hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elemedben vagy?
Fedezd fel a benned rejlő tehetséget!

2015. 04. 03.
Miben vagy jó? Mit szeretsz? Mi tesz boldoggá? Milyen az attitűdöd? Hol tartasz most? Hogyan találhatod meg a törzsedet? Hogyan élhetsz tartalmas, teljes és kreatív életet azáltal, hogy másoknak is segítesz elérni ezt a célt? Mindezekre válaszol  Sir Ken Robinson, a kreativitás, az innováció és a humán erőforrások szakértője, aki új kötetében konkrét példákat, szellemes és inspiráló történeteket mesél olyan emberekről, akiknek sikert és hírnevet hozott saját alkotó elemük megtalálása.

Sir Ken Robinson elismert brit szerző, előadó és nemzetközi tanácsadó. A 2013-ban megjelent Elemedben vagy? című könyve (2014-től magyarul is olvasható a HVG gondozásában) a nagy sikerű, 23 nyelvre lefordított Az alkotó elem – Fedezd fel, mire születtél, és minden megváltozik című munkájának kiegészítése és folytatása. Már a bevezetőben megtudjuk, hogy akkor vagyunk igazán alkotóelemünkben, amikor a velünk született adottságunk lelkesedéssel párosul. Ha ez létrejön, akkor érezzük leginkább kiteljesedettnek, inspiráltnak és alkotásra képesnek magunkat. Sok ember éli az életét abban a tudatban, hogy azt csinálja, amire született. A legtöbb ember azonban nem ilyen szerencsés: nem igazán élvezik az életet, csupán elviselik valahogy a hétköznapokat, és alig várják a hétvégéket.

„Ha már a munkáséveink felénél járunk, elképzelhető, hogy készen állunk a gyökeres változásra, és csak a megfelelő alkalomra várunk, hogy olyan éle-tet élhessünk, amely tökéletes összhangban áll a valódi énünkkel… A gazdasági válság idején ez még fontosabb, mint valaha. Ha rátalálunk az alkotó elemünkre, valószínűbb, hogy annak is megleljük a módját, miként élhetnénk meg belőle. A munkaadók számára is fontos, hogy elhivatott emberek dolgozzanak nekik. A vállalat így nagyobb valószínűséggel lesz sikeres, mint ha az alkalmazottak közönyösek, kiábrándultak és ötlettelenek lennének” – írja.

Az első fejezet felvázolja az alkotó­­­­­elemünkkel kapcsolatos alapelveket, és azt, hogy miért is fontos, hogy rátaláljunk. Az alkotó elemünk felfedezésének három alappillére: a zaj kizárása, a nézőpontváltás, és azáltal, hogy kilépünk a komfortzónánkból, új dolgok kipróbálása. A szerző saját történetén keresztül humorral fűszerezve mutatja be az alapelveket: életünk egyedi – tanulhatunk ugyan mások példájából, de nem másolhatjuk őket; ki-ki a saját sorsának kovácsa, és az élet állandóan változik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!