Kereső toggle

Életmód

AKTUÁLIS
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2017. 03.31. (XXI/13)

Az emberi lét sikere a vertikális és horizontális (Istennel és embertársainkkal való) kapcsolatokon múlik - állítja dr. Gary Chapman párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó, író és lelkész. Az embertársainkkal való kapcsolatépítésben segíthet...

2017. 03.24. (XXI/12)

Az erdélyi Érc-hegység tetején él egy népcsoport, amelynek neve nem túl jól cseng a magyar fülekben. Ők a mócok, akik a 18. és a 19.
Szelíd dombok, ligetek, erdők ölelése, ahol kitapintható a történelem, és ahol műemlékek sora, gyógyfürdő, panoptikum, várostörténeti sétány is található.

2017. 03.17. (XXI/11)

Budapestről elindulva az M5-ös autópályán egészen Kecskemétig kényelmesen utazunk. Békéscsaba felé lefordulva egyre kietlenebb a vidék.
A „volt egyszer egy király és annak volt három lánya” modern változata úgy is szólhatna, hogy a három lány közül az egyik tej-, a másik tojás-, a harmadik meg szójaérzékeny volt.
Egy újszülött érkezése mindig öröm – akár a szűkebb családba, akár a tágabb környezetünkbe jön is.

2017. 03.10. (XXI/10)

Történt, hogy két újságíró és egy mérnök diétázni kezdett, mert bizonyos alapanyagokat nélkülözniük kellett az étrendjükből. A tapasztalataikat egy honlapon osztották meg azokkal, akik hasonló helyzetben voltak.

2017. 03.03. (XXI/09)

A címben szereplő szigorú minősítés természetesen nem vonatkozik a taxis társadalom egészére, de azokra mindenképp, akiknek a szakma a kétes megítélését köszönheti. Cikkünk forrása belülről ismeri a taxisok világát.
Végre elindult a „hóvirágzás” az Alcsúti Arborétumban. Egészen pontosan március 3-ától március idusáig várják a látogatókat. Fagyosabb idő azonban késleltetheti is a hóvirágok elnyílását.

2017. 02.24. (XXI/08)

„A nagy impérium”, „az örök város” – ilyen és ehhez hasonló grandiózus kifejezések juthatnak eszünkbe, ha Rómára gondolunk. A birodalmi centrum szerepét jelenleg ugyan nem tölti be, még mindig megkerülhetetlen.
A legnépszerűbb háziállatok listáját még mindig a kutya és a macska vezeti. Az ember és az állat barátsága több ezer éves, az állatok gyógyító, terápiás hatása sem a 21. század felfedezése.

2017. 02.17. (XXI/07)

Az elmúlt időszakban Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a pilóta nélküli, távolról vezérelhető, a köznyelvben pontatlanul drónnak nevezett légi járművek.
Bármennyire is divatosan hangzik manapság a „gluténérzékeny” diéta, azok, akik tájékozatlanul vágnak bele, többet árthatnak maguknak, mint amennyi hasznuk lesz belőle.
Főzök egy jó forró teát – ezt a mondatot számos teára vonatkoztathatjuk, egy kivétel azonban biztos van: a csipke­bogyótea. Pontosabban, el lehet készíteni, de akkor a legfontosabb alkotóeleme – a C-vitamin – elbomlik.
Az évek során a gazdasági nehézségek ellenére is tapasztalható volt, hogy töretlenül nő az esküvői kiállítók és érdeklődök száma. Idén 13. alkalommal rendezték meg a kiállítást.
A fűszerek beszerzése ma már igazán nem jelenthet gondot, legyen szó bármilyen egzo­tikus hozzávalóról. Mint ismert, a legtöbb fűszer gyógynövény is: emésztést segí­tő, serkentő, és más, különböző jótékony hatás­sal bír.

2017. 02.10. (XXI/06)

Sajnos a szmog és az általa okozott egészségkárosodás egyre inkább a mindennapjaink részévé vált. Az összes környezeti ártalom közül a légszennyezés a legveszélyesebb, világszerte a 4. vezető halálok.
Tóth Otília Ramóna és Tóth Árpád friss és új megközelítésből akarta az emberek számára elérhetővé tenni a minőségi termelői mézet.

2017. 02.03. (XXI/05)

Az év eleje az az időszak, amikor még a legrendetlenebbek is beruháznak egy határidőnaplóba, majd az első néhány hét után csalódottan temetik el a fiókjuk legmélyére.

2017. 01.27. (XXI/04)

A hideg téli hónapok mindannyiunk immunrendszerét megdolgoztatják. Jó tudni, hogy nem csak az egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással tehetünk az egészségünkért – az éneklés is bizonyítottan immunerősítő hatású!
Sokak szerint manapság nagyon nehéz szeretni, bár erősen akarjuk, talán túlságosan is. A modern világ eláraszt információkkal, fölénk kerekedik, az internet olyan közel hoz bennünket, hogy szinte alig kapunk levegőt.
Bánki György
Ki ne ismerne olyan beképzelt, hiú, öntelt embert, aki saját magáról azt hiszi, hogy különleges jogai vannak, és mások nem tudnak nélküle tevékenykedni?

2017. 01.20. (XXI/03)

Mel Gibson filmje természetesen nem a borzalmaktól túlcsorduló képek miatt jelentős, bár ez nagyon is jellemzi.
Bár a zord idő beköszöntével ritkábban hallatszik a madarak csicsergése, számos énekesmadár télen is itt marad a környezetünkben.

2017. 01.13. (XXI/02)

Ha az interneten magyar sípályákra keresünk rá, megdöbbentően sok találat érkezik – már a magyar hegyviszonyokhoz képest, természetesen. Van miből válogatni, ehhez nem fér kétség.
Ha a hóesés néha el is marad télen, a fahéj illatára mindig számíthatunk. Azon túl, hogy ünnepi hangulatot teremt, az elmúlt években több kutatási eredmény szerint a fahéj vércukorszint-csökkentő hatása is figyelemre méltó.
A magyar származású ausztrál Kaponay Réka mind a 6 kontinensen és eddig 34 országban járt.

2017. 01.06. (XXI/01)

Több mint egy évszázada indult el Magyarországon a lakosság önkéntes madáretetési mozgalma. Idén 127. alkalommal kez­­­dődött az országos madár-ete­tési szezon.
Több ezer embert értek el a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának karácsonyi akciói.
Gyermekek idősek körében – száz éve ez még teljesen általános volt a többgenerációs családokban, azonban ma a kicsik jóval ritkábban vagy egyáltalán nem érintkeznek öreg emberekkel, különösen nem a 80-90 éves korosztály képviselőivel.

Oldalak