Kereső toggle

Gendercélok

Így készül az LMBT-lobbi a következő évre

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Pride a nagyvárosokban, homoszexuális párok gyermekekkel és érzékenyítő kurzusok az iskolákban. Nemcsak a „progresszív” nyugaton, hanem már Magyarországon is intenzív erőfeszítéseket tesz a meleglobbi.

Sokan úgy vélik, hogy a következő évet nagyban meghatározzák az előző év utolsó napjainak eseményei. Ha ez tényleg így van, akkor bizony komoly erkölcsi-világnézeti küzdelmek várnak ránk 2020-ban, hiszen a decemberi hónap több váratlan húzást is hozott a genderideológiát tekintve.

Gendersemleges mosdó az ország legjobb gimijében

Az angolszász világban már jó pár éve zajlanak az iskolai csatározások az ügyben, hogy mit kezdjenek az intézmények a magukat az LMBTQ+ valamely betűjéhez soroló diákok sajátos igényeivel. Konkrétan felmerültek olyan kérdések, hogy melyik mosdót, zuhanyzót használják a transzneműek, milyen személyes névmást, megszólítást használhatnak a pedagógusok, vagy hogy lehet-e biológiailag férfinak született fiatalokat például női versenyszámban nevezni csak azért, mert ők lánynak érzik magukat. Az iskolai zaklatásokról, szülőkkel szembeni pereskedésekről, igazságtalan sporteredményekről már a Hetekben is több alkalommal írtunk. Az viszont minket is, ahogyan a magyar közvélemény egy részét is meglepte, hogy még itt, Magyarországon is felmerült a gendersemleges vécék kialakításának a kérdése. Ráadásul mindez az ország legjobb középiskolájának választott Lovassy László Gimnáziumban. Információink szerint egy magát fiúnak tartó lány kérvényezte az iskolaigazgatótól, hogy a mozgássérült WC-t nevezze ki transznemű mosdónak, amit az igazgató meg is tett. Ám a szülői felháborodást követően mérlegelve egy ilyen ideológiai döntés súlyát, végül leszedette a félig fiú, félig lány piktogramot a mosdóról, fenntartva ugyanakkor a lehetőségét annak, hogy ha valaki szükségét érzi, használhatja az érintett mellékhelyiséget.

LMBT-barát vagy sem a főváros?

Még november elején készült egy felmérés 77 nagyobb város bevonásával többek között arról, hogy az érintett helyek mennyire barátságosak az LMBT-közösséggel. A kutatás azt az eredményt hozta, hogy Budapest a vizsgált nagyvárosok közül a tizedik legkevésbé „melegbarát” város. Ennek ellenére a Pink Budapest néven futó magyar kampány keretében több imázsfilmet is készítettek a fővárosról, amelyben Budapestet kifejezetten az eltérő szexuális orientációjú embereknek ajánlják turisztikai célként mint „vibráló”, „barátságos” és a „sokszínűség felé nyitott” nagyvárost. Sőt, a Pink Budapest kifejezetten esküvői helyszínként is ajánlja „Közép-Európa legjobb helyét” a homoszexuális pároknak, arról pedig még videót is készítettek, hogy egy azonos nemű ázsiai pár milyen jól érzi magát a nászútján (!) Budapesten. A Humen Media Hungary Kft. ügyvezetője, Erdei Zsolt által felügyelt projekt kifejezetten azt a célt tűzte ki, hogy a magyar fővárosból kiemelt turisztikai desztinációt varázsoljon a különböző nemzetközi melegközösségek tagjai szemében.

Az ugyancsak változtathatja a fővárosi képet, hogy az októberi önkormányzati választáson több kerület élére olyan ellenzéki polgármester került, aki korábban kiállt a Pride és az LMBT-ügy mellett, köztük a főpolgármester, Karácsony Gergely is, aki tavaly nyáron ki is tűzte a szivárványos zászlót a zuglói hivatala ablakába. Arról, hogy miként viszonyul Karácsony a genderkérdéshez, egy korábbi lapszámunkban írtunk. (Karácsony szerint a világ. Hetek, 2019. 10. 18.)

Idén Pécsett is lesz pride?

A fővárosi melegfelvonulást évről évre lebonyolító Budapest Pride most intenzíven dolgozik azon, hogy a pécsi partnerszervezetükkel karöltve idén először vidéken is megszervezzenek egy Pride-ot. Már a tavalyi évben is sikerként könyvelték el, hogy az ország 5 városában összesen 8 programot szerveztek LMBT-témában, sőt az év végén intenzív pénzgyűjtő akcióba is kezdtek, hogy az országos szintű kampányukat megtámogassák. A pécsi Pride ötlete először még tavaly nyáron merült fel, amikor a Diverse Youth Network nevű, kevéssé ismert szervezet jelentette be, hogy megrendezné a felvonulást a baranyai városban. Hegedüs Martin Alex, a szervezet egyik munkatársa a QRTV Europa egyik rádióműsorában azt is kifejtette, hogy a tervek szerint májusban fognak tartani egy egyhetes emberi jogi fesztivált Freedom of My Identity címmel (Az identitásom szabadsága), és ennek keretében tartanák meg a felvonulást. Azért még tavasszal, mert abban reménykednek, hogy a városban tanuló sok egyetemistát ezzel meg tudják majd szólítani.

