Kereső toggle

Újabb díj a Bibliának

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Ismét díjat nyert a Patmos Records Bibliája. A Hit Gyülekezete hitéleti kiadványainak forgalmazója a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján kapta meg a Budapest Márka díjat, melyet belvárosi kávéházukban (Patmos Book&Cafe) vehetett át a cég ügyvezetője. A Patmos Records négyéves fennállása alatt sikeresen gyűjtött be a legrangosabb hazai díjak közül immár kettőt.

Dr. Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes az elismeréssel kapcsolatban elmondta: fontosnak tartja, hogy az ország korábbi, vallásokat üldöző rendszere után az emberek visszakapják a hitüket, a kereszténységgel ismét közvetlen kapcsolatot tudjanak létesíteni, melynek legfontosabb eszköze a Biblia. „Ebben a Patmos kiadó óriási eredményt tudott felmutatni azzal, hogy a saját Bibliáját minden eddiginél nagyobb számban tudta értékesíteni és a magyar lakosok körében terjeszteni. A Magyar Termék Nagydíjjal a termék minőségét már elismerték, mi ennek a tevékenységnek azt az elvi jelentőségét akartuk értékelni, hogy az emberekhez eljutott a Biblia” – tette hozzá Szentes Tamás. Mint mondta, az elismerés annak is szól, hogy ez az érték Budapesten született, és mindenki számára rendelkezésre áll. „A város odaáll az ilyen tevékenységek mellé, és a maga területe mentén igyekszik ezeket fókuszba állítani, akár a határokon túlra is eljuttatni” – szögezte le a főpolgármester-helyettes.

A díjat átvevő Kauzál Márton, a Patmos Records ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy a díj nagy megtiszteltetés mind a kiadó, mind a Hit Gyülekezete számára. „Újabb fontos mérföldkő, hiszen immár a főváros vezetése is úgy gondolja, hogy értéket képviselünk, egy olyan értéket – ahogyan azt a főpolgármester-helyettes úr is megfogalmazta –, amelynek üdvözlik a visszatérését a fővárosba. Az a célunk, hogy a tartalmi változatlanság mellett egyre jobb minőségben, magasabb színvonalon kerüljön kiadásra a Biblia, hogy minél hosszabb ideig tudja használni az olvasó – foglalta össze a kiadás szándékát az ügyvezető, hozzátéve: eddig több mint harmincezer darabot adtak el a díszes példányokból. Kauzál azt is elárulta, hogy bár Bibliájuk egyedülálló a piacon, további fejlesztési tervek alapján a negyedik és az ötödik kiadásra is készülnek.

A Magyar Termék Nagydíj 2012-es díjátadóján Latorcai János, az Országgyűlés akkori alelnöke, a díj fővédnöke kiemelte, hogy a magyar gazdaság a nemzetközi piacon csak akkor lehet sikeres, ha magas hozzáadott értékű termékeket tud előállítani. „Nem kell messzire menni, elég csak Németországban körülnézni, hogy észrevegyük, milyen komoly kultúrája van a Biblia-kiadásnak. Kollégáimmal sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehet szétfeszíteni azokat a sémákat, amelyekbe a hazai Biblia-kiadás beleszorult. Azzal is tisztában voltunk, hogy a Biblia a legősibb könyv, amelyhez csak nagyon óvatosan, a legnagyobb tisztelettel szabad hozzányúlni, akár a külsejére, akár a belső tartalmára gondolunk; és minden egyes vonásnak, betűváltoztatásnak jelentősége van” – nyilatkozta akkor lapunknak Szűcs Ferenc, a Patmos Records Kiadó és Kereskedelmi Szervezet másik ügyvezetője.

A Magyar Termék Nagydíj elnyerése óta a kiadó számos olyan terméket bocsátott a nagyközönség rendelkezésére, melyekkel nem csupán az egyházi piacot célozták meg. Ilyen például a Startra kész nemzet című könyv, melyet eddig közel ötezer példányban értékesítettek, illetve új területnek számít a cég életében a tankönyvkiadás. Az általános iskolásoknak szóló bibliaismereti könyveket a Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai szerkesztették. „Elképesztő komoly minőségi és szellemi munka van benne, melynek elsődleges célja a Szentírás megszerettetése a gyerekekkel. Ezt a célt szolgálják Kauzál Márton szerint a könyvben található igényes, kézzel rajzolt vagy festett ábrák és a bibliatanulmányozásra inspiráló játékos feladatok.

Budapest márkadíj

A díjat 2013-ban Dr. Szentes Tamás főpolgármesterhelyettes kezdeményezésére a Budapest Főváros Önkormányzati Közgyűlése alapította azzal a céllal, hogy azon értékteremtő tevékenységeket, melyek a főváros jó hírét viszik bel-, és külföldön, összegyűjtse és elismerésében részesítse. A díjat négy kategóriában adományozza a Fővárosi Közgyűlés: kiemelkedő termékek, szolgáltatások, kimagasló kulturális-művészeti eredmények, valamint kimagasló közszolgáltatások. Az elismerést kategóriánként évente legfeljebb tíz alkalommal osztják ki. Az eddigi díjazottak között vannak egészségipari high-tech vállalkozások, a Gerbeaud Cukrászda és az Onyx étterem, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ és még sokan mások.

Olvasson tovább: