Kereső toggle

Életmód

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 04. 15. (XX/15)

Adna Ön 15 kockacukrot gyermekének a tízórai mellé? Sok szülő tudtán kívül megteszi ezt, amikor nap mint nap üdítőt csomagol gyermekének, vagy pénzt ad neki, hogy azt az iskolai büfében belátása szerint költse el.
A tavasz mindenkit felüdít, megújít, mégis sokan érezzük úgy, hogy a fáradtság ólomsúlyként nehezedik vállainkra megnehezítve mindennapjainkat.

2016. 04. 08. (XX/14)

Napi 10-12 órát dolgozik, és még otthon sem tud lenyugodni? Annyira belefáradt már a munkahelyi konfliktusokba és nehézségekbe, hogy már semmi nem tudja motiválni? Könnyen lehet, hogy a kiégés a problémája.

2016. 04. 01. (XX/13)

Április elsejei tréfa nem új keletű szokás. Legalább a középkorra visszavezethető, de ókori esemé­nyekkel is összefüggésbe lehet hozni kialakulását.
Egyedülálló oktató- és játszóeszközzel bővült a fővárosi Füvészkert, egy minden igényt kielégítő  madárles formájában.
Erin Callan 2008 elején vette át álmai pozícióját: nőként pénzügyi vezető lett a Lehman Brothersnél. Habár a történet folytatása azóta közismert, akkor csak egyetlen kellemetlen momentum árnyékolta be örömét.

2016. 03. 25. (XX/12)

Évente kétszer, tavasszal és ősszel közös megegyezés alapján átállítjuk óráinkat. Ám ez az egyszerű mozdulat sokaknak jelentős hatással van mind pozitív, mind negatív értelemben az életritmusára.
Fotók: HISZ
A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány által szervezett vetőmagok szétosztásának feladatát vállalta el az idei évben is a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ).
A halmozottan hátrányos helyzetű településeken élő, 3 év alatti gyerekeket nevelő családok számára nyújt segítséget a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány új programja.

2016. 03. 18. (XX/11)

Miközben a kozmetikai cégek egymással versengve fejlesztik csúcstechnológiás termékeiket, szépen lassan a fürdőszobát is eléri a „vissza a természetbe” mozgalom.
Alig vezették be a „helikopterszülő” kifejezést, máris egy újabb szülőfaj köröz a fejünk felett: a drónszülő. Az Y generáció 40 százaléka már szülővé vált.
A nagydobosi sütőtök nemcsak jó vitaminforrás, de évszázados történelmi múltra is visszatekint: egykor még a New York-i árutőzsdén is jegyezték.

2016. 03. 11. (XX/10)

Bár a demencia világszerte súlyos népegészségügyi probléma, hazánkban sajnos mégsem kap elég figyelmet.
Március 7-án és 8-án a Néprajzi Múzeum auláját színes kavalkád töltötte meg, ugyanis Arab Kulturális Napokat tartottak az intézményben.

2016. 02. 26. (XX/08)

Bizonyára mindenki szembesült már azzal, hogy vannak olyan tulajdonságai, melyek ellen rendszeresen küzd, mégsem tudja megváltoztatni őket. Az első lépés a sikerhez, ha felismerjük a kudarcok okát.
Mitől lesz izgalmas egy előadás? Mi a hatásos beszéd jellemzője? Fejleszthetők-e a retorikai képességek?

2016. 02. 19. (XX/07)

Eljött a farsang ideje: előbújnak a szekrényekből a jelmezek, a konyhában készül a fánk, a jókedv pedig garantált.

2016. 02. 12. (XX/06)

Ha nem hangsúlyozzák ki eléggé a személyiségünket a ruháink, vagy egyszerűen valami stílusosabbra, változatosra vágyunk, fordulhatunk profihoz.
Farsang van, hagyományos lakodalmi időszak: régen az esküvők ideje, ma az esküvői vásároké, ahol sokan gyűjtik az ötleteket nyári egybekelésük részleteihez.

2016. 02. 05. (XX/05)

Az anyuka és a fiú sokszor együtt tanulnak.
Amikor egy családba megérkezik az első gyermek, egy nő élete gyökeresen megváltozik. Nem beszélve a további gyermekek érkezéséről.
Gyárak, erőművek, autók. Mind hozzájárulnak a levegő minőségének romlásához, de annak érdekében, hogy elkerüljünk egy sokkal súlyosabb problémát, az emberiségnek szó szerint „meg kell hekkelnie” a klímát.

2016. 01. 29. (XX/04)

Prof. Dr. Boldogkõi Zsolt
Ki ne hallott volna a placebóról (latin szó, mely annyit tesz: „tetszeni fogok”) mint gyógyerőről és a placebohatásról, amikor a hatóanyag nélküli tabletták is hatnak?
Magyarósi Csaba (felül) és Szűcs Ádám újságíróként dolgoztak évekig, ám a két jó barát 2010-ben gondolt egy nagyot, és olyan oldalt hoztak létre, amiről mára kétség nélkül állítható: a vidéken született srácok úgy ismerik a fővárost,
A fiatalokról hazai és nemzetközi körökben is kialakult egy olyan sztereotíp kép, mely szerint énközpontúak, szelfimániások, és csak azon iparkodnak, hogy szeressék és szeressék őket.

2016. 01. 15. (XX/02)

Az új év kezdetével sokan megállnak egy pillanatra, mérlegelik, mi történt előző évben, és friss lendülettel vágnak neki az újnak, az ismeretlennek. És ekkor megfogalmazódik bennük a „fogadom, hogy idén…” kezdetű mondat.
Tövises és mégis ehető? Mi mindenre jó ez a narancssárga bogyótermés?

2016. 01. 08. (XX/01)

Az amerikai cukrászattal Londonban esett szerelembe, amikor bekerült a Hummingbird Bakerybe dolgozni. Csakhogy másfél év után mégis inkább hazavágyott, hogy itthon építse fel az életét.
Budapest belvárosi forgatagában létezik egy „sziget”, ahol gyerek és szülő egyaránt boldog lehet. A Palotanegyedben, a Múzeumkertnél található a Kacifánt Játszóház, ahová a szülők gyerekeiket nyugodt szívvel „leparkolhatják”.
A természettudományok képviselőit úgy ismerjük, mint akik mindig szilárd tényanyag­gal dolgoznak, kísérleteik megismé­tel­hetők, állításaik logikusan épülnek a már meglevő ismereteink rendszerébe, és nem dőlnek be légből kapott mesékn
Kotogány Kata nagymamája, néhai Kotogány Jánosné egy pár férfiszandálban érkezett a szerbiai Kikindáról a második világháború idején. Kereskedelmi tevékenységét 1968-ban felvásárlóként kezdte a szegedi ÁFÉSZ-nél.

Oldalak