Ugyancsak Pécset érintette az Emberség Erejével Alapítvány felvetése is: a pécsi oktatási intézményekben folytatnának érzékenyítő programokat. Korábban a szervezet már tartott diákoknak és pedagógusoknak nyílt interaktív napokat, amelyek során a gyermekjogokat és szivárványcsaládokat ismertették meg az érdeklődőkkel. Az intézményes keretek között tartandó programokat egyelőre azonban elutasította a Pécsi Tankerületi Központ, mondván: nem támogatnak olyan előadást, ami megzavarja a gyermekek harmonikus testi, lelki és értelmi fejlődését – adta hírül a BAMA. Arról nincs információ, hogy a jövő évi programokat az újonnan megválasztott pécsi városvezetés támogatja-e majd.

Örökbefogadási láz

Ugyancsak sokkolhatta a budapesti tömegközlekedőket az a plakátkampány, amelyet többek között az LMBT-közösség jogvédelmét zászlajára tűző Háttér Társaság indított annak érdekében, hogy a fővárosiakkal megismertesse a Magyarországon élő azonos nemű párok családjainak helyzetét. A plakáton egy szókirakó játék látható, amelyen az „apa” és „apu”, valamint vélhetően két gyereknév: „Panni” és „Tomi” olvasható. A kampány azt üzeni, hogy több százan vannak már olyan azonos nemű párok, ahol gyermekeket nevelhetnek, ám „rajtad is múlik, hogy mennyire lesz könnyű nekik”. A Nők Lapja ünnepi számában még ennél is konkrétabb a vizuális megjelenítés: két felnőtt férfi között egy kisfiú áll a kamerának háttal egy konyhapultnál.

A képen szereplő családot nem csak a plakátokon futtatják, a több éve működő Humen című magyar melegmagazin címlapon hozta Marci és Ádám történetét, akik bejegyzett élettársi kapcsolatban élnek, és részletesen elmesélik a kis Andris örökbefogadásának történetét. (Hogyan kell a hivatalokban eljárni, miért egyedülállóként kell az igényt beadni, mi van akkor, ha később élettársi kapcsolatot kötnek – amit ők a házassággal tartanak egyenértékűnek.) Kevesen tudják, de Magyarország kifejezetten liberálisnak számít a térségben a különböző melegjogi szabályozásokat illetően. (Hogyan nem nyomják el a homoszexuálisokat Magyarországon? Hetek, 2018. 07. 06.)

Megállítjuk Brüsszelt?

Szintén decemberi hír Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő Facebook-posztja nyomán, hogy az Európai Parlament éppen karácsony előtt elfogadott egy LMBTI személyek helyzetével foglalkozó határozatot. Ebben felszólítják az Európai Bizottságot, hogy fogadjon el uniós szintű LMBTI-stratégiát. Ez többek között azt takarná, hogy például feloldanák azt az oktatás és média területén folytatott „visszaélést”, amely cenzúrázza a gyermekek és kiskorúak számára hozzáférhető LMBTI vonatkozású tartalmakat. Továbbá arra is felhívja az Európai Parlament a tagállamokat, hogy „vezessenek be az azonos neműek közötti házasságok… egyenlő elismerésére vonatkozó jogszabályokat”. A határozatot az ellenzéki EP-képviselők igen, a Fidesz viszont nem szavazta meg.

Deutsch úgy fogalmazott: a határozat szembemegy az alkotmányos szuverenitás, a demokratikus képviselet és a szabad akarat elvével is.

Influencer-járvány

A társadalmi tömegbefolyásolás tekintetében nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a hazai youtuberek és influencerek egy jelentős része is kiáll a genderlobbi törekvései mellett. Az összesen 330 ezer feliratkozóval bíró Szabyest például december elején publikálta élete első kisfilmjét a Youtube-on Ez vagyok én címmel, ami egy melegsrác vívódásáról szól, és arról, hogyan vállalja fel szinte mindenki előtt, hogy ő a saját neméhez vonzódik. A kisfilmet 3 hét alatt 300 ezren látták.

Ugyancsak általános tendencia kezd lenni Magyarországon, hogy a homoszexualitást és a vallást, főként a kereszténységet különböző „teológusok” megpróbálják összeegyeztethetővé tenni. Ennek az egyik legmarkánsabb hazai képviselője Perintfalvi Rita katolikus teológus, aki sorra tart rendezvényeket országszerte a témában. A vele készült, a 168 óra című újságban megjelent interjúra a Hetek hasábjain még 2017-ben Ruff Tibor teológus reagált. („Bizony íme hazugságra munkál az írástudók hazug tolla!” Hetek, 2017. 07. 14.)

***

Világosan látható, hogy bár Magyarországot igyekszik a nemzetközi politika és sajtó a homofób címkézéssel falhoz állítani, tulajdonképpen hazánkban is szisztematikus érzékenyítés zajlik a társadalom legkülönbözőbb szegmenseiben.

Olvasson tovább: