hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki az úr az erdőben
Diplomáciai manőverek a Közel-Keleten

1999. 08. 14.
"(...) Ehud Baraknak – alig alakította meg kormányát –, máris kézbesítették a meghívót Washingtonba, ahol nem örültek annak, hogy az új kormányfő a Wye-egyezmény végrehajtását el akarta halasztani a végső rendezéséről szóló tárgyalásokig. A másik ötlete, hogy az Egyesült Államok, mint közvetítő vonuljon háttérbe, s engedjen nagyobb teret Izraelnek és a palesztinoknak a végső rendezésben, szintén nem találkozott egyértelm? tetszéssel. Barak jogosan tart attól, hogy az Európai Közösség és az Egyesült Államok olyan megoldást kényszeríthet Izraelre, amely súlyosan veszélyeztetheti Izrael biztonságát. Ezt az aggodalmát csak felerősítette az EU berlini nyilatkozata, amely egy évet irányoz elő a rendezésre, és előírja, hogy Izrael nem vétózhatja meg egy önálló palesztin állam megteremtését. Clinton elnöknek pedig az a nyilatkozata, amellyel elismeri a palesztinok jogát, hogy a saját földjükön saját maguk határozzák meg sorsukat, valamint hogy a palesztin menekültek ott élhessenek, ahol csak akarnak, szintén nem segített eloszlatni az izraeli vezetés aggodalmát. Hiába, a hollót nem nyugtatja meg, ha a fa alatt a rókák társaságában megjelenik az oroszlán is. (...)" (Jeruzsálemi tudósítónk írása: Közel-Kelet: a valóság felrúgja a diplomáciai közhelyeket)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!