hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Arcok és mondatok 2000-ből

2000. 12. 30.
Az idézeteket a Hetek 2000-ben megjelent interjúiból válogattuk.

A karácsony is a gyerekek miatt szokott szép és izgalmas lenni. Időnként nagy tisztelettel nézek a pisztrángokra, akik életük bizonyos szakaszában ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy az ár ellen haladjanak. Ez a pisztráng-szindróma gyakorta előtör nálam, amikor látom, hogy az emberek minden valóságos ok és cél nélkül, csak úgy elindulnak egy irányba. A karácsony szép ünnep, de valami iszonyatosan irritál benne – ez a tolongás, ez az egy irányba haladás. Egyébként lehet, hogy a szilveszter is egy kedves, helyes kis ünnep… csak ez a pisztráng-szindróma! Azt gondolom, egy ünnepnek valóságos tartalomból, és valami belső, tiszta megilletődöttségből kellene létrejönnie. Ha túl erős a külső hatás, akkor ez nem tud létrejönni, mert elveszi az ember szabadságát. Úgyhogy: Boldog Új Évet!

Bródy János előadóművész, 2000. január 1.


A legjelentősebb áttörést a 21. században a földön kívüli élet megkeresésének lehetőségeiben látom. Ez ma még sokak számára csak a fantázia világában képzelhető el, én azonban ezt a lehetőséget 30-40 éven belül realitásnak tartom.

Stumpf István kancelláriaminiszter, 2000. január 1.


Bármilyen keserű, be kell ismerni, hogy hét évtizeden át zsákutcába mentünk, eltértünk az emberi civilizáció útvonalától. Oroszország már kimerítette a politikai, gazdasági és társadalmi megrázkódtatások, katasztrófák és radikális átalakítások lehetséges keretét. Csak a fanatikusok, becstelenek képesek egy új forradalmat kiváltani.

Vlagyimir Putyin orosz elnök, 2000. január 15.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!