Kereső toggle

(Sz)épülés joghurttal

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A görög vagy a natúr joghurt nemcsak az emésztésünk őre, hanem költséghatékony megoldást jelenthet a bőr és a haj megszépítésében is. Rendszeres fogyasztása elősegíti a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát is, mellyel növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást. A bélrendszer erősítése az immunrendszer erősítését is jelenti.

A káros baktériumok távol tartásán túl a joghurt egyéb gyomor- és bélpanaszok megszüntetésében is hatékony segítséget tud nyújtani. Az eredményesség növelése érdekében célszerű olyan joghurtokkal feltankolni a hűtőszekrényünket, amelyek probiotikus törzseket és prebiotikumokat is tartalmaznak.

Víz- és tejsavtartalma révén hidratáló tulajdonságokkal bír, alkalmazásával eltávolíthatóak az elhalt, száraz hámsejtek a bőr felületéről. A pattanásos arcbőrnek is esküdt ellensége a fehér csoda, ugyanis savas hatása elpusztítja azokat a baktériumokat, melyek a pattanás kialakulásáért felelősek. Egy evőkanál joghurtba kevés mézet és néhány csepp citromlevet csöpögtessünk, amit körülbelül öt percig szükséges az arcon tartani, majd lemosni. Arcpakolás készítéséhez némi lenmagdarát is tegyünk az előzőleg elkészített joghurtkeverékbe, és az így nyert masszát kenjük az arcunkra 10-15 percre, majd öblítsük le az arcunkról a kencét.

A fehér finomságot a haj kondicionálására is lehet alkalmazni. Két evőkanál görög joghurtba egy mokkáskanál kókuszolajat és egy evőkanál mézet keverjünk, amit a hajra vigyünk fel. Hagyjuk hatni körülbelül 20 percig, majd a leöblítést követően gyönyörködhetünk a könnyen kezelhető hajunkban. A korpás haj kellemetlenségeire is megoldást jelenthet, ha rövid hajra egy kis poharas, míg hosszú hajra egy nagy poharas natúr joghurtot alkalmazunk, és hajmosás előtt 20 percre a fejbőrre kenve kezeljük vele a problémás területet. A pakolást hetente célszerű megismételni.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy a nap égette bőrre kent joghurt milyen eredményt hoz. Azonban ha nincs otthon semmilyen hűsítő készítmény, érdemes kipróbálni, ugyanis a hűtőből kivett hideg joghurt hűsíti a felforrósodott bőrt. (A cikk termékmegjelenítést tartalmaz.)

Olvasson tovább: