Kereső toggle

Életmód

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2017. 01.13. (XXI/02)

Ha az interneten magyar sípályákra keresünk rá, megdöbbentően sok találat érkezik – már a magyar hegyviszonyokhoz képest, természetesen. Van miből válogatni, ehhez nem fér kétség.
Ha a hóesés néha el is marad télen, a fahéj illatára mindig számíthatunk. Azon túl, hogy ünnepi hangulatot teremt, az elmúlt években több kutatási eredmény szerint a fahéj vércukorszint-csökkentő hatása is figyelemre méltó.
A magyar származású ausztrál Kaponay Réka mind a 6 kontinensen és eddig 34 országban járt.

2017. 01.06. (XXI/01)

Több mint egy évszázada indult el Magyarországon a lakosság önkéntes madáretetési mozgalma. Idén 127. alkalommal kez­­­dődött az országos madár-ete­tési szezon.
Több ezer embert értek el a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának karácsonyi akciói.
Gyermekek idősek körében – száz éve ez még teljesen általános volt a többgenerációs családokban, azonban ma a kicsik jóval ritkábban vagy egyáltalán nem érintkeznek öreg emberekkel, különösen nem a 80-90 éves korosztály képviselőivel.

2016. 12. 23. (XX/51-52)

Ha bármikor Sopron nevét halljuk, természetesnek vesszük, hogy ez egy szép nyugat-magyarországi város, és ekkor esetleg eszünkbe jutnak még más, a régióban található hasonló szépségű városok, mint például Kőszeg, Győr vagy esetleg Szo
Az ünnepek közeledtével néha jólesik az embernek egy kis kikapcsolódás a mindennapi teendőhegyek közepette, a karácsonyi vásárok pedig remek lehetőségekkel kecsegtetnek, ha ünnepi hangulatra és némi gondolatelterelésre vágyunk.
Nem karácsonykor, hanem ünnep előtt és után szaporodnak meg a lelki telefonsegély szolgálatok hívásai. Előtte inkább a kirekesztettségérzés növekszik, utána pedig a frusztráltság, ha nem úgy sikerült az ünnep, ahogy azt várták.

2016. 12. 16. (XX/50)

A zakopanei Tátra Múzeum.
A csillogó-villogó karácsonyi vásárok és a fárasztó emberforgatag helyett sokszor valami csendesebbre, természetközelibbre vágyunk.
Ugyanazokból a helyzetekből egyes emberek sikeresen jönnek ki, előnyt kovácsolnak a hátrányukból, míg mások hasonló szituációkban teljesen összetörnek, összeomlanak. Miből adódik ez a különbség az emberek között?

2016. 12. 09. (XX/49)

Általánosan elmondható, hogy a gyümölcsök rendszeres fogyasztása önmagában már egy szuper dolog az egészségünk megőrzése szempontjából.
Ha kezünkbe veszünk egy régi klasszikus regényt vagy bekapcsolunk egy kosztümös filmet vagy sorozatot, láthatjuk, hogy a történetek szereplőinek mindennapjait, kommunikációját és társasági életét mélyen áthatotta az etikett ismerete é

2016. 12. 02. (XX/48)

Mára a Föld szinte valamennyi országában 15 millió négyzetkilométeren  kereken 15 ezer védett területet jelöltek ki, közöttük 2500 nemzeti parkot.
Kereken 100 éve alapították a nemzeti parkok felügyeleti szervét az USA-ban, ami fontos mérföldkő Amerikában és a világ más országaiban is a nemzeti parkok történetében.
Szerelem papírrepülőn – Szerelemben, háborúban címmel zsidó élettörténeteket bemutató fotó- és filmdokumentációs kiállítás nyílt Budapesten, a Ráday utca 47. szám alatti 2B Galériában.

2016. 11. 25. (XX/47)

Van egy hely Szegeden, ahol még a felnőttek is elbizonytalanodnak abban, hogy a Télapó csak kitalált figura.
„Én ugyan nagy nem vagyok, de vagyonos ember vagyok, azért nemzeti nyelvemnek gyarapítására egy egész esztendei jövedelmemet ajánlom.” Széchenyi Istvánnak a  pozsonyi országgyűlésen tett felajánlása teremtette meg egy magyar nyelven m

2016. 11. 18. (XX/46)

Sok autótulajdonos az első hó leesésekor kap észbe, hogy elérkezett az idő a jármű téliesítésére.
„Laktózos, fruktózos, gluténérzékeny a gyerekem – halljuk manapság sokaktól –, mit tegyek?” Feje tetejére kell-e állítani a konyhát ahhoz, hogy kiüldözzük az utolsó szem glutént is?

2016. 11. 11. (XX/45)

Sok gasztronómiai blog létezik, de az erdők-mezők termésének felfedezése nem jellemző rájuk. Hogyan jött az inspiráció az Erdőkóstoló blog indítására?

2016. 11. 04. (XX/44)

Ha két magyar ember találkozik bárhol a világon, egy dolog biztos: előbb-utóbb valamelyikük panaszkodni kezd a másiknak. Az itt élő külföldiek is rendszeresen említik: a magyarok nagyon szeretnek keseregni, igen pesszimisták.

2016. 10. 28. (XX/43)

A galagonyát szinte mindenki ismeri Weöres Sándor híres verssorából, miszerint „őszi éjjel izzik a galagonya”. Hogy miért izzik a galagonya, rögtön világossá válik, ha a pirosló galagonyabokrokat megpillantjuk az őszi tájban.
Közeledik október utolsó napja, vagyis Halloween. Röviden összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudni az Amerikában és Európában is egyre népszerűbb ünnep szellemi hátteréről és történelmi gyökereiről.
Elérkezett a fűtésszezon, és máris hallani felfoghatatlan családi tragédiákról. Csak hazánkban minden évben 30-40 ember halálát követeli a csendes gyilkos, a szén-monoxid.
„Mindig is érdekeltek a műszaki dolgok.

2016. 10. 21. (XX/42)

Magyarország a legkevésbé egészségesen élő nemzetek élvonalába tartozik: 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt.
Világszerte egyre magasabb a daganatos meg­be­tegedésben szenvedők száma.

2016. 10. 14. (XX/41)

Mindenki szeretne szép mosolyt és ápolt fogakat, ám ezért bizony tenni is kell.
Az elmúlt években ijesztően megnőtt Magyarországon azok aránya, akik súlyos nélkülözésben élnek.
A neves amerikai Pew Research Center egyik friss felmérése szerint az Egyesült Államokban 1980 és 2015 között, azaz durván az elmúlt 35 évben 32 százalékkal nőtt az amerikai nők átlagfizetése, míg a férfiak bérezése 3 százalékkal csök

Oldalak