05. 06. (XX/18)

Számtalan tudományos kísérlet igazolja a zene jótékony hatásait. Mindannyian tapasztaltuk már, miként hat a lelkiállapotunkra: felpörget, felvidít, romantikus hangulatba ringat, vagy épp melankolikussá tesz.
Leslie Van Houten a gyilkosság idején és ma. Fél évszázad múltán szabadulhat.
Egy azonosított holttest és egy feltételes szabadlábra helyezés esélye 47 év börtön után – ezek az események irányították rá újra a figyelmet Charles Manson sorozatgyilkosra és a körülötte kialakult „Manson családra”.
Ha a Facebook egy ország lenne, szorosan Kína után a második legnagyobb népességgel rendelkezne – az oldalnak 1,35 milliárd regisztrált felhasználója van.
Családi bántalmazásos ügyekben Magyarországon jogszolgáltatás van, de igazságszolgáltatás nincs: a bírósági perek során gyakran az áldozatok húzzák a rövidebbet.
Németországban jelenleg csaknem ezer török imám tartózkodik. A török kormány által el­le­n­őrzött, illetve a török és szaúdi forrásokból fi­nanszírozott mecsetek valós veszélyt jelentenek a német belpolitikára.
Egyre nagyobb az elutasítás az iszlámmal szemben – így összegezhetőek egy nemrég készült közvélemény-kutatás eredményei Franciaországban.

2016. 04. 29. (XX/17)

A fotó illusztráció
Az egykori tiszta izom, százkilós férfi néhány hónap után került elő. Nem volt többé ugyanaz az ember. Válogatott mezét még mindig viselte, de már a Bosnyák téri trógerek kenyerét ette.
2013 óta drasztikusan visszaesett a veszélyeztetett gyerekek száma Magyarországon.
Az európai nagyhatalomnak számító Árpád-kori Magyarország fejlődését derékba törte az 1241–42-es tatárjárás: a kétmilliós magyar népesség akár 50 százalékát is kiirthatták a Batu kán vezette seregek.

2016. 04. 22. (XX/16)

Nem akármilyen sikert könyvelhetett el a Hit Gyülekezete fenntartásában működő nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium csapata a Régen volt? Hogy is volt?
Kreatív pálya­orientáció gyerekeknek, méretarányos díszletekkel.
Végy egy gyermeknevelés és oktatás iránt teljes szívből elkötelezett fiatalembert és néhány lelkes kollégáját az üzlet világából.
Bár Afrika most is tele van mélyen gyökerező ellentmondásokkal, az 1,2 milliárd lakosú kontinens még mindig hatalmas lehetőségeket rejt magában – derül ki a The Economist legutóbbi elemzéséből.
A kenyér-héjtól a sörös-dobozokig mindent pénzzé lehet tenni. Képünk illusztráció.
Évente kétszer van lomtalanítás Békéscsabán – örömünnep ez a szemétből élőknek. A szombat hajnali dermedtség lassan enged, melegszik az idő és a hajnali párából lassan kibontakoznak az utcákon elhelyezett szemét- és lomszigetek.
„Amikor Down-szindrómás kislányunk, Blanka kétéves volt, és egy játszótéren homokozott egy átlagos kortársával, a játszótárs anyukája hosszan figyelte őt.
Minden évben április 24-e az örmény népirtás emléknapja. A 101 évvel ezelőtt kezdődött – és két éven át tartó – deportálásoknak, öldökléseknek mintegy másfélmillióan estek áldozatul.
A dzsihád Mikulása – sokan csak így ismerték a bozontos szakállú Khalid Zerkanit, aki Brüsszel „terrornegyedében”, Molenbeekben botcsinálta „utcai prédikátorként” osztogatott tanácsokat és pénzt fiatal muszlimoknak, akik Szíriában, Sz
Horthy Miklós, a huszadik századi magyar történelem egyik legvitatottabb alakja. A személye körül újra és újra kiéleződő politikai pengeváltások mindmáig meghatározó részét képezik közéletünknek.

2016. 04. 15. (XX/15)

Fotó: Bloomberg
Jevgenyij Dvoszkin „nem egy angyal”. Az Egyesült Államokban már elítélték adócsalás miatt, így oda többé be sem teheti a lábát.
A 18 éves Farída Khalaf több hónapnyi szexrabszolgaság után néhány társával sikeresen megszökött az Iszlám Állam fennhatósága alól.
Ma már magától értetődőnek tűnik, hogy vásárlás közben az árcédulákat böngészve fix árakkal találkozunk: ugyanaz a termék nagyjából ugyanannyiba kerül ugyanabban a bolthálózatban. Az árak így kiszámíthatóak és összehasonlíthatóak.
Bogdan Licu, Románia ideiglenes legfőbb ügyésze elrendelte az 1989-es forradalom dossziéjának újranyitását.
Frederick Douglass az egyik legismertebb afroamerikai aktivista az USA történelmében.

Oldalak