hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A melegedő egyház
„Homoszexuális keresztény” szervezetek tevékenykednek a gyülekezetekben

2013. 08. 08.
Korábbi cikkünkben (A melegek evangéliuma) rávilágítottunk, hogy a hyper grace, azaz szuperkegyelem új teológiája miként kezdte ki a kereszténység évezredes hagyományát a kegyelem és a bűn tekintetében. Sok gyülekezet ma már nemhogy toleranciát hirdet, hanem egyenesen felhagy az úgynevezett exmeleg programjaival, melyeken keresztül a homoszexuális hátterű hívőket segítik a megváltozásban. Sőt, sorra alakulnak azok a szervezetek, amelyek a keresztény háttérrel rendelkező melegeket segítik identitásuk elfogadásában és asszisztálnak homoszexualitásuk mind szélesebb körben való terjesztéséhez.

Egyre több fórum hirdeti, hogy a kereszténység a „meleg-fordulatok” révén ismét divatos és vagány lett, főleg mióta maga a pápa bólintott rá a szodómiára. A The Huffington Post elnevezésű neves amerikai lapban vallási rovatot vezető baptista lelkész felpezsdítőnek találja a változásokat. A melegfelvonulás napján többedmagával részt vett a New York-i St. Mark’s Church in the Bowery templom „diszkómiséjén”, ahol meleg és heteroszexuális „együtt ünnepelte Istent és a meleg-lobbi sikerét”. Az episzkopális közösség éves diszkóbáljának egyik fő célja a meleg büszkeség felmagasztalása volt.

Ausztráliában Anthony Venn-Brownt, egykori Assemblies of God (Isten Gyülekezetei) prédikátort 2007-ben és 2009-ben is a „25 legbefolyásosabb meleg vagy leszbikus ausztráliai” közé választották. Az anglikán gyülekezetben felnőtt, baptista egyházban megkeresztelkedett, és végül 1991-ig pünkösdi gyülekezetben szolgáló Venn-Brown tinédzser kora óta homoszexuális. Az ’51-es születésű férfi 1969-ben tért meg annak reményében, hogy az akkor még betegségnek és bűncselekménynek számító homoszexualitásból meg tud szabadulni. Szolgálati vágytól indíttatva az új-zélandi Faith Bible College-en tanult, ahol bevallotta a vezetőségnek, hogy még mindig nem szabad meleg hajlamaitól. Ezt követően egy pásztor több hetes démonűzéssel próbálkozott segíteni rajta, mely nem járt eredménnyel.

Hazatérve több exmeleg programban is részt vett, ami után ő maga is befolyásos prédikátor lett, megházasodott és gyerekeket vállalt. Ahogy egy interneten megjelent interjúban bevallotta, mindezt azért, hogy sikerüljön megváltoztatni szexuális orientációját. Elmondása szerint e problémáját annak idején megosztotta egykori feleségével még az eljegyzés előtt, de mindketten naivan azt hitték, hogy a házasság lesz a megoldás. Sőt, a hölgy megtiszteltetésnek érezte, hogy része lehet a gyógyulási folyamatnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!