Kereső toggle

Álomgázsi a mikrofon nagymesterének

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Újabb négy évre a CNN hírtelevízióhoz szerződött a népszerű televíziós riporter, Larry King. A megállapodás szerint a m?faj eddigi legnagyobb honoráriuma évi több mint 4 milliárd jövedelmet garantál Kingnek, aki még a nyolcvanas években szerződött le a CNN-hez. A sztárgázsi – ami 100 százalékos emelkedést jelent a korábbi szerződéshez képest – mellé állandó magánrepülőgépet is biztosít a tévétársaság, hogy a műsorvezető könnyebben utazhasson New York-i otthona és Los Angeles, a Larry King Show stúdiója között.

A mikrofon nagymestereként emlegetett, most 65 éves Kinget Henry Kissinger, volt amerikai külügyminiszter egyszer úgy mutatta be, mint a "két lábon járó diplomácia". A Guiness Rekordok könyve szerint több órát töltött műsorban, mint bárki más a világon. 40 év a médiában, 40 ezer elkészített interjú, 212 ország több mint 230 millió otthonának nézője – valamint hét házasság és öt gyerek
(A Larry King legenda nyomában, Hetek, 2000. november 25.) – ezek a műsor egyik jelképének számító elmaradhatatlan nadrágtartóban fellépő Larry King karrierjének állomásai számokban. Sajtóértesülések szerint a CNN annak érdekében tette meg nagyvonalú ajánlatát, hogy viszszatartsa Larry Kinget a konkurens Fox News tévécsatornához történő szerződésétől. Az elmúlt másfél év során a 24 órás hírtelevíziós m?fajt megteremtő, és sokáig piacvezető CNN nézettségi adatai riasztóan romlottak, elsősorban a fiatalosabb és elfogulatlanabbnak tekintett Fox News-nak köszönhetően, amely több neves volt CNN riportert is átvett. A CNN válsága különösen rosszkor jött az alapító, Ted Turner számára, aki nemrég vált el feleségétől, a világhír? Jane Fondától. Az álomházaspár válását a magát vallástalannak tartó Ted Turner azzal indokolta, hogy számára a legfőbb akadályt felesége keresztény életvitele jelenti. Jane Fonda 1998-ban döntött úgy, hogy a sztárvilág allűrjeit maga mögött hagyva bibliai értékrend szerint szervezi újra életét.
(A CNN alapítója nem akart szent lenni, Hetek, 2001. május 26.)

Olvasson tovább: