Kereső toggle

Életmód

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 09. 16. (XX/37)

Zavartalan nyugalom, bájos romantika, lenyűgöző természetközelség, mindemellett tucatnyi sportélmény. A vizek városában minden együtt van a tökéletes kikapcsolódáshoz.
A homoktövis sarjtelepes, lombhullató, szélporozta tövises cserje vagy fa. Az ezüstfafélék (Elaeagnaceae) családjába tartozik, a tengerpartok homokdűnéin, homoktalajon, folyó- és patakhordalékon növő, kétlaki növény.
A lengyel vidék beláthatatlan dombságai, tóvidékei és magas hegyei mellett egy csodálatos városban jártunk, mely 2000-ben elnyer­te az Európa Kulturális Fővárosa címet.

2016. 09. 09. (XX/36)

Valószínűleg nem sok olyan diákot találni az országban, aki őszintén és szívből örülne szeptember elsejének.
„Képzeld, a kétéves kislányom ügyesebben kezeli az okostelómat, mint én, az 5 éves örökmozgó fiam pedig végre csendesen ül órákig a számítógép előtt”- újságolja egyik ismerősöm.

2016. 09. 02. (XX/35)

A gasztroforradalom és az egészséges táplálkozásra való törekvés elhozta a népszerűséget az álgabonák­nak, vagy fedőnevükön pszeudocereáliáknak.
Tizennyolcadik születésnapját ünnepli a Sabbathsong Klezmer Band. Az együttes alapítói meggyőződéssel vallják, hogy zenekarukat nem emberi szándék, hanem az Örökkévaló akarata hívta életre.
Túlzott öntudat vagy szimplán jóléti allűrök? A jogos sérelmek mellett egyre több meghökkentő polgári pert kezdeményeztek az elmúlt néhány évben világszerte.

2016. 08. 26. (XX/34)

Dr. Duró Zsuzsa
Új játékhálózat vetette meg a lábát Magyarországon: az Imaginarium az erőszak- és szexmentes játékok forgalmazásával kíván egyre nagyobb piaci rést megcélozni.
Az okos mobiltelefonok mellett egyre többféle, nagy népszerűségnek örvendő intelligens eszköz jelenik meg a boltokban. A felvehető intelligens ruhadarabok külön iparágat jelentenek már az okostárgyak világában.
A családon belüli erőszak alattomos viselkedési minta, amely nemzedékről nemzedékre tehet tönkre családokat. Vajon megtörhető-e ez a generációkat megnyomorító „program”?
Pharrell Williams 2013-as, ma is népszerű Happy című slágerében tapsra hív minket (az idei Justin Timberlake dupe-szám ugyanígy, csak épp táncra), ha úgy érezzük, hogy a boldogságban van az igazság, és ha tudjuk, hogy mitől leszünk bo

2016. 08. 19. (XX/33)

Nemcsak a képernyős megjelenésben, de az online és a közösségi médiában is erős az ATV. A csatorna Facebook-oldalának több, mint 200 000 követője van.
Ahhoz, hogy megértsük a világot, ami körülvesz bennünket, elengedhetetlenül fontos ismernünk a történelmünket.

2016. 08. 12. (XX/32)

Debrecenbe kéne menni, de most kivételesen nem pulykakakasért, hanem a régió legnagyobb és hazánk egyik leg­nép­szerűbb, leginnovatívabb turisztikai eseményére, melyet öt évtizede rendeztek meg először, idén pedig augusztus 13.
Mi az a programhelyszín, amely évente több mint 1 millió embert vonz korra, nemre való tekintet nélkül? Amely másfél évszázad alatt nem unalmasabb, hanem egyre izgalmasabb lett?

2016. 08. 05. (XX/31)

A Star Trek a filmtörténet egyik monumentális vállalko­zása. Időben és térben is az. A fél évszázados márkanév­hez tartozó tévésorozatok, majd mozifilmek rendre vissza­tükrözték a kort, melyben készültek.
Az amerikai Domino’s pizzahálózat hosszabb ideje kísérletezik azzal, hogyan tudná az emberi munkaerőt lecsökkenteni és a pizzarendelési és -kiszállítási munkafolyamatokat automatizálni.
Az ezüst jellegzetes szürkéskék elszínezõdést okoz a bõrön.
Gyógyítja az AIDS-et, erősíti a csontokat, az örök élet elixírje, csak a gyógyszermaffia titkolja előlünk. Az ezüstkolloidok gyártói puszta jóindulatból csinálnak 3000-szeres hasznot hígított ezüstből.

2016. 07. 29. (XX/30)

Általános tapasztalat, hogy főiskolán, egyetemen a nyugat-európai diákoknak általában könnyebben megy az órákon a prezentáció, a csoportmunka és a kommunikáció, mint a kelet-európaiaknak, függetlenül attól, hogy ki milyen személyiségj
Földünkön naponta nagyjából 45 ezer zivatar és 8 millió villám fordul elő.

2016. 07. 22. (XX/29)

Hazánkban évente mintegy 1,5 milliárd PET-palack kerül forgalomba, a palackok természetben történő lebomlási ideje pedig több száz évre tehető.
A science fiction (tudományos fantasztikus) műfaj születésének időpontját nehéz meghatározni.

2016. 07. 15. (XX/28)

Az esztenákról sokan nem is hallottak, pedig ma is fontos szerepük van az erdélyi állattenyésztésben és a lassan tért hódító kistermelői piacokon.
A nyaralás nemcsak azért fontos, hogy kiszakadjunk a hétköznapok egyhangú körforgásából, hanem azért is, hogy minőségi időt töltsünk szeretteinkkel.

2016. 07. 08. (XX/27)

„Míg egyikünk a fiúk rossz iskolai teljesítményéről tudósító újságkivágásokat gyűjtötte, és a férfihallgatók megfogyatkozását észlelte kurzusain, addig a másikunknak feltűnt, hogy korabeli férfiak a partikon a számítógépek és a videoj
A kiadók nem fukarkodnak nevelési tanácsokkal. Létezik útmutató ahhoz, hogyan neveljünk környezetbarát, pénzügyileg ravasz, „gluténmentes” vagy éppen kétnyelvű gyereket.

2016. 07. 01. (XX/26)

Népszerű a vidék, de az igazi tömegturizmus csak nyár derekán tör be ide. Talán csak néhány év van hátra, amíg teljessé lesz a szezon és turistahadak lepik el a Bihar-hegységet.
Az illattrendek folyamatosan változnak, évszakonként egyre újabb és újabb kompozíciók születnek.
Fotó: Birkás Boglárka
Miért éppen a nők kezdeményezik a válást? Mitől élő egy házasság? Mikor fontos a szakmai segítségnyújtás? A családterapeuta szerepéről és a válás következményeiről Dr.

Oldalak