Kereső toggle

A boldogság titka

Dollármilliárdok az egészség és wellness iparágban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Wellbeing, wellness, spa. Ez a három kulcsszó határozza meg a mai jóléti mércét. Felejtsük el a hímzett márka-logós teniszpólókat és a fémjelezett tote-táskákat, az új státusszimbólumokat a wellness-ipar diktálja.

A wellbeing jelentése: jól lenni.  A folyamatos boldogság, a „jót érzek” titka.  Sokáig azt hitték, hogy a pénzben és a hatalomban rejlik a kulcs a boldogsághoz, azonban ez csak bizonyos mértékig igaz. Nyilvánvaló, hogy aki szűkölködik, súlyosan le van terhelve a mindennapi problémákkal, kevesebb eséllyel tud arra koncentrálni, hogy milyen boldog élete van. Másik oldalról nézve viszont, azt hogy a jövedelem egy bizonyos mérték fölött – a Princeton kutatásai szerint ez 75 000 amerikai dollár évente - nem áll összefüggésben az ember boldogságérzetével, már számos kutatás alátámasztotta. Sőt állítólag az amerikai szuper-gazdagok 23 százaléka szenved a folyamatos pénzügyi nyomásoktól. De, ha sem a pénz, sem a pénznélküliség nem tesz boldoggá, akkor hol találjuk az igazi jólét titkát? A jelenleg uralkodó nézetek az ókori római gyökerekhez térnek vissza. Virgilius idézete, miszerint „ A legnagyszerűbb vagyon az egészség.” határozza meg a jelenlegi trendi nézeteket a boldogság titkáról.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: