Kereső toggle

Életmód

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2017. 02.17. (XXI/07)

Az elmúlt időszakban Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a pilóta nélküli, távolról vezérelhető, a köznyelvben pontatlanul drónnak nevezett légi járművek.
Bármennyire is divatosan hangzik manapság a „gluténérzékeny” diéta, azok, akik tájékozatlanul vágnak bele, többet árthatnak maguknak, mint amennyi hasznuk lesz belőle.
Főzök egy jó forró teát – ezt a mondatot számos teára vonatkoztathatjuk, egy kivétel azonban biztos van: a csipke­bogyótea. Pontosabban, el lehet készíteni, de akkor a legfontosabb alkotóeleme – a C-vitamin – elbomlik.
Az évek során a gazdasági nehézségek ellenére is tapasztalható volt, hogy töretlenül nő az esküvői kiállítók és érdeklődök száma. Idén 13. alkalommal rendezték meg a kiállítást.
A fűszerek beszerzése ma már igazán nem jelenthet gondot, legyen szó bármilyen egzo­tikus hozzávalóról. Mint ismert, a legtöbb fűszer gyógynövény is: emésztést segí­tő, serkentő, és más, különböző jótékony hatás­sal bír.

2017. 02.10. (XXI/06)

Sajnos a szmog és az általa okozott egészségkárosodás egyre inkább a mindennapjaink részévé vált. Az összes környezeti ártalom közül a légszennyezés a legveszélyesebb, világszerte a 4. vezető halálok.
Tóth Otília Ramóna és Tóth Árpád friss és új megközelítésből akarta az emberek számára elérhetővé tenni a minőségi termelői mézet.

2017. 02.03. (XXI/05)

Az év eleje az az időszak, amikor még a legrendetlenebbek is beruháznak egy határidőnaplóba, majd az első néhány hét után csalódottan temetik el a fiókjuk legmélyére.

2017. 01.27. (XXI/04)

A hideg téli hónapok mindannyiunk immunrendszerét megdolgoztatják. Jó tudni, hogy nem csak az egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással tehetünk az egészségünkért – az éneklés is bizonyítottan immunerősítő hatású!
Sokak szerint manapság nagyon nehéz szeretni, bár erősen akarjuk, talán túlságosan is. A modern világ eláraszt információkkal, fölénk kerekedik, az internet olyan közel hoz bennünket, hogy szinte alig kapunk levegőt.
Bánki György
Ki ne ismerne olyan beképzelt, hiú, öntelt embert, aki saját magáról azt hiszi, hogy különleges jogai vannak, és mások nem tudnak nélküle tevékenykedni?

2017. 01.20. (XXI/03)

Mel Gibson filmje természetesen nem a borzalmaktól túlcsorduló képek miatt jelentős, bár ez nagyon is jellemzi.
Bár a zord idő beköszöntével ritkábban hallatszik a madarak csicsergése, számos énekesmadár télen is itt marad a környezetünkben.

2017. 01.13. (XXI/02)

Ha az interneten magyar sípályákra keresünk rá, megdöbbentően sok találat érkezik – már a magyar hegyviszonyokhoz képest, természetesen. Van miből válogatni, ehhez nem fér kétség.
Ha a hóesés néha el is marad télen, a fahéj illatára mindig számíthatunk. Azon túl, hogy ünnepi hangulatot teremt, az elmúlt években több kutatási eredmény szerint a fahéj vércukorszint-csökkentő hatása is figyelemre méltó.
A magyar származású ausztrál Kaponay Réka mind a 6 kontinensen és eddig 34 országban járt.

2017. 01.06. (XXI/01)

Több mint egy évszázada indult el Magyarországon a lakosság önkéntes madáretetési mozgalma. Idén 127. alkalommal kez­­­dődött az országos madár-ete­tési szezon.
Több ezer embert értek el a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának karácsonyi akciói.
Gyermekek idősek körében – száz éve ez még teljesen általános volt a többgenerációs családokban, azonban ma a kicsik jóval ritkábban vagy egyáltalán nem érintkeznek öreg emberekkel, különösen nem a 80-90 éves korosztály képviselőivel.

2016. 12. 23. (XX/51-52)

Ha bármikor Sopron nevét halljuk, természetesnek vesszük, hogy ez egy szép nyugat-magyarországi város, és ekkor esetleg eszünkbe jutnak még más, a régióban található hasonló szépségű városok, mint például Kőszeg, Győr vagy esetleg Szo
Az ünnepek közeledtével néha jólesik az embernek egy kis kikapcsolódás a mindennapi teendőhegyek közepette, a karácsonyi vásárok pedig remek lehetőségekkel kecsegtetnek, ha ünnepi hangulatra és némi gondolatelterelésre vágyunk.
Nem karácsonykor, hanem ünnep előtt és után szaporodnak meg a lelki telefonsegély szolgálatok hívásai. Előtte inkább a kirekesztettségérzés növekszik, utána pedig a frusztráltság, ha nem úgy sikerült az ünnep, ahogy azt várták.

2016. 12. 16. (XX/50)

A zakopanei Tátra Múzeum.
A csillogó-villogó karácsonyi vásárok és a fárasztó emberforgatag helyett sokszor valami csendesebbre, természetközelibbre vágyunk.
Ugyanazokból a helyzetekből egyes emberek sikeresen jönnek ki, előnyt kovácsolnak a hátrányukból, míg mások hasonló szituációkban teljesen összetörnek, összeomlanak. Miből adódik ez a különbség az emberek között?

2016. 12. 09. (XX/49)

Általánosan elmondható, hogy a gyümölcsök rendszeres fogyasztása önmagában már egy szuper dolog az egészségünk megőrzése szempontjából.
Ha kezünkbe veszünk egy régi klasszikus regényt vagy bekapcsolunk egy kosztümös filmet vagy sorozatot, láthatjuk, hogy a történetek szereplőinek mindennapjait, kommunikációját és társasági életét mélyen áthatotta az etikett ismerete é

2016. 12. 02. (XX/48)

Mára a Föld szinte valamennyi országában 15 millió négyzetkilométeren  kereken 15 ezer védett területet jelöltek ki, közöttük 2500 nemzeti parkot.
Kereken 100 éve alapították a nemzeti parkok felügyeleti szervét az USA-ban, ami fontos mérföldkő Amerikában és a világ más országaiban is a nemzeti parkok történetében.
Szerelem papírrepülőn – Szerelemben, háborúban címmel zsidó élettörténeteket bemutató fotó- és filmdokumentációs kiállítás nyílt Budapesten, a Ráday utca 47. szám alatti 2B Galériában.

2016. 11. 25. (XX/47)

Van egy hely Szegeden, ahol még a felnőttek is elbizonytalanodnak abban, hogy a Télapó csak kitalált figura.
„Én ugyan nagy nem vagyok, de vagyonos ember vagyok, azért nemzeti nyelvemnek gyarapítására egy egész esztendei jövedelmemet ajánlom.” Széchenyi Istvánnak a  pozsonyi országgyűlésen tett felajánlása teremtette meg egy magyar nyelven m

Oldalak