hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Enyhítse fájdalmát!
Segítség a mindennapokban

2018. 05. 11.
Időnként mindenki érez fájdalmat, azonban vannak, akiknél ez az érzés különböző sérülések, betegségek, rendellenességek miatt mindennapossá válik. A fájdalomcsillapítók ilyen esetben sokat javíthatnak az életminőségen.

A fájdalom – mint például a hát-, fej- és nyakfájdalom – fizikális és érzelmi szempontból is érint bennünket. Ilyenkor rosszkedvűek, ingerlékenyek leszünk, úgy érezzük, nem tudunk megfelelően teljesíteni a munkahelyünkön, vagy nem tudjuk ellátni otthoni teendőinket. Ezáltal a fájdalom – bár személyesen mi érezzük – a környezetünkre is kihat.

A GSK Consumer Healthcare 2015-ös globális klinikai vizsgálatában 4 földrész 14 országából 7000 ember életét mérték fel a fájdalom szempontjából. Az eredményből származó globális fájdalomindex szerint a felnőttek 88 százaléka szenved fizikai fájdalomtól világszerte, és 65 százalékuk hetente legalább egyszer érez fájdalmat.

A vizsgálat azokra a különbségekre is rámutatott, ahogyan az egyes országokban reagálnak a fájdalmakra: Kínában a népesség 71 százaléka hajlandó beszélni a fájdalmáról, Oroszországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban élők viszont inkább nem beszélnek róla. A fájdalomtól leginkább az olaszok lesznek ingerültek, viszont a kínaiak és az oroszok felfogása szerint a fájdalom a gyengeség jele. Szaúd-Arábiában a megkérdezettek 66 százaléka gondolta úgy, hogy a fájdalom intenzív sportolás miatt lép fel, de a svédeknek csak 15 százaléka értett egyet ezzel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!