hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Időcsavar

2015. 02. 26.
Év elején tele vagyunk új tervekkel, elhatározásokkal, egyre hosszabb a lista, miközben érezzük, hogy ennyi minden nehezen fog beleférni az időnkbe. Mindemellett rohan a világ, és erős a nyomás rajtunk, hogy muszáj vele tartani. Sikeres embereket, üzleti és időgazdálkodási tanácsadókat kérdeztünk meg, hogy ők hogyan csinálják, és mit szoktak másoknak javasolni.

„Azoknak az egyébként sikeres embe-reknek, akikkel tanácsadás során találkozni szoktam, többnyire komoly feladat az időgazdálkodás, és nem igazán látom, hogy az életükben ez véglegesen megoldódott volna, ezzel mindenki küzd, velem az élen” – vallja be Janata Krisztina, a BGF címzetes docense, a Marketing Commando tanácsadója. „A technikai újdonságok, amelyektől csodát várunk, folyamatosan jönnek ugyan, csakhogy ezekkel a magunk felé való elvárásunk is folyamatosan nő. Ma már azt várjuk el egymástól is, hogy »küldtem egy e-mailt, naná, hogy olvastad az okostelefonon, és miért nem válaszoltál 2 perc alatt?!«

Bár a nőkről általában azt szokták mondani, hogy képesek párhuzamosan több dologgal egyszerre foglalkozni, én sajnos mégsem tudok, mert akkor nem kettőt oldok meg, hanem kettőt rontok el egyszerre. Arra szoktam figyelni, hogy szellős időbeosztással vállaljak el munkákat, és mindenre 20-30 százalékkal több időt szánjak tervezéskor, mint amennyit amúgy gondolok, hogy bőven elég, mert tudom, hogy csúszni fogok, és nem akarom utána rosszul érezni magam. Igyekszem tehát előre tervezni, és mivel nekem nagyon fontos a családom, azt szoktam alkalmazni, hogy minden várhatóan sűrű periódus előtt lefoglalok egy családi nyaraláshoz legalább egy hétvégét, vagy egy-két hetet, így előre igyekszem feltölteni a családom érzelmi tartalékait, hogy utána jobban viseljék a kemény szakaszokat.

Még azt is megtettem, hogy lebutítottam a világgal való kapcsolatomat, tehát nem használom a közösségi médiát mint magánszemély egyáltalán, csak a céges oldalra szoktam ránézni, mivel a cégünk az ottani jelenlétéből él. Amúgy elég társasági ember vagyok, emiatt élvezném is azt, amit mások mondanak, de ezt én mégis tudatosan kihagyom, mert jobban szeretek az igazi személyes kapcsolataimra fókuszálni. Híreket sem olvasok, hanem a kamasz fiaimtól igyekszem informálódni a világ dolgairól, így ötvözöm a velük való kapcsolat építését a szükséges tájékozódással. A fiaim űzik ugyanis ezt a fiatalok közt most divatos spor-tot, hogy mindenről tudnak, és ha őket kérdezem meg, hogy mi újság a világban, akkor legalább szóba is állnak velem, sőt, akár hosszan tartanak nekem előadásokat, tehát ez nálunk egész jól működik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!