hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Termelik az ellenséget ezerrel
Beszélgetés Juszt Lászlóval

1999. 08. 28.
– És azt hogyan lehet feldolgozni, hogy az ember bizonyos körökben egyik pillanatról a másikra "gyűlöltté" válik?– Ez nagyon érdekes dolog, engem sosem szerettek igazán a szakmában. Az intellektuális társaságnak túl felszínes voltam, a bulvárújságíróknak meg túl erőszakos, mert mindenáron első szerettem volna lenni. Elsőként odaérni, megmutatni. Akinek ez sikerül, azt nem szeretik. És ez most egy pillanat alatt elmúlt. Mondtam is, hogy kikérem magamnak, hogy a húsz év alatt "kivívott" antipátiát Orbán Viktor egy óra alatt hazavágta. – Tudomása szerint milyen hangulat uralkodik a szakmában?– Ami a műsorokban elhangzik, az kétségbeejtő. Másfelől, ami nem hangzik el, az még inkább kétségbeejtő. Nézem a híradásokat, és elszörnyedek. A "fortélyos félelem", ahogy Illyés mondta annak idején, elhallgatásokba viszi bele az embereket.– Ezt a közszolgálati televízióra érti, vagy a teljes médiapalettáról beszél?– A közszolgálati televízióról ne beszéljünk, mert az nincs. Egy múlt heti kimutatást néztem, a fél nyolcas tévéhíradó 1,5 százalékot produkált. Már bocsánatot kérek, de a szünetjelet többen nézik. – Ezek szerint a "fortélyos félelem" a kereskedelmi tévékre vonatkozik?– Igen, azokra is." (Interjú: A hatalom és a média)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!