Kereső toggle

Gendercélok

Így készül az LMBT-lobbi a következő évre

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Pride a nagyvárosokban, homoszexuális párok gyermekekkel és érzékenyítő kurzusok az iskolákban. Nemcsak a „progresszív” nyugaton, hanem már Magyarországon is intenzív erőfeszítéseket tesz a meleglobbi.

Sokan úgy vélik, hogy a következő évet nagyban meghatározzák az előző év utolsó napjainak eseményei. Ha ez tényleg így van, akkor bizony komoly erkölcsi-világnézeti küzdelmek várnak ránk 2020-ban, hiszen a decemberi hónap több váratlan húzást is hozott a genderideológiát tekintve.

Gendersemleges mosdó az ország legjobb gimijében

Az angolszász világban már jó pár éve zajlanak az iskolai csatározások az ügyben, hogy mit kezdjenek az intézmények a magukat az LMBTQ+ valamely betűjéhez soroló diákok sajátos igényeivel. Konkrétan felmerültek olyan kérdések, hogy melyik mosdót, zuhanyzót használják a transzneműek, milyen személyes névmást, megszólítást használhatnak a pedagógusok, vagy hogy lehet-e biológiailag férfinak született fiatalokat például női versenyszámban nevezni csak azért, mert ők lánynak érzik magukat. Az iskolai zaklatásokról, szülőkkel szembeni pereskedésekről, igazságtalan sporteredményekről már a Hetekben is több alkalommal írtunk. Az viszont minket is, ahogyan a magyar közvélemény egy részét is meglepte, hogy még itt, Magyarországon is felmerült a gendersemleges vécék kialakításának a kérdése. Ráadásul mindez az ország legjobb középiskolájának választott Lovassy László Gimnáziumban. Információink szerint egy magát fiúnak tartó lány kérvényezte az iskolaigazgatótól, hogy a mozgássérült WC-t nevezze ki transznemű mosdónak, amit az igazgató meg is tett. Ám a szülői felháborodást követően mérlegelve egy ilyen ideológiai döntés súlyát, végül leszedette a félig fiú, félig lány piktogramot a mosdóról, fenntartva ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy ha valaki szükségét érzi, használhatja az érintett mellékhelyiséget.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: