Kereső toggle

Életmód

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 08. 19. (XX/33)

Nemcsak a képernyős megjelenésben, de az online és a közösségi médiában is erős az ATV. A csatorna Facebook-oldalának több, mint 200 000 követője van.
Ahhoz, hogy megértsük a világot, ami körülvesz bennünket, elengedhetetlenül fontos ismernünk a történelmünket.

2016. 08. 12. (XX/32)

Debrecenbe kéne menni, de most kivételesen nem pulykakakasért, hanem a régió legnagyobb és hazánk egyik leg­nép­szerűbb, leginnovatívabb turisztikai eseményére, melyet öt évtizede rendeztek meg először, idén pedig augusztus 13.
Mi az a programhelyszín, amely évente több mint 1 millió embert vonz korra, nemre való tekintet nélkül? Amely másfél évszázad alatt nem unalmasabb, hanem egyre izgalmasabb lett?

2016. 08. 05. (XX/31)

A Star Trek a filmtörténet egyik monumentális vállalko­zása. Időben és térben is az. A fél évszázados márkanév­hez tartozó tévésorozatok, majd mozifilmek rendre vissza­tükrözték a kort, melyben készültek.
Az amerikai Domino’s pizzahálózat hosszabb ideje kísérletezik azzal, hogyan tudná az emberi munkaerőt lecsökkenteni és a pizzarendelési és -kiszállítási munkafolyamatokat automatizálni.
Az ezüst jellegzetes szürkéskék elszínezõdést okoz a bõrön.
Gyógyítja az AIDS-et, erősíti a csontokat, az örök élet elixírje, csak a gyógyszermaffia titkolja előlünk. Az ezüstkolloidok gyártói puszta jóindulatból csinálnak 3000-szeres hasznot hígított ezüstből.

2016. 07. 29. (XX/30)

Általános tapasztalat, hogy főiskolán, egyetemen a nyugat-európai diákoknak általában könnyebben megy az órákon a prezentáció, a csoportmunka és a kommunikáció, mint a kelet-európaiaknak, függetlenül attól, hogy ki milyen személyiségj
Földünkön naponta nagyjából 45 ezer zivatar és 8 millió villám fordul elő.

2016. 07. 22. (XX/29)

Hazánkban évente mintegy 1,5 milliárd PET-palack kerül forgalomba, a palackok természetben történő lebomlási ideje pedig több száz évre tehető.
A science fiction (tudományos fantasztikus) műfaj születésének időpontját nehéz meghatározni.

2016. 07. 15. (XX/28)

Az esztenákról sokan nem is hallottak, pedig ma is fontos szerepük van az erdélyi állattenyésztésben és a lassan tért hódító kistermelői piacokon.
A nyaralás nemcsak azért fontos, hogy kiszakadjunk a hétköznapok egyhangú körforgásából, hanem azért is, hogy minőségi időt töltsünk szeretteinkkel.

2016. 07. 08. (XX/27)

„Míg egyikünk a fiúk rossz iskolai teljesítményéről tudósító újságkivágásokat gyűjtötte, és a férfihallgatók megfogyatkozását észlelte kurzusain, addig a másikunknak feltűnt, hogy korabeli férfiak a partikon a számítógépek és a videoj
A kiadók nem fukarkodnak nevelési tanácsokkal. Létezik útmutató ahhoz, hogyan neveljünk környezetbarát, pénzügyileg ravasz, „gluténmentes” vagy éppen kétnyelvű gyereket.

2016. 07. 01. (XX/26)

Népszerű a vidék, de az igazi tömegturizmus csak nyár derekán tör be ide. Talán csak néhány év van hátra, amíg teljessé lesz a szezon és turistahadak lepik el a Bihar-hegységet.
Az illattrendek folyamatosan változnak, évszakonként egyre újabb és újabb kompozíciók születnek.
Fotó: Birkás Boglárka
Miért éppen a nők kezdeményezik a válást? Mitől élő egy házasság? Mikor fontos a szakmai segítségnyújtás? A családterapeuta szerepéről és a válás következményeiről Dr.

2016. 06. 24. (XX/25)

Több települést is komoly jégverés sújtott a hét elején, Magyarország legkeletibb csücskében, az ukrán–román–magyar hármashatár térségében.

2016. 06. 17. (XX/24)

Dr. Gary Chapman: a jól működő családban mindenki akkor érzi jól magát, ha önként tehet valamit a többi családtagért.
Dr. Gary Chapman családterapeutaként az elmúlt években egyre inkább azzal szembesült, hogy a hozzá fordulók már kész diagnózist állítanak fel családi helyzetükről, hiszen sorra jelennek meg a könyvek, tanulmányok a működési zavarokkal küzdő...
Történt egyszer, talán most tavasszal, hogy egy elkötelezett magyar vállalkozás, a Nádland, kitalálta, és mivel mindenkinek tetszett, ezért meg is valósította, majd át is adta a Füvészkertben saját fejlesztésű természetfotós játszóter
A fővárostól mindössze negyven kilométerre, Tata és Székesfehérvár között, a szépséges Váli-völgyben fekszik Magyarország egyik legrégebbi angolkertje, mely negyven hektár természetvédelmi területen fekszik.

2016. 06. 10. (XX/23)

Ki gondolta volna, hogy a pálcikás jégkrémet egy kisfiú találta fel a véletlen folytán? Vajon mit ettek az első asztronauták az űrben?
A magyar nyelvű „kötelezők” után ezúttal hat olyan, külföldi szerző tollából származó olvasmányra hívjuk fel a figyelmet, melyeket felnőtt fejjel, bizonyos mennyiségű élettapasztalattal érdemes újraolvasni.  

2016. 06. 03. (XX/22)

Első meseregényét 14 éves korában írta a Magyar Úriasszonyok lapjában.
A Windows 7 és 8.1x-et használók már csak alig 3 hónapig élhetnek a Microsoft által biztosított díjmentes frissítés lehetőségével, melynek keretében az operációs rendszerüket az „utolsó” Windowsra, azaz a Win10-re cserélhetik.
A rendszeres testmozgásnak talán még soha nem volt akkora jelentősége, mint napjainkban, amikor a modern életmód túl kényelmessé tette az életünket.

2016. 05. 27. (XX/21)

Ezzel a cikkel induló sorozatunkban szeretnénk olvasnivalót ajánlani a nyárra. Az első részben a magyar írók tollából származó, úgynevezett „kötelező olvasmányokat” mutatunk be, amelyeket annak idején talán nem értékeltünk eléggé.
A vitaminszegény tél után ahogy a természet ébred, az emberi szervezet is egyre inkább kívánja, hogy felfrissüljön, kimozduljon és nem utolsó sorban, egyen egy jót. Mit tegyünk hát? Irány az eperföld!

2016. 05. 20. (XX/20)

Gera Zoltán is segítette a HISZ Jótevő programját.
Lezárult a HISZ Jótevő 2016 programjának a téli-tavaszi krízisidőszakot érintő szakasza.

Oldalak